جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

Loading

فرسایش نرم برجام یکی از نبردها در سطح جهانی است

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا (ECFR) در یک بولتن پژوهشی با بیان اینکه 'فرسایش نرم برجام یکی از نبردها در سطح جهانی است'، بر لزوم بازاندیشی اروپا در ماهیت نظام بین المللی و ائتلاف سازی های جدید برای مقابله با دولت آمریکا تاکید کرد.

در بولتن این موسسه اروپایی در ارتباط با وضعیت نظم جهانی آمده است: برخی از نبردها در سطح جهانی آغاز شده که تصمیم دولت آمریکا برای خروج از توافق آب و هوایی پاریس ، حمله به مقررات حل و فصل مناقشه در سازمان تجارت جهانی ، و فرسایش نرم توافق هسته ای ایران از جمله این نبردها هستند.
این موسسه پژوهشی اروپایی می افزاید: تمام این مسائل نشان می دهند که بزرگترین چالش اروپا در سالهای آینده بازاندیشی در روابط دو سوی آتلانتیک و ماهیت نظام بین المللی است.
این گزارش خاطرنشان می کند: هر چند درخصوص قابل اعتماد بودن تضمین های امنیتی آمریکا تردیدهایی ایجاد شده و دولت آمریکا نهادهای جهانی را مورد حمله قرار داده و شخص ترامپ هم غیر قابل پیش بینی است ، اما تغییر ذهنیت اروپایی نسبت به آمریکا از یک جزء نظم جهانی به بزرگترین منبع بی نظمی جهانی ، بسیار دشوار است.
گزارش شورای روابط خارجی اروپا می افزاید: اروپا در بلندمدت نباید آتلانتیک گرایی را رها کند اما در کوتاه مدت باید تلاش کند که با رییس جمهوری آمریکا به نحو دیگری برخورد کند و در درجه اول لازم است که اهرمهای خود را در برابر آمریکا افزایش دهد. اروپایی ها همچنین باید نسبت به ائتلاف سازی با دیگران اقدام کنند و از طریق همکاری با قدرت های دیگر ، به تقویت نهادهای جهانی در برابر سیاست تجدیدنظرطلبی ترامپی کمک کنند.
در ادامه این مطلب آمده است: هر چند اروپایی ها نباید نسبت به انگیزه های چین یا دیگر قدرتها هیچ توهمی داشته باشند اما صرف فرایند ایجاد تنوع در روابط سیاست خارجی اروپا ، می تواند تاثیر مثبتی بر رفتار آمریکا داشته باشد.
به گزارش ایرنا ، هر چند در بولتن شورای روابط خارجی اروپا توضیحی در ارتباط با ‘فرسایش نرم’ توافق هسته ای با ایران ارائه نشده اما مشخص است که منظور سیاست های کارشنی و بهانه جویی دولت ترامپ در روند اجرای برجام است.
این درحالی است که اتحادیه اروپا و قدرتهای بزرگ اروپایی با حمایت قاطع از توافق هسته ای ایران و 1+5 به عنوان سندی بین المللی و مورد حمایت شورای امنیت سازمان ملل، این پیام را به روشنی ارسال کرده اند که هرگونه کارشکنی آمریکا در برجام تنها انزوای بیشتر آن کشور را در پی دارد.
‘فدریکا موگرینی’ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه گذشته در آغاز کنفرانس سال 2017 سفیران سیاسی کشورهای عضو این اتحادیه دربروکسل، از توافق هسته ای به عنوان یکی از نمونه های شیوه اتحادیه اروپا در سیاست خارجی مبتنی بر گفتگو و دیپلماسی یاد کرد و گفت:این توافقی بین دو کشور نبود؛ بارها این را تکرار کرده ام و احساس می کنم که ناچاریم در ماههای آینده هم بارها این موضوع را تکرار کنیم. ‘آنگلا مرکل’ صدر اعظم آلمان نیز روز شنبه از برجام به عنوان نمونه موفقی از دیپلماسی یاد کرد که باید به عنوان یک الگو مورد استفاده قرار گیرد.
شورای روابط خارجی اروپا یک موسسه پژوهشی اروپایی است که در سال 2007 تشکیل شده و هم اکنون در 7 پایتخت اروپایی دفتر دارد و تحلیلهایی در ارتباط با مسائل مهم جهانی بر اساس خط مشی اروپا ارائه می دهد.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *