جدیدترین مطالب

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

بررسی سفر بلینکن به چین پس از تصویب قانون جنجالی/ مشکلاتی که در روابط واشنگتن ـ پکن ریشه دوانده است

چین سالهاست که تلاش دارد هژمونی آمریکا را به چالش بکشد و خود به ابرقدرت شماره یک دنیا بدل شود و همین آمریکا را بسیار هراسان کرده است. در طی این سالها آمریکا پیوسته سعی کرده است در قبال چین دست به عصا حرکت کند و از تقابل جدی با این کشور پرهیز کند اما پس از حدود سه دهه، استراتژی تعامل با چین را کنار گذاشت و استراتژی تقابل را در برابر این کشور انتخاب کرد. 

شهادت دو جوان فلسطینی در کرانه باختری

تهران-ایرنا-منابع خبری بامداد شنبه از ادامه جنایت رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی خبر داده و اعلام کردند که دو جوان دیگر فلسطینی در کرانه باختری رود اردن به شهادت رسیدند.

روز 204 طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا

حمله تلافی‌جویانه مقاومت عراق به بندر حیفای اشغالی، عملیات ضد آمریکایی و ضد انگلیسی ارتش یمن در دریای سرخ و تأیید این عملیات از سوی «سنتکام» آمریکا و بمباران مناطق مختلف غزه با بیش از 10 شهید از مهمترین تحولات بامداد روز 204 طوفان الاقصی است.

هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد

تهران- ایرنا- دولت هلند جمعه اعلام کرد، در صورتی که آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا پیشنهادها برای تقویت بی‌طرفی خود را اجرا کند، ازسرگیری کمک‌ها به این نهاد را بررسی می‌کند.

Loading

نشست سازمان همکاری اسلامی آزمونی برای دولت‌های اسلامی در دفاع از ملت فلسطین

۱۳۹۸/۱۱/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران در رشته مطالعات فلسطین نشست سازمان همکاری اسلامی را آزمونی برای دولت‌های اسلامی در دفاع از ملت فلسطین دانست و با اشاره به تأثیر آن در مواضع و اقدامات آمریکا و اسرائیل گفت: بدون شک اگر بیانیه محکم و تأثیرگذاری صادر شود در اینکه نیروی جدیدی در فضای خاورمیانه و کشورهای عربی - اسلامی و حامیان فلسطین ظاهر می‌شود، شکی نیست.

مجتبی رحماندوست در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به بیانیه پایانی اتحادیه عرب در رد معامله ناعادلانه قرن و درخواست از جامعه جهانی برای مقابله با هرگونه تلاش اسرائیل برای اجرای آن، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد اتحادیه عرب در این رابطه از مواضع ضعیف و حقیرانه خود بازگشتی داشته و موضعی قوی در رد این طرح داشته است.

وی با بیان اینکه رسانه‌های اسرائیلی مخالفت قاطع اتحادیه عرب با معامله قرن را ضربه هولناکی به دیپلماسی آمریکا ارزیابی کرده‌اند، افزود: اینکه اتحادیه عرب توانسته در این مقطع چنین موضعی در تقابل با آمریکا اتخاذ کند، نقطه مثبتی است. سازمان همکاری اسلامی هم باید با چنین مواضعی اتخاذ کند و در این صورت این اقدام تحولی در دنیا به‌حساب می‌آید.

دبیر کل سابق جمعیت دفاع از ملت فلسطین موضع واحد ابومازن، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی را در نفی معامله قرن بسیار مهم دانست و گفت: این همسویی پدیده جدیدی است که تاکنون شاهد آن نبوده‌ایم.

رحماندوست با تأکید بر اینکه سازمان همکاری اسلامی برای حمایت از قدس ایجاد شد اما بارها و بارها فجایعی برای قدس پیش آمده و این سازمان موضع انفعالی و ضعیف داشته باشد، ادامه داد: اگر آن‌ها متحد شوند و موضع واحدی داشته باشند و این موضع هم خلاف مبانی آمریکایی – اسرائیلی باشد می‌توان آن را نقطه امیدی برای آینده دانست.

وی درعین‌حال با بیان اینکه ماهیت محمود عباس در تمام طول مسئولیتش در تشکیلات خودگردان روشن بوده است، تأکید کرد: باید درباره مواضع ابومازن هشیار بود. برداشت من این است که حالا که او با حماس، جهاد و مقاومت همراهی و همفکری می‌کند و در نفی معامله قرن سخن می‌گوید باید نسبت به آن هوشیارانه برخورد کرد. معتقدم آمریکا برنامه جذب گروه‌های مقاومت مانند حماس و جهاد را دارد و دامی تنیده که به‌واسطه محمود عباس گروه‌هایی را جذب کند. همان‌طور که شاهد بودیم عباس را فراخوانده بود که با هم رایزنی کنند.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران در رشته مطالعات فلسطین اضافه کرد: این نگرانی وجود دارد که مقاومتی‌ها در دام بیفتند و با همراهی عباس با مقاومتی‌ها زمینه‌ی انحراف آن‌ها فراهم شود. او خواهان همراهی است اما به اعتقاد من این همراهی عمق ندارد و اعتقادی نیست و ممکن است فریب باشد.

وی توضیح داد: راهبردی وجود دارد که اگر گروهی خواهان ازسرگیری گفتگوها با مخالفانش است، ضربه‌ای به او می‌زند تا این ضربه زمینه‌ساز آغاز مجدد گفتگوها و مراودات شود.

رحماندوست تأکید کرد: باید کشورهای اسلامی در خصوص این طرح‌ها هوشیارانه و با بررسی جوانب مختلف طرح آمریکایی – اسرائیلی معامله قرن عمل کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *