جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

اردوغان: رادار ناتو در ترکیه نقشی در رهگیری موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل نداشت

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، استفاده از پایگاه راداری ناتو در کشورش برای رهگیری پهپاد‌ها و موشک‌های شلیک‌شده ایران به سوی اسرائیل را تکذیب کرد.  اردوغان که در یک گردهمایی ابراز همبستگی با فلسطینیان از طریق ویدیو سخن می‌گفت، افزود: «مرکز راداری در کورجیک [استان ملطیه]هیچ ربط، ارتباط، و پیوندی با هیچ کشوری بجز امنیت کشورمان و متحدانمان ندارد و نمی‌تواند داشته باشد.»

وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد

اسلام‌آباد- ایرنا – وزیر امور خارجه پاکستان سفر اخیر رئیس جمهوری اسلامی ایران به آن کشور را حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: اسلام‌آباد اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی‌دهد و هر آنچه که مطابق با منافع ملی باشد انجام خواهد شد.

کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا سامانه پاتریوت آزاد برای اوکراین ندارد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده سامانه های دفاع هوایی پاتریوت آزاد برای ارسال به اوکراین ندارد و تمامی سامانه های موجود آمریکا در سراسر جهان برای محافظت از نیروهای آمریکایی مستقر هستند.

روایت العربی الجدید از طرح اضطراری مصر درباره تهاجم قریب‌الوقوع به رفح: به همه پزشکان برخی استان‌ها دستور داده شد از مرخصی‌ها بازگردند تا برای شرایط اضطراری آماده باشند

منابع خصوصی مصری فاش کردند که دستورالعمل‌هایی به تعدادی از بخش‌ها در سه استان منطقه کانال سوئز: اسماعیلیه، سوئز و پورت سعید، علاوه بر استان‌های شرقی، شمال و جنوب سینا صادر شده است تا سطح آماده باش را افزایش دهند و با اجرای طرح اضطراری که از سه شنبه آینده آغاز می‌شود، تعطیلات را لغو کنند و این ممکن است نشان دهنده حمله قریب الوقوع رفح باشد.

بلینکن: چین می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است. بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

Loading

نشست سازمان همکاری اسلامی آزمونی برای دولت‌های اسلامی در دفاع از ملت فلسطین

۱۳۹۸/۱۱/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران در رشته مطالعات فلسطین نشست سازمان همکاری اسلامی را آزمونی برای دولت‌های اسلامی در دفاع از ملت فلسطین دانست و با اشاره به تأثیر آن در مواضع و اقدامات آمریکا و اسرائیل گفت: بدون شک اگر بیانیه محکم و تأثیرگذاری صادر شود در اینکه نیروی جدیدی در فضای خاورمیانه و کشورهای عربی - اسلامی و حامیان فلسطین ظاهر می‌شود، شکی نیست.

مجتبی رحماندوست در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به بیانیه پایانی اتحادیه عرب در رد معامله ناعادلانه قرن و درخواست از جامعه جهانی برای مقابله با هرگونه تلاش اسرائیل برای اجرای آن، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد اتحادیه عرب در این رابطه از مواضع ضعیف و حقیرانه خود بازگشتی داشته و موضعی قوی در رد این طرح داشته است.

وی با بیان اینکه رسانه‌های اسرائیلی مخالفت قاطع اتحادیه عرب با معامله قرن را ضربه هولناکی به دیپلماسی آمریکا ارزیابی کرده‌اند، افزود: اینکه اتحادیه عرب توانسته در این مقطع چنین موضعی در تقابل با آمریکا اتخاذ کند، نقطه مثبتی است. سازمان همکاری اسلامی هم باید با چنین مواضعی اتخاذ کند و در این صورت این اقدام تحولی در دنیا به‌حساب می‌آید.

دبیر کل سابق جمعیت دفاع از ملت فلسطین موضع واحد ابومازن، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی را در نفی معامله قرن بسیار مهم دانست و گفت: این همسویی پدیده جدیدی است که تاکنون شاهد آن نبوده‌ایم.

رحماندوست با تأکید بر اینکه سازمان همکاری اسلامی برای حمایت از قدس ایجاد شد اما بارها و بارها فجایعی برای قدس پیش آمده و این سازمان موضع انفعالی و ضعیف داشته باشد، ادامه داد: اگر آن‌ها متحد شوند و موضع واحدی داشته باشند و این موضع هم خلاف مبانی آمریکایی – اسرائیلی باشد می‌توان آن را نقطه امیدی برای آینده دانست.

وی درعین‌حال با بیان اینکه ماهیت محمود عباس در تمام طول مسئولیتش در تشکیلات خودگردان روشن بوده است، تأکید کرد: باید درباره مواضع ابومازن هشیار بود. برداشت من این است که حالا که او با حماس، جهاد و مقاومت همراهی و همفکری می‌کند و در نفی معامله قرن سخن می‌گوید باید نسبت به آن هوشیارانه برخورد کرد. معتقدم آمریکا برنامه جذب گروه‌های مقاومت مانند حماس و جهاد را دارد و دامی تنیده که به‌واسطه محمود عباس گروه‌هایی را جذب کند. همان‌طور که شاهد بودیم عباس را فراخوانده بود که با هم رایزنی کنند.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران در رشته مطالعات فلسطین اضافه کرد: این نگرانی وجود دارد که مقاومتی‌ها در دام بیفتند و با همراهی عباس با مقاومتی‌ها زمینه‌ی انحراف آن‌ها فراهم شود. او خواهان همراهی است اما به اعتقاد من این همراهی عمق ندارد و اعتقادی نیست و ممکن است فریب باشد.

وی توضیح داد: راهبردی وجود دارد که اگر گروهی خواهان ازسرگیری گفتگوها با مخالفانش است، ضربه‌ای به او می‌زند تا این ضربه زمینه‌ساز آغاز مجدد گفتگوها و مراودات شود.

رحماندوست تأکید کرد: باید کشورهای اسلامی در خصوص این طرح‌ها هوشیارانه و با بررسی جوانب مختلف طرح آمریکایی – اسرائیلی معامله قرن عمل کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *