جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین آزادی بیان برافتاده است

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به اعتراضات دانشجویان یهودی در آمریکا و اعلام بیزاری از جنایات نفرت‌انگیز رژیم صهیونیستی نوشت: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان و حقوق بشر برافتاده است.

Loading

وضعیت نیروهای هسته‌ای پاکستان در سال 2018

۱۳۹۷/۰۷/۰۷ | دفاعی و امنیتی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آخرین گزارش هسته‌ای فدراسیون دانشمندان آمریکا (FAS) که در بولتن دانشمندان هسته‌ای منتشر شده، به بررسی وضعیت نیروهای هسته‌ای پاکستان در سال 2018 پرداخته است. بر اساس برآوردهای این فدراسیون، در حال حاضر زرادخانه پاکستان دارای 140 الی 150 کلاهک هسته‌ای برای پرتاب از طریق موشک‌های کروز و بالستیک کوتاه – برد، میان- برد و جنگنده است.

هانس . ام . کریستینسن در تحلیلی که فدراسیون دانشمندان آمریکا منتشر کرد، نوشت: این موضوع بیانگر آن است که کلاهک‌های هسته‌ای پاکستان به نسبت برآورد این فدراسیون در سال گذشته، حدود 10 کلاهک افزایش داشته است، به نحوی که شاهد افزایش تدریجی زرادخانه این کشور در دو دهه اخیر هستیم.

برآورد اولیه آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در سال 1999 حاکی از آن بود که پاکستان تا سال 2020 احتمالا دارای 60 الی 80 کلاهک خواهد بود، اما در حال حاضر، انباشت زرادخانه پاکستان به طور قابل توجهی از 60 الی80 کلاهک بیشتر است. اگر روند فعلی تداوم یابد، طبق برآورد فدراسیون دانشمندان آمریکا، تا سال 2025 ذخیره کلاهک هسته‌ای پاکستان می‌تواند ظرفیت افزایش تا 220 الی 250 کلاهک را داشته باشد.

بدون تردید تحولات آینده به عوامل زیادی بستگی دارد. به ویژه آنکه، ارتش پاکستان معتقد است که زرادخانه این کشور باید همچنان افزایش یابد یا به سطح معینی برسد. در این میان، چگونگی تکامل زرادخانه هسته‌ای هند نیز حائز اهمیت است.

مقامات و دولت پاکستان در ابتدا موضع پاکستان را تحت عنوان «حداقل بازدارندگی معتبر» توصیف می‌کردند، اما بعدها با توسعه تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی، موضع پاکستان به «طیف کامل بازدارندگی» تغییر کرد. علاوه بر این، اکنون تحولاتی در پاکستان در جریان است تا توانمندی دریایی را نیز به موضع هسته‌ای خود بیفزاید، به طوری که این کشور در سال 2017 پرتاب یک موشک بالستیک را آزمایش کرد که طبق اظهارات مقامات پاکستان، قادر به حمل کلاهک‌های چندگانه برای غلبه بر سامانه‌های دفاع موشکی است.

متن کامل این گزارش را می‌توانید با کلیک روی این لینک دریافت کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *