جدیدترین مطالب

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

اسپوتنیک، تنها کانال رادیویی خارجی در ایران

از امروز، رادیو “گفتگو”، برنامه هفتگی مشترک “راهبرد شرقی” را روی آنتن می برد. در این کانال رادیویی، کارشناسان دو طرف به مدت یک ساعت در مورد شکل گیری نظم جهانی چند قطبی و چندفرهنگی بحث خواهند کرد.

فلج سیاسی آمریکا

اخبار را ورق می زدم به مطلبی که نشریه واشنگتن پست در باره امضای لایحه کمک های آمریکا به کی یف اشاره می کند رسیدم.

Loading

وضعیت نیروهای هسته‌ای پاکستان در سال 2018

۱۳۹۷/۰۷/۰۷ | دفاعی و امنیتی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آخرین گزارش هسته‌ای فدراسیون دانشمندان آمریکا (FAS) که در بولتن دانشمندان هسته‌ای منتشر شده، به بررسی وضعیت نیروهای هسته‌ای پاکستان در سال 2018 پرداخته است. بر اساس برآوردهای این فدراسیون، در حال حاضر زرادخانه پاکستان دارای 140 الی 150 کلاهک هسته‌ای برای پرتاب از طریق موشک‌های کروز و بالستیک کوتاه – برد، میان- برد و جنگنده است.

هانس . ام . کریستینسن در تحلیلی که فدراسیون دانشمندان آمریکا منتشر کرد، نوشت: این موضوع بیانگر آن است که کلاهک‌های هسته‌ای پاکستان به نسبت برآورد این فدراسیون در سال گذشته، حدود 10 کلاهک افزایش داشته است، به نحوی که شاهد افزایش تدریجی زرادخانه این کشور در دو دهه اخیر هستیم.

برآورد اولیه آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در سال 1999 حاکی از آن بود که پاکستان تا سال 2020 احتمالا دارای 60 الی 80 کلاهک خواهد بود، اما در حال حاضر، انباشت زرادخانه پاکستان به طور قابل توجهی از 60 الی80 کلاهک بیشتر است. اگر روند فعلی تداوم یابد، طبق برآورد فدراسیون دانشمندان آمریکا، تا سال 2025 ذخیره کلاهک هسته‌ای پاکستان می‌تواند ظرفیت افزایش تا 220 الی 250 کلاهک را داشته باشد.

بدون تردید تحولات آینده به عوامل زیادی بستگی دارد. به ویژه آنکه، ارتش پاکستان معتقد است که زرادخانه این کشور باید همچنان افزایش یابد یا به سطح معینی برسد. در این میان، چگونگی تکامل زرادخانه هسته‌ای هند نیز حائز اهمیت است.

مقامات و دولت پاکستان در ابتدا موضع پاکستان را تحت عنوان «حداقل بازدارندگی معتبر» توصیف می‌کردند، اما بعدها با توسعه تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی، موضع پاکستان به «طیف کامل بازدارندگی» تغییر کرد. علاوه بر این، اکنون تحولاتی در پاکستان در جریان است تا توانمندی دریایی را نیز به موضع هسته‌ای خود بیفزاید، به طوری که این کشور در سال 2017 پرتاب یک موشک بالستیک را آزمایش کرد که طبق اظهارات مقامات پاکستان، قادر به حمل کلاهک‌های چندگانه برای غلبه بر سامانه‌های دفاع موشکی است.

متن کامل این گزارش را می‌توانید با کلیک روی این لینک دریافت کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *