جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

باکو ادعای فرانسه درباره حمایت از تجزیه طلبان را رد کرد

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان ضمن رد ادعای فرانسه درباره حمایت باکو از جدایی طلبان”کالدونیای جدید” گفت: از فرانسه می خواهیم که دیگر در امور داخلی آذربایجان دخالت نکند و از ادعاهای بی اساس علیه کشورمان دست بردارد.

نیکاراگوئه از آلمان به دادگاه لاهه شکایت کرد

تهران-ایرنا- دولت نیکاراگوئه با تشکیل پرونده‌ای در یوان کیفری بین‌المللی از قضات لاهه خواست تا حکمی اضطراری علیه آلمان به منظور جلوگیری از ارسال سلاح از این کشور به اسرائیل صادر کنند.

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

پیش از حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل در ۱۳ آوریل، تهران به واشنگتن اطلاع داده بود که در پاسخ به حمله هوایی به ساختمان سفارتش در دمشق از افزایش قابل توجه تنش اجتناب خواهد کرد. این پیام توسط عمان منتقل شده بود. بحران فعلی در خاورمیانه، وضعیتی است که مقام‌های عمانی سال هاست برای اجتناب از آن تلاش کرده اند

Loading

کاهش قیمت نفت؛ تهدید عربستان توسط ترامپ

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: به نظر می‌رسد که مهم‌ترین حربه ترامپ برای افزایش بهای نفت، اعمال فشار به عربستان برای کشاندن روسیه به سمت توافق کاهش تولید و تهدید به اعمال تعرفه گمرکی روی واردات نفت از این کشور است. رضا مجیدزاده - پژوهشگر اقتصاد سیاسی بین‌المللی

مدت کوتاهی پس از شکست اوپک پلاس برای کاهش عرضه نفت به بازار در نتیجه عدم همراهی روسیه، دونالد ترامپ توئیت کرد که با ولیعهد عربستان صحبت کرده تا با روسیه به توافق برسد. در نتیجه این سیگنال ترامپ مبنی بر افزایش احتمال توافق بین روسیه و عربستان برای کاهش 10 میلیون بشکه‌ای تولید روزانه نفت، قیمت جهانی نفت به بالای 30 دلار صعود کرد.

به فاصله‌ای بسیار اندک از توئیت ترامپ، عربستان از کشورهای اوپک پلاس و سایر تولیدکنندگان نفت دعوت کرد تا با تشکیل جلسه به یک راه حل عادلانه منجر به ثبات بازار دست پیدا کنند. پس از این رخداد، قیمت نفت به مرز 33 دلار برای هر بشکه افزایش یافت. هرچند که این تحولات قیمتی، پایان جنگ نفتی بین روسیه و ایالات متحده نیست، اما ترامپ به شدت تلاش می‌کند که هم از مجرای تقاضای بازار و هم ابزارهای فشار به عوامل عرضه نفت، شرایط را به نفع خود تغییر دهد.

قیمت بالای نفت از این جهت برای ترامپ اهمیت دارد که باعث صرفه اقتصادی تولید و استخراج نفت شیل می‌شود؛ عاملی که باعث تبدیل ایالات متحده به مهم‌ترین صادرکننده نفت خام در جهان شده است.

بازار نفت به شدت به انتظارات آتی از شرایط بازار حساسیت دارد و حتی اظهارنظرهای سیاسی نیز موجب کاهش یا افزایش قیمت نفت خام می‌شود. به همین دلیل بود که پس از توئیت ترامپ درباره احتمال توافق روسیه و عربستان برای کاهش عرضه نفت، قیمت جهانی نفت خام اندکی صعود کرد در حالی که پیشتر، شکست در توافق کاهش عرضه در میان اعضا از یک سوی و اثر بحران همه‌گیری جهانی کرونا روی انتظار کاهش تقاضای نفت از سوی دیگر، قیمت نفت را در مسیر تنزل قرار داده بود.

اما راهبرد ترامپ برای کاهش عرضه نفت و افزایش قیمت آن فقط به ارسال سیگنال محدود نمی‌شود. به نظر می‌رسد که مهم‌ترین حربه ترامپ در اعمال فشار به عربستان برای کشاندن روسیه به سمت توافق کاهش تولید، تهدید به اعمال تعرفه گمرکی روی واردات نفت از این کشور است.

این راهبرد برای ترامپ دو مزیت دارد: سیاست اعلامی حمایت از کارگران حوزه انرژی را دنبال می‌کند تا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری، محبوبیت بیشتری برای خود دست و پا کند و چهره یک قهرمان اقتصادی را از خود ارائه دهد.

با این سطح از قیمت نفت، این کارگران در معرض اخراج از کار قرار دارند چون برخی از شرکت‌های مهم نفتی آمریکا ورشکست می‌شوند. هرچند که امریکن پترولیوم و یک شرکت پتروشیمی دیگر به ترامپ اعلام کرده‌اند که اعمال تعرفه به واردات نفت موجب افزایش هزینه آن‌ها و فشار به آن‌ها می‌شود، اما تجربه جنگ تجاری ترامپ با اقتصادهای بزرگ دنیا نشان می‌دهد که او به دنبال نشان دادن یک تهدید معتبر برای رسیدن به هدف خود یعنی کاهش تولید نفت است. مزیت دیگر این است که آمریکا با فشار به عربستان، روی روسیه فشار مضاعف ایجاد می‌کند و برتری خود در جنگ نفتی با این کشور را تضمین می‌کند. هر چند که در سال گذشته، ایالات متحده یک میلیون بشکه نفت از روسیه و عربستان وارد کرده است، اما برای ترامپ، جایگاه بالای جهانی در صادرات نفت خام اهمیت بیشتری دارد و راهبردهایش نشان می‌دهد که حاضر است هزینه آن را نیز بپردازد.

با این وجود، به احتمال بسیار زیاد نشست اوپک پلاس تا نهم آوریل یعنی پنجشنبه هفته جاری به تاخیر افتاده است و هنوز روسیه و عربستان روی کاهش روزانه 10 میلیون بشکه نفت به توافق نرسیده‌اند. ضمن این‌که پوتین عربستان را عامل ریزش قیمت نفت معرفی کرده است که سیگنالی منفی برای انتظارات مبتنی بر افزایش قیمت نفت خام به شمار می‌رود، چون احتمال دستیابی به توافق را ضعیف نشان می‌دهد.

در حال حاضر قیمت نفت خام به اندازه 32 دلار با قیمت نفت خام در پایان سال 2019 فاصله دارد و به نظر می‌رسد که شروع دوره رکود کرونایی زمینه کاهش تقاضا برای واردات نفت خام را ایجاد کند. در این صورت،‌ اگر کاهش عرضه نیز اتفاق بیفتد شاید در طی دو ماه آتی، قیمت جهانی نفت به میزان بیشتری افت کند و همه چیز به چشم‌انداز کنترل همه‌گیری جهانی کرونا و شروع دوره بازسازی اقتصاد جهانی بستگی دارد. هرچند که چین خود را اولین اقتصاد رسته از بحران کرونا معرفی می‌کند اما احتمال عدم گرفتاری چین در عوارض رکودی کرونا اندک است و در صورتی که تحول دیگری رخ ندهد، پر شدن این فاصله 32 دلار اندکی دور به نظر می‌رسد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *