جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

بیداری نسل جدید آمریکا و تاثیر آن بر آینده روابط با اسرائیل

در حالی که نسل‌های قبلی آمریکا با تبعیت از رویکردی که دولت‌های این کشور به آنها تحمیل کرده بودند خود را موظف به حمایت مطلق از رژیم صهیونیستی می‌دانستند اما نسل جدید در ایالات متحده که رهبران آینده این کشور هستند یک مسیر کاملا متضاد پیش گرفته‌‌اند.

Loading

مصالحه اجباری آمریکا با چین در جنگ تجاری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اگر چین سرمایه‌گذاری و سپرده‌های خود را در آمریکا کاهش دهد، این کشور ضرر و زیان بسیاری متحمل خواهد شد، به همین دلیل احتمالا پیش از این اتفاق، ترامپ به ناچار با چین دست به یک مصالحه خواهد زد. اسماعیل بشری - کارشناس مسائل چین

جنگ تجاری یا همان جنگ تعرفه‌ها بین چین و آمریکا همزمان با برگزاری اجلاس اخیر سران گروه هفت در فرانسه شدت و حدت بیشتری گرفته است. جمعه اول شهریور ماه وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که بیش از پنج هزار مورد از کالاهای وارداتی از آمریکا که بالغ بر ۷۵ میلیارد دلار می شوند شامل تعرفه‌های جدید چین می‌شوند. بر اساس اعلام این وزارتخانه، تعرفه اعمال شده بر این کالاها ۵ و ۱۰ درصد است.  این در حالی است که کمی پیشتر، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفته بود که مجبور است با چین در تجارت مقابله کند حتی اگر باعث آسیب کوتاه مدت به اقتصاد آمریکا شود چون پکن دهه‌هاست سر واشنگتن را کلاه می‌گذارد. از سوی دیگر چند روز پیش چین ضمن ابراز مخالفت با تصمیم واشنگتن برای وضع تعرفه بیشتر روی کالاهای چینی به ارزش ۵۵۰ میلیارد دلار، به آمریکا هشدار داد اگر به اقدامات نادرستش پایان ندهد، با تبعات آن مواجه خواهد شد.

باید توجه داشت که جنگ تعرفه‌ها بین چین و آمریکا تقریبا از زمان مبارزات انتخاباتی دونالد ترامپ کلید خورد؛ او از همان زمان اعلام کرده بود که کسری موازنه تجارت که بین آمریکا و چین وجود دارد به زیان ایالات متحده است و معتقد بود که پکن در چند زمینه آمریکا را متضرر کرده است. یعنی هم این مسئله که حق کپی رایت را رعایت نمی‌کنند و یک سری از کالاهایی که تولید می‌کنند بدون توجه به کپی‌رایت است و دیگر اینکه ارزش پول خود را عمدا پایین نگه می‌دارند تا بتوانند در رقابت تجاری بر رقابت‌های بین‌المللی چیره گردند. از سوی دیگر ترامپ بر این اعتقاد است بسیاری از سرمایه‌ها در عوض آنکه در آمریکا باعث افزایش کسب و کار و اشتغال شود راهی چین می‌شود. بر اساس همین  دلایل، رئیس‌جمهور آمریکا حتی پیش از روی کار آمدن اعلام کرده بود که اگر در انتخابات پیروز شود تعرفه‌ها روی کالاهای چینی را افزایش خواهد داد. وی در این رابطه در چند مرحله اقدام کرد.

البته در جنگ تعرفه‌ها فقط چین مدنظر آمریکا نیست بلکه اروپا و برخی کشورهای آمریکای جنوبی نیز به دلیل این مسئله تحت فشار قرار گرفته‌اند.

در برابر اقدامات آمریکا، چین و برخی دیگر از کشورها دست به اقدام متقابل زدند. چین چندین بار تعرفه بر کالاهای آمریکایی را افزایش داده و فرانسه نیز تعرفه‌های وارد بر نرم‌افزارها را بالا برده است. در ادامه این جنگ تجاری، دونالد ترامپ تهدید کرده است که آمریکا را از سازمان تجارت جهانی خارج خواهد کرد. لذا این جنگ در هر مقطع ابعاد تاز‌ه‌ای به خود می‌گیرد.

در این بین بعضا ترامپ تخفیف‌هایی اعمال می‌کند و عقب‌نشینی‌هایی صورت می‌گیرد اما دوباره به نقطه اول بازمی‌گردند. چین چون یک اقتصاد قدرتمند است می‌تواند با آمریکا مقابله به مثل کند و باید منتظر باشیم ببینیم این داستان تا کجا ادامه پیدا می‌کند. نباید از نظر دور داشت بزرگترین امتیازی که دونالد ترامپ در مبارزات انتخاباتی داخل آمریکا برای خود قائل است این که توانسته تاحدودی رونق اقتصادی را در این کشور افزایش دهد. این در حالی است که رونق اقتصادی آمریکا از زمان ریاست جمهوری باراک اوباما آغاز شده بود اما به هر حال ترامپ تمام این مسائل را به نام خود تمام کرد. همچنین ترامپ در حوزه سیاست خارجی نتوانسته موفقیت چندانی کسب کند و کارهایی که انجام داده یا به نتیجه نرسیده و یا به ضرر آمریکا بوده است. لذا تنها امتیازی که فعلا ترامپ می‌تواند برای انتخابات از آن استفاده کند، رونق اقتصادی در این کشور است. اما اگر کشورهای مختلف برای کالاهای آمریکایی تعرفه وضع کنند و اقتصاد آمریکا را تحت تاثیر قرار دهند، رئیس‌جمهور آمریکا همین امتیاز را نیز از دست خواهد داد. بر این اساس به نظر می‌رسد که ترامپ طی ماه‌های آتی احتمالا مصالحه‌ای به ویژه با چین انجام خواهد داد. چراکه چین یکی از خریداران اوراق قرضه در آمریکا بوده و یکی از کشورهایی است که توانسته ارزش دلار را تاحدی بالا نگه دارد. از این رو اگر چین سرمایه‌گذاری و سپرده‌های خود را در آمریکا کاهش دهد این کشور ضرر و زیان بسیاری را متحمل خواهد شد. به همین دلیل احتمالا پیش از این اتفاق، ترامپ به ناچار با چین دست به یک مصالحه خواهد زد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *