جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن وارد عربستان سعودی شد

وزارت امور خارجه آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که بلینکن در روزهای 29 و 30 آوریل به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

نمایش زره‌پوش‌های غربی غنیمتی در روسیه/عکس

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود.

دلیل مخالفت کارتر برای تشکیل کشور فلسطین/ طرح پیشنهادی ایالات متحده چه بود؟

من هرگز با یک کشور مستقل فلسطینی موافق نبوده‌ام و قصد ندارم این موضع را تغییر بدهم… مصالحه‌ای دائمی در خاورمیانه در مورد مسئله‌ی فلسطین می‌تواند بر اساس دادن خودمختاری محدود به اعراب ساکن سرزمین‌های اشغال‌شده غرب رود اردن، آن‌طور که مناخیم بگین [نخست‌وزیر وقت اسرائیل] پیشنهاد کرده، حاصل شود.

Loading

آمریکا در حال ازدست‌دادن پایگاه‌های خود در جهان است

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: روزنامه روسی می نویسد کشورهایی مانند آلمان، جمهوری چک، قرقیزستان و حتی ژاپن خواستار توقف همکاری‌های نظامی با واشنگتن و خروج نظامیان آمریکایی از کشورهایشان شده‌اند و این عدم‌تمایل در حال گسترش است.

روزنامه «پراودا»، چاپ مسکو، در تحلیلی نوشته است: “زیگمار گابریل” وزیر امور خارجه آلمان هفته گذشته قبل از سفر خود به نیویورک در مصاحبه‌ای اعلام نمود که آمریکا باید تسلیحات هسته‌ای خود را از آلمان خارج کند و لازم است تا مذاکرات در این رابطه آغاز شوند. به‌عقیده وی، خروج سلاحهای هسته‌ای آمریکا می‌تواند نتیجه گفتگوهای تازه‌ای در زمینه خلع سلاح شود.

این اظهارات در حالی صورت گرفته که این اواخر اخبار زیادی منتشر شده که گویای این واقعیت است که توسعه پایگاههای نظامی آمریکا در قاره اروپا به‌تازگی با مشکلات غیرمنتظره‌ای روبه‌رو شده است.

“ولادیمیر ریمک” سفیر جمهوری چک در روسیه اعلام کرده است که دولت چک به‌طور جدی در حال بررسی امکان تعطیلی پایگاه نظامی آمریکا در خاک این کشور است. به‌گفته وی، در شرایط کنونی مقامات پراگ واقعاً بر این تصور هستند که بهتر است هیچ پایگاه نظامی خارجی در خاک چک وجود نداشته باشد.

گسترش سپر موشکی آمریکا در اروپا زیر سؤال می‌رود

اگر واقعاً مسئله خروج نظامیان آمریکایی از جمهوری چک مطرح شود، کل طرح توسعه سپر دفاع ضدموشکی آمریکا در خاک اروپا در معرض تهدید قرار خواهد گرفت.

اظهارات سفیر چک در مسکو واقعاً نشان‌دهنده مواضع مقامات پراگ، از جمله “میشل زمان” رئیس جمهوری و “بوگوسلاو سوبوتکی” نخست وزیر این کشور است.

ضمن اینکه چنین موضع‌گیری در چک با توجه به انگیزه‌های پیش‌انتخاباتی در آستانه برگزاری انتخابات جدید پارلمانی در این کشور در اکتبر سال جاری، کاملاً قابل توضیح است. حزب حاکم چک، حزب سوسیال دموکراتیک، بیش از هر زمان دیگر نیازمند حمایت کمونیستهای این کشور است که خواستار بهبود روابط با روسیه و کاهش همکاریها با آمریکا هستند، این در حالی است که دقیقاً مقامات مسکو بیش از هر زمان دیگری مسئله استقرار سامانه‌های دفاع ضدموشکی و افزایش حضور نظامیان آمریکایی در منطقه شرق اروپا را مطرح می‌کنند.

البته مسلماً آمریکایی‌ها تمایل دارند تا جای ممکن حضور نظامی خویش در چک را افزایش دهند و این مسئله از سال 2014 تاکنون عنوان شده است.

عدم‌تمایل مقامات پراگ به همکاری نظامی با واشنگتن از سوی مردم جمهوری چک هم مورد حمایت قرار دارد. به‌عقیده آنها، چک به‌ازای خطر در معرض رویارویی کشورهای ثالث قرار گرفتن، هیچ سودی هم نصیب خودش نمی‌شود.

قرقیزستان ادامه حضور نظامیان آمریکایی را تهدید می‌داند

این فقط چک نیست که چنین خواسته‌ای دارد. همین اواخر جمهوری قرقیزستان نیز از وجود پایگاه نظامی آمریکا در خاک این کشور ابراز نارضایتی نموده خواستار خروج بدون بازگشت نظامیان آمریکایی شد. “المازبیک آتامبایف” رئیس جمهوری قرقیزستان اعلام کرده که به‌دلیل وجود پایگاه نظامی آمریکا، این کشور در معرض خطر امنیتی قرار گرفته و به این بهانه خواستار خروج نظامیان آمریکایی از قرقیزستان شده است.

دقیقاً مانند جمهوری چک، مقامات بیشکک هم مایل نیستند تا کشورشان به‌خاطر حضور آمریکایی‌ها مورد حمله کشور ثالثی قرار بگیرد.

ژاپن هم از تسلط نظامی آمریکا بر این کشور خسته شده است

وضعیت مشابهی نیز در ژاپن دیده می‌شود که تا همین اواخر به‌دلیل تعهدات تاریخی خود، یکی از باوفاترین متحدین آمریکا به‌شمار می‌رفت، چرا که بعد از بمباران هسته‌ای هیروشیما و ناگازاکی، ژاپن برای سالهای زیادی عملاً تحت تسلط کامل نظامی ایالات متحده قرار داشت. ولی اکنون اوضاع تغییر کرده و آمریکا مجبور است نظامیان خود را حتی از این کشور خارج کند.

در اینجا فقط یک سؤال مطرح است: کدام کشور در نوبت بعدی برای ابراز تمایل در مورد توقف همکاریهای نظامی خود با آمریکا و رها شدن از شر حضور نظامیان آمریکایی در خاکش قرار دارد؟ البته قطعاً این اتفاق خواهد افتاد و کشورهای دیگری هم چنین درخواستی را مطرح خواهند کرد، برای اینکه این یک واقعیت است که منافع ملی ایالات متحده با کشورهایی که آمریکایی‌ها در آنها خود را صاحب‌خانه تصور می‌کنند، بسیار متفاوت است.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *