جدیدترین مطالب

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

Loading

أحدث المقالات

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

Loading

آمادگی برای دموکراسی نسل سوم

۱۳۹۶/۰۸/۰۸ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: همان‌طور که یونانی‌های بنیانگذار دموکراسی، در دموکراسی‌های مدل آمریکایی یا فرانسوی قرن هجدهم سردرگم می شوند، جوامع کنونی نیز برای پیش‌آمدهای غیرقابل پیش بینی آینده آمادگی ندارند.

شان کنونک در یادداشتی که نشریه آمریکایی هیل آن را منتشر کرد، نوشت: با این حال، تعداد محدودی از شهروندان آتنی از امتیاز مشارکت مستقیم (در حکومت) برخوردار بودند؛ اما شواهد زیادی نشان می‌دهد که جامعه آنها دارای نابرابری‌های زیادی بوده است. این دولت‌های آزاد، پیشگامان انتخاب نماینده به شیوه نمایندگی بورکین ( Burkean representation) بودند که اکنون در پارلمان عصر جدید و سیستم‌های ریاست جمهوری شاهد آن هستیم.

ارزش‌های روشنفکری باعث پیشرفت به سوی حق رای و شرکت در انتخابات شد و آزادی‌های مردم را در برابر دستگاه دولتی افزایش داد. در هر دوره تاریخی، کارآیی جغرافیا، امنیت و تکنولوژی مستلزم تعادل ایده ها بوده است. در حال حاضر جهان در نقطه عطف عصر سوم گذار به لیبرال دموکراسی  قرار دارد –که سرشار از چالش‌های تازه و احتمالات جدید است. زمانی نخواهد گذشت که دموکراسی در عصر فن آوری دیجیتال، برخی از اصول آشکار امروزی را به نحو بی سابقه ای به جنگ با یکدیگر خواهد کشاند.

انتخابات ریاست جمهوری اخیر در آمریکا و فرانسه پیام آور اتفاقات آینده است. اکنون کارشناسان امنیتی اذعان می کنند که نمی توان تهدیدهای سایبری را از بین برد و از همین رو باید آنها را مانند سایر خطرات، مدیریت کرد. علاوه بر این، حملات علیه یکپارچگی اطلاعات (تحریف داده، کمپین نفوذ راهبردی و غیره) بطور فزاینده ای رواج دارد، به ویژه که شناسایی آنها و پیشگیری به موقع شان دشوار است. بنابراین باید چگونگی دموکراسی در آینده را بررسی کرد و برای حفاظت از عناصر اصولی آن کوشید.

همان‌طور که مایک پامپئو، مدیر سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) در سخنرانی هفته پیش خود در واشنگتن دی سی اظهار کرد و کارل بیلدت، نخست وزیر سابق سوئد نیز، اوایل این ماه در کنفرانسی در هند، اشاره کرد، سیاست خارجی مداخله جویانه روسیه موضوع جدیدی نیست، بلکه، دامنه، میزان و اثربخشی انجام آن، تازگی دارد. این کمیت ها، تاثیری کیفی به همراه دارد و به همین خاطر، فعالیت‌های روسیه برای افزایش نفوذ، با مخالفت زیادی مواجه شده است. اگرچه جاسوسی طبق قوانین کیفری داخلی، جرم محسوب می شود اما قوانین بین المللی آن را صریحا ممنوع نکرده و بلکه به عنوان واقعیت روابط بین المللی مورد پذیرش واقع شده است. تنفر امروز ما از یک فعال خارجی به خاطر سرقت اطلاعات دقیق و احتمالا سری و سپس انتشار آن، از تنش ذاتی بین حاکمیت قانون و حقیقت جویی در جامعه دموکراتیک حکایت می کند. مثال دوم در مورد ارزش‌های متباین این است که چگونه از مداخلات خارجی و/یا ماشینی جلوگیری کرد و هم‌زمان اصول ارتباطات رسانه‌های اجتماعی در آزادی بیان سیاسی بدون ذکر نام را، که در قانون اساسی مورد حمایت قرار گرفته است، زیرپا نگذاشت.

من در کنفرانس دف کن (DEF CON) در 25 ژوئیه، درباره برخی موضوعات دشوار، سوالاتی از  هکرها و حامیان سایبری حاضر در کنفرانس پرسیدم که عبارت بودند از:  شما از کجا می دانید که رای شما درست ثبت می شود؟ دوم، با فرض اینکه شما باور نمی کنید که جدول بندی رسمی یک انتخابات میلیونی کاملا دقیق باشد، چند درصد (یا چه کسری از) عدم اطمینان را می توان پذیرفت، بطوری که مشروعیت نتیجه انتخابات لطمه نبیند؟ سوم، ما از نظر سازمانی چگونه اطمینان حاصل کنیم که نقص ها بطور تصادفی توزیع شده و تاثیر نامطلوب آن بر یک نماینده بیشتر از دیگری نیست؟ چهارم، آیا مقدار آزادی اظهارات سیاسی در رسانه‌های اجتماعی، از لحاظ پخش رسانه ای یا کمک‌های تبلیغاتی، باید محدود شود؟ به عبارت دیگر، ما چگونه آزادی و برابری را در فرایند انتخابات، متعادل سازیم؟

در این مقطع، فن آوری در حل این مسائل به ما کمک می کند – هرچند که آن نیز با پیامدهایی همراه است. برای اولین بار در طی دو قرن اخیر، طرح مجدد دموکراسی مستقیم امکانپذیر است. در واقع، دقیقا همین موضوع توسط یک سازمان طرفدار «دموکراسی سیال»، طرح شده که عبارت است از: رای گیری پیوسته آنلاین برای مقایسه وضعیت نمایندگان طبق تمایل رای دهندگان. بسیاری از شرکت کنندگان در کنفرانس دف کن که من نظر آنها را جویا شدم، خواهان کنار گذاشتن رای محرمانه بودند تا رای دهندگان از گزینه بررسی آرای خود برخوردار شوند. اگرچه آنها بلافاصله راه حلی (مانند فن آوری بلاک چین یا قراردادهای هوشمند) را توصیه می کردند که هر دو مزیت را داشته باشند، اما این پاسخ آنها به طور ضمنی نیازمند پذیرش نظارت غیردولتی در فرایند خصوصی نظارت است. بنابراین، گفتگوی ما ناگزیر به سیاست علم یا به این پرسش در نظریه بازی کشیده شد که «چه کسی از محافظان، حفاظت می کند؟».

به سختی می توان پیش بینی کرد که دموکراسی عصر سوم در یک کشور خاص دقیقا چگونه خواهد بود، اما به طور حتم می توان به چند عامل اشاره کرد: در حال  حاضر، عدم امنیت به موازات سلطه حملات در فضای سایبری محدودیتی ندارد؛ اعتبار حریم شخصی، دقت کامل و هزینه کم احتمالا دیگر معتبر نیستند؛ و از همه مهمتر، تعادل بین آزادی و برابری همچنان نوسان خواهد داشت. اگرچه یک نفر احتمالا تنها یک رای دارد، اما در رسانه‌های اجتماعی یا پخش رسانه ای، احتما بیش از یک صدا خواهد داشت. از این رو، درستی دموکراسی احتمالا منوط به توانایی در تشخیص این موضوع خواهد بود که چه کسی چه زمانی حرف می زند. شاید تشخیص هویت در فضای مجازی، ما را به ریشه‌های یونانی مان نزدیک تر سازد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *