جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

بایدن: به کسی که پیشنهاد مصرف مایع سفیدکننده می‌دهد، رای ندهید!

چهار سال پیش «دونالد ترامپ» پیشنهادی را تحت عنوان تزریق داروی ضدعفونی‌کننده به افراد مبتلا به کووید-۱۹ مطرح کرد و امروز در سالگرد این اظهارنظر شوکه‌کننده، «جو بایدن» به او طعنه زد و در عین حال از مردم خواست به ترامپ رای ندهند. با این حال او حین صحبت از ترامپ، گاف داد.

آلمان همکاری با آنروا را از سرمی‌گیرد

پس از ارائه گزارش سازمان ملل مبنی بر عدم وجود شواهد کافی درباره عضویت کارکنان آنروا در حماس، آلمان اعلام کرد که همکاری با این نهاد در غزه را از سرمی‌گیرد.

ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها / یک مقام سازمان محیط زیست: تالاب هامون از رودخانه فراه مقدار کمی مرطوب شده اما حجم آن در مقایسه با سیلاب در رودخانه هیرمند بسیار ناچیز است / مداخلات انسانی در مسیر اتفاق افتاده

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که طالبان مانند سال‌های گذشته سیلاب هیرمند را به بیابان گودزره انحراف داده است. آب منحرف‌شده ۴۰۰ کیلومتر مربع از گودزره را پوشانده و آب شیرین رودخانه هیرمند را به تلخاب تبدیل کرده است.

جزئیات بسته کمک‌های ۹۵ میلیارد دلاری سنای آمریکا؛ سهم اسرائیل و اوکراین چقدر خواهد بود؟

هرچقدر بر سر ارسال کمک‌های جدید به اسرائیل در میان سیاستمداران آمریکایی وحدت نظر وجود دارد، اختلافات بر سر بسته‌های جدید نظامی و مالی به اوکراین میان جمهوری خواهان و دموکرات‌ها بسیار جدی بود. با این حال مجلس سنای ایالات متحده بالاخره به بسته ۹۵ میلیارد دلاری که البته شامل ارائه کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه نیز خواهد بود رای داد.

متنفر‌ها از بایدن و ترامپ چگونه سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر می‌دهند؟

برای پیروزی در انتخابات، ستاد بایدن باید دلایلی را که ترامپ برای این سمت مناسب نیست را به رای دهندگان یادآوری کند. رئیس جمهور لازم نیست تک تک ایالت‌های چرخشی را متقاعد کند که او کاندیدای ایده آل آنهاست. او صرفا باید خود را به عنوان گزینه‌ای بهتر از ترامپ عرضه نماید. هماطور که او تمایل دارد بگوید: «مرا با خدای قادر مقایسه نکنید، مرا با گزینه دیگر مقایسه کنید.»

بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جلسه پارلمان اروپا ایران را به گسترش تنش‌ها در منطقه متهم کرد اما اشاره کرد که تحریم‌ها به تنهایی، پاسخ کارآمدی به اقدامات ایران نیست.

Loading

رمز گشایی تازه رابرت فیسک از سناریوی عربستان در لبنان

۱۳۹۶/۰۸/۲۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: تحلیل گر مشهور مسائل غرب آسیا با افشای اسرار جدیدی از سناریوهای عربستان در لبنان تاکید کرد: این اولین بار نیست که عربستان لبنان را تهدید و در امور این کشور دخالت می کند .

رابرت فیسک تحلیل گر انگلیسی در ایندیپندنت نوشت : سعد حریری احتمالاً به عربستان بر می گردد و مطابق قانون اساسی استعفا خواهد داد اما سوال اینجاست که او چرا فکر می کرد که استعفایش شوک به جامعه لبنان وارد می کند و سناریوی مورد نظر عربستان شکل می گیرد .
فیسک افزود : حریری یک شرکت بنام اوگر به ارزش 9 میلیارد دلار در سعودی دارد و این شرکت در آستانه ورشکستگی است و تعدادی از کارکنان ان به علت عقب افتادن دستمزدشان در چند ماه اخیر در صدد شکایت برآمده اند برخی مقامات لبنانی هم گفته اند کپی فراخوانده شدن حریری به دادگاه در پی شکایت طلب کاران را دیده اند .
آنان گفتند حریری 25 نوامبر 2016 به دادگاهی در عربستان فراخوانده شده است اما احضار وی به تاخیر افتاده است چون عربستان ترجیج داده از ان به عنوان حربه ای علیه سعد حریری استفاده کند .
این تحلیل گر سیاسی در ادامه نوشت : شعبه دادگاهی که حکم احضار حریری را صادر کرده همان شعبه ای است که حکم بازداشت ولید بن طلال را صادر کرده که اتفاقاً اجدادش لبنانی اند .
وی افزود : حکومت عربستان که تا کنون حدود 200 شاهزاده و صاحب منصب را در هتل ریتز بازداشت کرده حالا برای بازداشت شماری دیگر در پی تخلیه هتل ماریوت است .
رابرت فیسک با اشاره به قرار ملاقات ” بکارا رای ” مقام ارشد کلیسای کاتولیک لبنان که فردی سیاسی نیز است با سعد حریری در سفر به عربستان نوشت : میشل عون رئیس جمهور لبنان بیش از دو ساعت با او گفتگو کرد.
این روزنامه نگار کهنه کار سپس به اشتغال حدود دویست هزار لبنانی در عربستان اشاره و اضافه کرد : ممکن است عربستان برای فشار بر دولت لبنان آنان را اخراج و یا سرمایه گذاریهای خود را در لبنان متوقف و یا از ان خارج کند .
به نوشته این تحلیل گر انگلیسی ایران قول داده است ثبات لبنان راتامین کند اما هزار و دویست لبنانی در ایرانند که مجموعا حدود سیصد هزار دلار به لبنان می فرستند اما لبنانی های که در عربستانند سالانه چهار و نیم میلیارد دلار پول به لبنان ارسال می کنند .
فیسک درادامه سرمایه گذاری عربستان در لبنان را هفتاد میلیارد دلار اعلام و اضافه کرد : صادرات لبنان به ایران اکنون سه میلیون دلار است در حالیکه صادرات این کشور به عربستان سالانه 387 میلیون دلار و عمدتا محصولات کشاورزی است و با این حساب می توان حدس زد که چرا حریری درپی کاهش قدرت حزب الله است.
این روزنامه نگار کهنه کار انگلیسی می نویسد البته قطری ها برای مقابله با عربستان و بدست اوردن جایگاه انان در لبنان در صورت خروج از این کشور با سرمایه های خود فرصت خوبی بدست اورده اند .
وی می افزاید : هدف عربستان از سقوط دولت لبنان این است که انتخابات جدید برگزار شود ، نمایندگان شیعی لبنان از مجلس خارج شوند و قدرت ایران در لبنان از بین برود .
فیسک در ادامه مطلب خود در ایندیپندنت می نویسد : از صحبت های سعد حریری هم می شود فهمید که اگر برگشت و حزب الله کوتاه آمد استعفایش را پس بگیرد و ادامه دهد اما این شدنی نیست زیرا حزب الله تسلیم نخواهد شد و از قدرت کنار نخواهد رفت .
وی تلاش برای تعلیق عضویت لبنان در اتحادیه عرب را از دیگر گزینه های عربستان برای فشار بر لبنان دانست و نوشت : این موضوعی است که عراقی ها و مصری ها با آن موافق نیستند .
این تحلیل گر رسانه ای در این یاد داشت به موضوع اقتصادی اشاره می کند و می افزاید : مقامات لبنانی حساب کردند ارزش منابع نفت و گاز لبنان در کرانه مدیترانه حدود ششصد میلیارد دلار است و شاید این اقدامات برای کسب سهمی از این منابع باشد .
این تحلیل گر انگلیسی مقیم لبنان افزود : روزنامه هدف در صفحه پنج خود صفحه اول شماره 28 فوریه 1967 خود را باز نشر داد که حاوی تهدید لبنان از جانب سعودی ها و برانگیخته شدن خشم انان ناشی از اخراج لبنانی ها از عربستان و خارج کردن پولها از این کشور بود .
وی می نویسد : در ان زمان عربستان می خواست لبنانی ها از حمایت جمال عبدالناصر دست بکشند افسوس برای سعودی ها که لبنانی ها در ان زمان عبد الناصر را انتخاب کردند و اکنون آنان از لبنان می خواهند از ایران دست بکشند .
رابرت فیسک در ادامه به مطلب نیکولاس امریکایی اشاره می کند و می افزاید : او در نشریه میدل ایست وایر متوجه شد که 74 سال پیش همچون هفته گذشته ارتش ازاد فرانسه زیر نظر ژنرال دوگل ریاض الصلح را که قرار بود اولین نخست وزیر لبنان شود ربود تا مانع از استقلال لبنان شود .
ریاض الصلح پدر بزرگ زن ولید بن طلال بود که اکنون محمد بن سلمان او را نیز که اجدای لبنانی دارد بازداشت کرده است .
وی افزود : اکنون بهتر می توان درک کرد که چرا فرانسوی ها مکرون را به عربستان فرستادند تا پادشاه را متقاعد کند که از اینگونه اقدامات دست بکشد زیرا انها هم 74 سال پیش ریاض الصلح را ربودند اما موفق نشدند به اهدافشان برسند و این موضوع نشان می دهد این دو بیش از آنچه که فکر می کردیم با هم اشتراک دارند .

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *