جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

فصل بیداری

«دانشجویان آمریکایی» متشکریم؛ پیامی از کودکان غزه به دانشجویان آمریکایی است، که در اعتراض به حمایت کاخ سفید از رژیم صهیونیستی، به پا خاستند.

نعل وارونه آزادی بیان در آمریکا

همزمان با شدت گرفتن یورش پلیسِ لس آنجلس به دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، مسئولان این دانشگاه، وضع هشدار اعلام کردند.

۲۱  نماینده آمریکایی خواستار پایان دادن به اعتراضات حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا شدند

نیویورک – ایرنا-   ۲۱ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در نامه ای به هیات امنای دانشگاه کلمبیای نیویورک که مرکز جنبش «همبستگی با مردم غزه» است خواستار انحلال اردوگاه حامی فلسطین در محوطه دانشگاه یا کناره گیری هیات امنای این دانشگاه شدند.

Loading

خیزش دوباره پوپولیست‌ها در جهان

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: پیروزی امانوئل مکرون در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در اواسط سال 2017، احزاب نسبتاً کم‌‎فروغ پوپولیستی در انتخابات هلند و عکس‌العمل سیاسی در آمریکا علیه دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری این کشور، برخی مفسران را به این باور رسانده که موج پوپولیسم اوج گرفته است.

جاشوا کورلانتزیک، پژوهشگر شورای روابط خارجی آمریکا در مطلبی که واشنگتن پست منتشر کرد، نوشت: نیت سیلور، روزنامه‌نگار آمریکایی، نقطه ‌نظری خوش‌بینانه را بیان کرد وقتی که گفت عملکرد ترامپ و عدم‌محبوبیت جهانی او ممکن است احزاب عوام‌گرا (پوپولیست) و شخصیت‌های راست افراطی اروپا را تضعیف سازد.

با این‌حال، با بررسی دقیق‌تر، چنین امیدی نادرست به نظر می‌رسد. در طی دو سال آینده پوپولیست‌ها (کسانی که عموماً مردم را در برابر نخبگان فاسد و افراد برخوردار از حق و امتیاز ویژه قرار می‌دهد) به موسسات حمله خواهند کرد و خود را رادیکال‌های مستقل نشان خواهند داد که نظم سیاسی را تغییر خواهند داد. به این ترتیب، نشان خواهند داد که انقلابشان ادامه خواهد داشت.

درحقیقت، پوپولیست‌ها در دو سال آینده همچنان موفق خواهند بود، چراکه احزاب اصلی در اروپا و بخش‌هایی از آسیا گام‌هایی در جهت کاهش خشم عمومی درباره سوءاستفاده‌های مالی و نابرابری و جدایی بین سیاست‌مداران و رای‌دهنده‌ها برداشته‌اند. گسترش پوپولیست‌ها همچنان ادامه خواهد داشت، زیرا بسیاری از احزاب اصلی سعی کرده‌اند برخی افراد عوام‌گرا همچون دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا، و رودریگو دوئرته، رئیس ‌جمهوری فیلیپین، را شیطانی جلوه دهند، بجای اینکه با آنها همانند شخصیت‌های سیاسی رفتار کنند و برنامه‌های سیاسی منسجمی برای مخالفت با آنها تدوین کنند. نهایتاً اینکه پوپولیست‌ها موفق عمل کرده‌اند، چراکه در برخی کشورها، احزاب اصلی با وحدت دست به تشکیل دولت زدند؛ همانند آنچه اینک در آلمان رخ داده‌است. برای انجام این کار، آن‌ها این فرصت را به پوپولیست‌ها داده‌اند که بتوانند نشان دهند احزاب راست‌میانه و چپ‌میانه در اصل یکی هستند و صداهای جدیدی برای انجام خانه‌تکانی در سیاست و حکومت نیاز است.

 درواقع، پوپولیست‌ها آمادگی موفقیت دارند، حتی در کشورهایی مثل ایتالیا، که خود در دهه 2000 میلادی یک دوره از پوپولیسم را پشت سر گذاشت. آنها در آسیا نیز می‌توانند موفق باشند، جایی که رشد اقتصادی زیاد بوده‌است و مهاجرت به عنوان یک موضوع حیاتی برای پوپولیست‌های غربی، یک مسئله سیاسی عمده نیست. البته همه این پوپولیست‌ها یکسان نیستند. برخی از پوپولیست‌ها نخبگان سیاسی را کنار خواهند گذاشت و اصلاحات لازم را انجام خواهند داد، ضمن اینکه به هنجارهای دموکراسی متعهد هستند. اما برخی دیگر از پوپولیست‌ها آماده نابودکردن دموکراسی هستند.

در ایتالیا، سیلویو برلوسکونی، نخست ‌وزیر سابق، شخصیتی همانند ترامپ که قبل از ترامپ در صحنه سیاسی ایتالیا حضور داشت، به عنوان شخصیتی بانفوذ، آماده است که در انتخابات عمومی ماه‌های آینده به یک بازگشت بزرگ سیاسی دست یابد. برلوسکونی، کسی که نخست‌وزیری‌اش با رشد اقتصادی بسیار پایین و رسوایی و فساد اقتصادی همراه بود، این‌بار خود را به عنوان شخصیتی میانه‌رو به تصویر کشیده‌است. اما به عنوان نخست‌ وزیر، از استراتژی‌های پوپولیستی برای تخریب موسسات استفاده کرد و خود را تنها منبع اطلاعات درست به تصویر کشید و نخبگان را در مقابل مردم قرار داد. حال در 80 سالگی بعید است سبک سیاسی خود را تغییر دهد. او  از حیث قانونی تا سال 2019 نمی‌تواند مناصب انتخابی داشته باشد.

ضمناً دیگر حزب قدرتمند، جنبش پنج ستاره، نیز می‌تواند دستاورد قابل توجهی در انتخابات ایتالیا داشته باشد. نهضت پنج ستاره ممکن است با دیدگاه چپ دولت را اداره کند، اما مانند برلوسکونی خود را به عنوان حزبی منفصل از سیاست‌های معمول ایتالیا نمایش می‌دهد.

انتخابات در برزیل قرار است در اکتبر برگزار شود. عوام‌گرایی می‌تواند سهم زیادی در این انتخابات داشته باشد. اگر رئیس جمهور سابق، لوئیس ایناسو لولا دا سیلوا، از کارزار انتخاباتی کنار گذاشته شود ژایر بولسونارو، نامزد حزب پوپولیست راست‌افراطی، در دور اول انتخابات پیروز خواهد شد. لولا اخیرا به فساد متهم شده و ممکن است نتواند در انتخابات شرکت کند. بدین ترتیب بولسونارو بی‌پروا که در حمایت از دیکتاتوری نظامی قبلی کشور سخن می‌گوید و به نظر شکنجه را تایید می‌کند، خود را به عنوان یک پوپولیست مستقل معرفی می‌کند که سیستم سیاسی برزیل را غافلگیر خواهد کرد و بنظر می‌رسد قصد ایفا کردن نقش کلودیو را دارد. حتی اگر بولسونارو پیروز نشود، موفقیتش حاکی از آن است که بازاری در حال‌رشد برای شخصیت‌های پوپولیست مستقل حتی رهبران اقتدارگرا وجود دارد. عوام‌گرایی در کشورها عموماً فساد نخبگان، رشد کم و نابرابری را مستمسک قرار می‌دهد.

خشم رای‌دهندگان نسبت به دو حزب اصلی در مکزیک، حزب پوپولیست چپ به رهبری آندرس مانوئل لوپز اوبرادور را در انتخابات جولای پیشتاز ساخت.‌ انصراف ‌ندادن لوپز اوبرادور که سابقه دو دوره ریاست جمهوری دارد در انتخابات 2006، نگرانی‌هایی را درباره بی‌احترام وی به هنجارهای دمکراتیک ایجاد کرد. ولی وی قول داده‌است که اگر اینبار انتخاب شود، مسئولانه رفتار کند.

در آسیا، جایی که پوپولیست‌ها کمتر از ترامپ و برلوسکونی مورد توجه بوده‌اند (به استثنای رودریگو دوتره، رئیس‌جمهور فیلیپین) رای‌دهند‌گان ناامید ممکن است در 2018 و 2019 به تغییری عظیم رای دهند. در اندونزی، پرابو سوبیانتو، سرلشکر سابق، که در انتخابات سال 2014 بازنده بود ممکن است قصد شرکت در انتخابات سال آینده را داشته باشد. در سال 2014 پرابو خود را رهبری که صدای مردم است معرفی کرد، درحالی‌که آشکارا از اندونزی به واسطه افراط در دمکراسی انتقاد می‌کرد. از سال 2014 وی با گروه‌های اسلامی قدرتمند اتحادی آشکار تشکیل داد، اتحادی که می‌تواند پرابو را برای پیروزی در 2019 یاری دهد.

مثال‌های دیگری نیز برای قدرت جهانی پوپولیسم وجود دارد. ترزای می، نخست‌وزیر انگلیس، با مندیت ضعیف از جانب مردم و حزب متبوعش قدرت را دست گرفت. بسیاری از سیاستمداران و نشریات انگلیسی بر این باورند که جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، ساکن خیابان داونینگ پلاک 10 خواهد شد.

استمرار جذابیت پوپولیسم باید به احزاب سیاسی اصلی قدیمی در سراسر جهان یادآوری کند که اینک مولفه‌های نهفته در موج عوام‌گرایی اگر نه جهانی، در بسیاری از کشورها مشاهده شده‌است. رای‌دهندگان خشمگین ممکن است به سمت پوپولیست‌های مستقل مانند کوربین میل کنند، کسانی که ممکن است به نظام‌های سیاسی شوک وارد کنند، ولی آنها را نابود نخواهند کرد یا مانند پرابو که می‌توانند آن را کامل نابود سازد. در هر صورت سال‌های 2018 و 2019 هشدارهای بیشتری وجود خواهد داشت مبنی‌بر اینکه موج پوپولیستی آمده‌است که بماند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *