جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران

سرپرست سفارت افغانستان در تهران در دیدار با عبدالکبیر معاون سیاسی نخست‌وزیر افغانستان گفت که توزیع گذرنامه برای دانشجویان افغان در ایران از سرگرفته می شود.

آگاهی افکار عمومی و حقایقی که جنگ غزه برای دنیا آشکار کرد

یک شخصیت مقاومتی برجسته فلسطینی با اشاره به اینکه جنبش عظیم دانشجویی در آمریکا و جهان علیه رژیم صهیونیستی تحولی بزرگ در مسیر نابودی صهیونیسم است به چند حقیقت بزرگی که جنگ غزه برای جهانیان آشکار نمود اشاره کرد.

Loading
یک رسانه آلمانی مطرح کرد

جنگ سوریه، عرصه رویارویی ابرقدرت‌ها بر سر انرژی

۱۳۹۷/۰۱/۱۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: یک رسانه آلمانی در گزارشی دستیابی به منابع غنی نفت و گاز در سوریه را هدف اصلی قدرت‌های بزرگ از دخالت نظامی در سوریه دانست که در قالب مبارزه با داعش انجام می‌شود.

 “دویچه ویرتشافتز ناخریشتن” در مطلبی نوشت: در جنگ سوریه مسئله دستیابی به منابع غنی نفتی و گازی برای قدرت های بزرگ مطرح است. قدرت های بزرگ می خواهند شرایط برای دسترسی شرکت های انرژی خود به این منابع غنی را فراهم کنند.

به نوشته این رسانه آلمانی، شرکت های انرژی روسی، اسرائیلی، فرانسوی، انگلیسی و آمریکایی می توانند استفاده کنندگان اصلی عملیات نظامی در عراق و سوریه باشند که رسما به عنوان جنگی علیه تروریسم داعش قلمداد می شود. همچنین قدرت های بزرگ علاقه ای به تشکیل دولت مستقل در دمشق ندارند چرا که چنین دولتی می تواند ذخایر نفت و گاز را خود به طور مستقل مورد بهره برداری قرار داده و یا از طریق مناقصه عمومی به شرکت هایی واگذار کند که هیچ یک از قدرت های بزرگ نقشی در آن ندارند.

این رسانه آلمانی در ادامه این گزارش نوشت: از نظر نظامی شرایط در سوریه در حال حاضر به نفع روسیه است. در درجه اول کشور چین به عنوان متحد روسیه و ایران که مناسبات تنگاتنگی با ترکیه هم دارد از این وضعیت سود می برد.

نویسنده در ادامه این مطلب نوشت: از طرفی ترکیه شریک آمریکا در ناتو بوده، بنابراین حمله نظامی ترکیه به عفرین سوریه تا به حال از طرف هیچ کشور غربی شدیدا محکوم نشده و یا از آن جلوگیری به عمل نیامده است. بیشتر می توان دید که غرب تلاش می کند نفوذ روس ها در سوریه را کاهش دهد.

“دویچه ویرتشافتز ناخریشتن” در بخش دیگری از این مطلب تاکید کرد که پایان جنگ سوریه در حال حاضر پیش بینی نمی شود، چرا که مسئله منافع اقتصادی و ژئوپلیتیک برای قدرت های بزرگ در این منطقه مطرح است.

نویسنده در ادامه همچنین به تلاش های برخی شرکت های فرانسوی و آمریکایی و انگلیسی برای انعقاد قراداهای نفتی و گازی با دولت سوریه در گذشته اشاره کرد.

در گزارشی که در ماه دسامبر سال 2014 توسط موسسه مطالعات استراتژیک آمریکا (SSI) منتشر شد شواهد قابل قبولی ارائه شده بود مبنی بر اینکه استراتژیست های آمریکایی و انگلیسی و اروپایی، منابع گازی در دریای مدیترانه را به عنوان فرصتی برای کاهش وابستگی اروپا به گاز روسیه و استقلال انرژی بیشتر اسرائیل می دانند.

در بخشی از این گزارش اقدام نظامی به عنوان اقدامی ضروری و بالقوه برای حفاظت از منابع غنی در سوریه و دریای مدیترانه ارزیابی شده بود.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *