جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نقش جمهوری آذربایجان در پشتیبانی اقتصادی از رژیم صهیونیستی

تهران- ایرنا- پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و شکل‌گیری جمهوری آذربایجان، رژیم صهیونیستی از نخستین کشورهایی بود که آن را به رسمیت شناخت. در حال حاضر، روابط جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی به سطح استراتژیک رسیده است.

جنبش حماس: تسلیم فشارهای آمریکا نخواهیم شد/ در رسیدن به توافق جدی هستیم

تهران-ایرنا- یکی از اعضای ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با بیان اینکه هر توافقی با صهیونیست‌ها باید توقف تجاوزها به نوار غزه را شامل شود، تاکید کرد که این جنبش تسلیم فشارهای آمریکا نخواهد شد.

بلینکن وارد عربستان شد

وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در اولین ایستگاه از سفر منطقه‌ای خود وارد عربستان سعودی شد.

Loading

تلاطم بازارهای جهانی به خاطر کاهش بهای نفت

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شاخص سهام در بازار بورس آمریکا هفته گذشته به پایین ترین میزان در سه سال گذشته رسید و این در حالی است که نگرانی ها درباره تاثیر کاهش شدید بهای نفت بر بازارهای مالی و احتمال بروز رکود اقتصادی در جهان شدت یافته است.

نیک بیمز در گزارشی با عنوان «کاهش بهای نفت بازارهای جهانی را متلاطم کرده است» در پایگاه اینترنتی ورلد سوسیالیست نوشت: شاخص سهام داو جونز روز جمعه 316 واحد معادل 1.8 درصد کاهش داشت و به پایین ترین میزان از نوامبر سال 2011 میلادی رسید.

کاهش ارزش سهام در بازار بورس آمریکا بازتابی گسترده در سراسر جهان داشت و بازارهای بورس و اوراق بهادار بیش از یک تریلیون و 200 میلیارد دلار متحمل زیان مالی شد.

اقدام آژانس بین المللی انرژی در کاهش پیش بینی خود برای مصرف نفت در سال 2015 از علل تاثیرگذار در ادامه روند نزولی بهای نفت عنوان شده است.

بهای نفت به پایین ترین میزان در بیش از پنج سال گذشته رسیده و ظرف مدت یک هفته 10 درصد کاهش داشته است.

یک تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با پایگاه اینترنتی بلومبرگ اعلام کرده بود اوضاع نفت، بازار جهانی را تحت الشعاع قرار داده است. در ابتدا تنها مسئله عرضه بیش از حد نفت مطرح بود، اما اکنون این مسئله به نگرانی ها درباره اقتصاد جهان که روند رشد بسیار کندی دارد، دامن زده است.

کاهش بهای نفت موجب شده است تا از بهای اقلام و کالاها نیز در بحبوحه آهنگ کند رشد اقتصادی به ویژه در منطقه یورو کاسته شود.

بهای سنگ آهن به عنوان شاخص تعیین کننده فعالیت صنعتی دو سوم کاهش داشته است و از 180 دلار برای هر تن در سال 2011 میلادی به کمتر از 70 دلار در هر تن رسیده است.

از دیگر پیامدهای کاهش بهای نفت می توان به تاثیر آن بر چشم انداز اقتصادی جهان اشاره کرد به طوری که پیش بینی رشد اقتصادی چین برای سال 2015 میلادی از 7.25 درصد به 6.75 درصد کاهش یافته و از رقم هفت درصد برای سال 2016 میلادی به 6.5 درصد رسیده است.

این آمار و ارقام با رشد هفت و نیم درصدی پیش بینی شده برای اقتصاد چین بسیار تفاوت دارد و از رشد اقتصادی تقریبا 10 درصدی این کشور در سه سال گذشته پایین تر است.

کاهش بهای نفت از آن جهت حائز اهمیت است که با بازارهای مالی ارتباط مستقیم دارد. یک تحلیلگر مسائل فنی در گفتگو با روزنامه فایننشال تایمز می گوید با توجه به ارتباطی که بین بهای نفت و نظام های مالی وجود دارد به هنگام کاهش بهای نفت بازارهای مالی نیز متلاطم و دستخوش تغییر خواهند شد.

بنا بر برخی گزارش ها، تولید کنندگان انرژی از سال 2010 میلادی با صدور اوراق بهادار جدید 550 میلیارد دلار کسب درآمد کرده اند، اما با کاهش بهای نفت بسیاری از آنها برای پرداخت تعهدات مالی خود دچار مشکل شده اند.

با وجود اینکه پیش بینی تحولات در بازارهای مالی در کوتاه مدت غیرممکن است، نشانه ها حاکی از آن است که با کاهش بهای نفت بی ثباتی در بازارهای مالی رو به شدت گذاشته است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *