جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

آزادی بیان به سبک آمریکایی/ بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجو

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.

آزادی بیان به سبک آمریکایی/ بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجو

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.

آزادی بیان به سبک آمریکایی/ بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجو

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.

Loading

خروج روسیه از نظام پسا-جنگ سرد

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: سال 2014، روسیه نظم پسا-جنگ سرد را در هم شکست و آشکارا نظام بین‌الملل تحت رهبری آمریکا را به چالش کشید. این امر نتیجه شکست تلاش‌ها برای ادغام روسیه در جامعه یورو – آتلانتیک بود.

دمیتری ترنین در تحلیلی که برای بنیاد کارنگی نوشته، آورده است: دوره جدید خصومت میان کرملین و غرب احتمالا سال‌ها به طول می‌انجامد. خط مشی جدید مسکو را قطعا ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه تعیین می‌کند، اما در همین حال بازتابی از خیزش قدرت ملی‌گرایی روس‌ها هم هست.

 

خط مشی جدید سیاست خارجی روسیه

  • روابط روسیه – غرب از آخرین تلاش ناکام برای ایجاد روابط حسنه میان طرفین در دوره ریاست جمهوری دمیتری مدودف در سال‌های 2009 تا 2011 به شکل ملموسی رو به وخامت گذاشته است. اوکراین منطقه اصلی جغرافیایی و نماد رقابت جدید است، اما دلیل اصلی این رقابت نیست.
  • از نظر پوتین، رویکرد غرب در قبال روسیه به ندرت به منافع و دیدگاه‌های روسیه احترام می‌گذارد. شکست روسیه در ایجاد روابط حسنه و احساس تحقیر شدن به دست غرب، راه را برای خط مشی سیاست داخلی و خارجی ملی‌گرایانه‌‌تر گشوده است، سیاستی که جایگزین بقایای لیبرالیسم و بین‌المللی‌گرایی روسی خواهد شد.
  • محور این رویکرد بازیابی حاکمیت کامل روسیه از طریق امحای نفوذ سیاسی خارجی در این کشور و تضمین این امر است که منافع ویژه مسکو در کشورهای همسایه‌اش مورد تصدیق قرار گیرد. آنچه برای این نگاه اساسی است، ارزش‌های محافظه‌کارانه است که ریشه در مسیحیت ارتدوکس دارد.

 

نکات کلیدی برای رهبران غربی

  • هم بحران اوکراین و هم رژیم تحریم‌های اعمال شده بر روسیه توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا عامل بسیج روس‌ها در حمایت از خط مشی جدید سیاست خارجی این کشور شده است.
  • مواجهه با روسیه با پتانسیل نه چندان جزیی برخورد مستقیم نظامی دشمنان قدیمی دوران جنگ سرد همراه است که می‌تواند پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی داشته باشد. نباید گذاشت وضعیت در اوکراین به شکل خطرناکی تشدید شود و روسیه و غرب باید مجموعه‌ای از تدابیر اعتمادساز برای جلوگیری از درگیری را فراهم آورند.
  • در حالی که ارتباط رسمی میان کرملین و دفاتر دولت‌های غربی به شدت دشوار شده و اعتماد طرفینی هم وجود ندارد، باید مجاری قابل اتکای ارتباطی ایجاد و شرکای معتبری برای گفت‌وگو در دو طرف پیدا شود تا از محاسبات اشتباه پرهیز گردد.
  • از نظر پوتین، روسیه باید پیش از هر چیز کشوری مستقل و متنفذ باشد. برای رسیدن به این هدف و اجتناب از هدر دادن منابع و از دست دادن استقلال در برابر کشورهای قدرتمندتر، روسیه نیازمند قشری از نخبگان ملی و شایسته‌سالار است.
  • باید از هر طریق ممکن در برابر خواسته منزوی سازی روسیه و اعمال فشار بر مردم روسیه مقاومت کرد. در حالی که ادغام روسیه با اروپا و غرب به شکلی وسیع‌تر نسبت به آنچه طراحی شده بود، از دستور کار خارج شده، اما باید شیوه‌هایی یافت تا باب تبادلات هر چه گسترده‌تر بین ملت‌ها گشوده شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *