جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر نخست وزیر عراق به انگلیس

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل، سفر نخست‌وزیر عراق به انگلیس و توافق‌های حاصله در این سفر را برای آینده عراق در غرب آسیا حائز اهمیت دانست و گفت: عراق در مسیر عبور از یک دولت “نابسامان” به لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی به سمت یک دولت با ثبات اقتصادی‌، سیاسی و امنیتی در منطقه است.

نگاهی به ابعاد و پیامدهای آتش‌بس غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: برقراری آتش‌بس دائمی یکی از شروط مهم حماس برای توافق بود و رژیم اسرائیل ناچار به اجرای آن خواهد بود.

چرا سیاست خارجی ترامپ به سختی قابل تعریف است؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: معمولاً دونالد ترامپ در عرصه روابط خارجی یک انزواگرا توصیف می‌شود. به گفته منتقدان، ترامپ سزاوار این عنوان است، زیرا او راهبرد دیرینه آمریکا در زمینه مداخله عمیق را رها می‌کند، راهبردی که خواستار ترویج و حفاظت از نظم جهانی لیبرال با استفاده از قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا است؛ اما این توصیف انزواگرایانه دقیق نیست.

بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی درباره آتش‌بس جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین: شورای راهبردی روابط خارجی با صدور بیانیه‌ای ضمن تبریک آتش‌بس جنگ غزه به ملت قهرمان فلسطین، اعضای محور مقاومت و همه آزادیخواهان جهان، خطاب به فلسطینیان اعلام کرد: شما بار دیگر به اثبات رساندید که نمی‌توان با قدرت نظامی اراده ملت‌ها را منکوب ساخت. 

پشتیبانی غرب از نقش نیابتی امارات در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی حدود ۱۵ سال اخیر امارات نقش متفاوتی از آنچه که تصور می‌رود را به عهده گرفته است؛ یعنی نقشی فراتر از نقش منطقه‌ای و نقشی که دارای ابعاد سیاسی و نظامی است.

نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکست‌های ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.

Loading

أحدث المقالات

حاشیه‌های مراسم تحلیف ترامپ؛از خنده‌های طعنه‌آمیز کلینتون تا صف ملیاردرها و واکنش‌ها +فیلم

نیویورک – ایرنا- مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه برابر با ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (اول بهمن ماه ۱۴۰۳) در میان تدابیر شدید امنیتی در ساختمان کنگره این کشور به دلیل سردی هوای واشنگتن دی سی  برگزار شد.

تلاش نتانیاهو برای دیدار سریع با ترامپ

تهران- ایرنا- شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد که تماس‌ها برای سفر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن برای دیدار با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در هفته‌های آتی در حال انجام است.

Loading

نگاه اقتصادی به فرصت کاهش قیمت نفت

1398/04/03 | موضوعات

شورا آنلاین - ترجمه: سقوط قیمت نفت خام که از ژوئن 2014 آغاز شده، توجه همه جهان را به خود جلب کرده و تحلیل‌های ضد و نقیضی را به همراه داشته است؛ برخی سقوط قیمت نفت را به کاهش رشد تقاضاهای جهانی نسبت می دهند، برخی دیگر بر افزایش تولید نفت و گاز آمریکا متمرکز می شوند، عده‌ای نسبت به توافق ضمنی عربستان و آمریکا با هدف تضعیف رقبایی همچون ایران و روسیه مظنون هستند.

کمال درویش، کارشناس موسسه بروکینگز نوشت: صرف‌نظر از اینکه دلایل سقوط قیمت نفت چیست، که احتمالا می تواند ترکیبی از عوامل فوق باشد، پیامد کاهش قیمت نفت شبیه هم است.

کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول اعلام داشت که قیمت پایین نفت می تواند به تقویت رشد اقتصاد جهانی منجر شود و اقتصادهای پیشرفته وارد کننده نفت بیشترین سود را از این کاهش قیمت می برند.

البته تاثیر این کاهش بر تلاش ها برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی می‌تواند مخرب باشد. کاهش قیمت پایدار نه تنها منابع انرژی تجدیدپذیر را کمتر رقابتی می‌سازد، بلکه با خارج ساختن تحقیق و سرمایه‌گذاری از این منابع، ظرفیت رقابتی آنها را در آینده دچار مشکل خواهد کرد.

قیمت پایین نفت، انگیزه برای مصرف کنندگان، شرکت‌ها و دولت‌ها برای اتخاذ رویه‌های بهره‌وری محور مصرف انرژی را کاهش می دهد. این یک نگرانی جدی ناشی از کاهش قیمت نفت می باشد.

به هرحال سقوط قیمت نفت یک فرصت کم نظیر سیاسی برای ارائه یک قیمت گذاری کربنی (مالیات بر کربن) فراهم می نماید. یکی از استدلال ها علیه مالیات بر کربن این بود که بهای انرژی را گران کرده است.

با وجود اطمینان خاطرهایی مبنی بر اینکه این قبیل مالیات‌ها به مالیات‌دهندگان برمی گردد، این امر برای چیره شدن بر مقاومت سیاسی به ویژه در آمریکا کافی نبود.

اما با کاهش قیمت نفت اینک مالیات بر کربن می‌تواند وضع شود بدون اینکه لازم باشد قیمت انرژی را برای مصرف کنندگان افزایش داد. سیاستگذاران به سادگی باید مایل باشند تا از برخی تاثیرات انگیزشی کوتاه مدت انرژی ارزان دست بکشند. در حقیقت با قیمت به اندازه کافی پایین انرژی، مصرف‌کنندگان همچنان می توانند از هزینه های پایین انرژی سود ببرند.

بحث بر سر نحوه قیمت‌گذاری کربنی همچنان ادامه دارد. یک گزینه ارائه سیستم قیمت گذاری کربنی منعطف و وابسته به قیمت نفت خواهد بود. برای مثال برای هر پنج دلار کاهش قیمت در هر بشکه نفت، مالیات بر کربن می‌تواند با یک مبلغ خاصی اضافه شود و با افزایش قیمت نفت به ازای هر پنج دلار در هر بشکه، مالیات مذکور می‌تواند کاهش یابد.

رهبران جهان باید از فرصت کاهش قیمت نفت برای عبور از قیمت غیرمستقیم کربن (مالیات بر کربن) و حصول یک مالیات آشکار بر کربن که می‌تواند جهان را در یک مسیر رشد پایدار قرار دهد، استفاده نمایند.

برای تاثیرگذاری واقعی، طرح های مالیات بر کربن (قیمت گذاری کربن) باید در تمامی اقتصادهای عمده معرفی و ارائه شود.

با توجه به وجود لایه‌های مختلف مالیات، هزینه ها و یارانه ها بر محصولات انرژی در کشورهای مختلف، هم‌تراز ساختن هزینه موثر کربن با سطح اقتصادی کارآمد زمان‌بر خواهد بود.

ارائه سیستم متعادل و منعطف مالیات بر کربن در اقتصادهای عمده اولین گام مهم در این مسیر می باشد. شرایط امروز سقوط و کاهش قیمت نفت جهان را قادر می سازد تا چنین گامی را بردارد.

چنین سیستم مالیات بر کربن باید متعادل باشد تا از نظر سیاسی امکانپذیر و منعطف باشد تا به برقراری قیمت با ثبات انرژی برای مصرف‌کننده کمک نماید و این قبیل مالیات به مرور افزایش یابد تا اقتصاد جهانی را در یک مسیر پایدار قرار دهد. مهم اینکه چنین امری باید سریع اجرایی شود. ناگفته نماند که این قبیل فرصت ها برای همیشه باقی نخواهد ماند.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر