جدیدترین مطالب
تحلیلی بر سفر نخست وزیر عراق به انگلیس
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بینالملل، سفر نخستوزیر عراق به انگلیس و توافقهای حاصله در این سفر را برای آینده عراق در غرب آسیا حائز اهمیت دانست و گفت: عراق در مسیر عبور از یک دولت “نابسامان” به لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی به سمت یک دولت با ثبات اقتصادی، سیاسی و امنیتی در منطقه است.
چرا سیاست خارجی ترامپ به سختی قابل تعریف است؟
شورای راهبردی آنلاین – رصد: معمولاً دونالد ترامپ در عرصه روابط خارجی یک انزواگرا توصیف میشود. به گفته منتقدان، ترامپ سزاوار این عنوان است، زیرا او راهبرد دیرینه آمریکا در زمینه مداخله عمیق را رها میکند، راهبردی که خواستار ترویج و حفاظت از نظم جهانی لیبرال با استفاده از قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا است؛ اما این توصیف انزواگرایانه دقیق نیست.
أحدث المقالات
موسسه تحقيقات خاور نزديک واشنگتن بررسي کرد
نگرانی صهیونیستها و اردن از حملات روسیه
این اندیشکده در گزارش خود آورده است، به احتمال قوی روابط روسیه با هر دو طرف به آزمون گذاشته میشود.
از نظر نظام سوریه، قطع روابط لجستیکی و عملیاتی بین شورشیان در جنوب سوریه و آنانی که در اطراف دمشق هستند، عامل تعیینکنندهای برای دفاع از پایتخت است.
درخواست سوریه برای حملات هوایی روسیه، گامی هوشمندانه بود، زیرا دمشق بر این باور است که رژیم صهیونیستی نیروهای هوایی روسیه را به چالش نخواهد کشید.
در این تحقیق آمده است نظام اسد منطقه درعا در جنوب کشور را محلی میداند که شورش از آنجا آغاز شد، به همین دلیل بازپس گیری کنترل این منطقه، نماد قدرت و بازگشت ثبات است.
اسد و متحدانش برای دستیابی به این هدف باید شورشیان را در جنوب تضعیف کنند. امری که ایجاب می کند سلطه قاطعتری بر گذرگاههای مرزی با اردن اعمال شود. شهر درعا و اطراف آن اهمیت فراوانی برای اردن دارد، زیرا علمیات جنگی در این منطقه ممکن است امنیت مرزهایش را تحت تاثیر قرار دهد و علاوه بر این آوارگان به سوی اردن سرازیر شوند.
براساس این تحقیق، برای رژیم صهیونیستی نیز فعالیت هوایی مستمر روسیه در نزدیکی مرزهایش نشانه نگرانکنندهای است، زیرا امکان اینکه حزبالله از پوشش هوایی روسیه برای نزدیک شدن به این مرزها استفاده کند، وجود دارد.
بنابراین هر نوع چالش اضافی که حزب الله در بلندیهای جولان ایجاد کند تا حد زیادی هماهنگی اسرائیلی – روسی و همچنین روابط روسی – ایرانی را به بوته آزمون میگذارد.
براساس این تحقیق در حال حاضر جنوب سوریه اولویت چندانی برای روسیه ندارد، با این وجود، جنوب بخشی از راهبرد گستردهتر روسیه است و هنوز مسکو میتواند برخی منابع را به این منطقه اختصاص بدهد، حتی در زمانی که در مناطق دیگر از پای در آید.
در جمعبندی این تحقیق آمده است اگر بمبارانهای هوایی در جنوب سوریه به توسعه فعالیت روسها، نظام سوریه و متحدانش در این مناطق منتهی شود، این حملات روابط پیچیده مسکو با اسرائیل، اردن، ایران و حزب الله را به آزمون می گذارد.
برای جلوگیری از این تنش یا مدیریت آن، تلآویو و امان باید از واشنگتن بخواهند روسیه منافع این دو را در نظر گیرد.
0 Comments