جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نگرانی سناتورهای آمریکایی از احتمال اعزام گارد ملی برای مقابله با اعتراضات دانشگاهی

سناتور‌های آمریکایی پیشنهاد رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها به منظور مقابله با اعتراضات فزاینده علیه جنگ غزه و حمایت آمریکا از اسرائیل را رد کردند. تیم کین، سناتور دموکرات از ایالت ویرجینیا، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «ان بی سی» اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها را «ایده بسیار بدی» دانست و گفت این کار خاطرات دردناک دوران خشونت‌آمیز اعتراض‌های دانشگاهی علیه جنگ ویتنام در سال ۱۹۷۰، به ویژه در دانشگاه ایالتی کنت را، که طی آن چهار دانشجو بر اثر تیراندازی گارد ملی کشته شدند، تداعی می‌کند.

ایتالیا و فرانسه برای تقویت صنعت دفاعی اروپا، تعهدنامه‌ امضا کردند

تهران-ایرنا- وزارت دفاع ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که رم و پاریس امروز (دوشنبه) تعهدنامه‌ای مبنی بر ایجاد یک مرکز صنعتی مشترک برای دفاع زمینی با مشارکت شرکت‌های هر ۲ کشور امضا کردند که به دنبال تقویت صنعت دفاعی اروپا است.

بلینکن در ریاض: بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با اشاره به افتتاح گذرگاه‌های جدید برای عبور کمک‌ها به غزه گفت پیشرفت‌هایی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه صورت گرفته است، اما اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام دهد. بلینکن در نشستی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت که بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است.

بلینکن در ریاض: بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با اشاره به افتتاح گذرگاه‌های جدید برای عبور کمک‌ها به غزه گفت پیشرفت‌هایی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه صورت گرفته است، اما اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام دهد. بلینکن در نشستی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت که بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است.

دانشگاه کلمبیای آمریکا دانشجویان حامی فلسطین را تهدید به تعلیق از تحصیل کرد  

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا که از رسیدن به توافق با دانشجویان حامی فلسطین و مخالف اسرائیل، ناتوان مانده و رئیس دانشگاه با همکاری پلیس، دست به سرکوب دانشجویان زده است، اکنون در پی پایان نیافتن این اعتراض ها، دانشجویان را تهدید کرد اعتراض ها را متوقف کنند، در غیر اینصورت از ادامه تحصیل تعلیق خواهند شد.

Loading

تشدید تنش‌های اقتصادی اروپا و روسیه

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: ولادیمیر پوتین به تازگی در فرمانی قرارداد تجارت آزاد روسیه با اوکراین را لغو کرد. این فرمان پس از اعلام تاریخ اجرایی شدن توافقنامه تجارت آزاد جامع و عمیق (DCFTA) میان اوکراین و اتحادیه اروپا صادر شد. روسیه پیش تر هشدار داده بود که قبل از آغاز اجرای این توافقنامه، به نقطه نظرات مسکو و نگرانی های آن در شرایط جدید توجه شود، در غیر این صورت، مسکو چاره‌ای جز لغو رژیم آزاد تجاری با اوکراین نخواهد داشت. اتحادیه اروپا و اوکراین برای مقابله با این تهدید، اجرای توافقنامه را تا دسامبر 2015 و آغاز مذاکرات سه جانبه به تعویق انداخته بودند.

کاتارینا ولکزوک در تحلیلی که اندیشکده چتم هاوس منتشر کرد، نوشت: در اصل، مخالفت روسیه با عضویت اوکراین در DCFTA بیشتر جنبه سیاسی داشت تا اقتصادی. براین اساس اقدام روسیه در فسخ مشارکت اوکراین در قرارداد رژیم تجارت آزاد کشورهای مستقل مشترک المنافع که در اکتبر سال ۲۰1۱ ایجاد شده بود، اقدامی تلافی جویانه در قبال عضویت اوکراین در DCFTA قلمداد می‌شود.

در واقع روسیه مخالف هرگونه الحاق کشورهای تحت سیطره شوروی سابق به ویژه اوکراین، گرجستان و مولداوی به اتحادیه اروپاست و آن  را نوعی تجاوز به حیاط خلوت خود قلمداد می‌کند. بر همین اساس نیز از نظر اروپا، استدلال روسیه درباره نقض تعهدات اوکراین به رژیم تجارت آزاد ناشی از امضای DCFTA چندان قابل پذیرش نیست. به ویژه آنکه عضویت اوکراین در DCFTA با مشارکت این کشور در سایر سازمان های همکاری اقتصادی منافاتی ندارد.

پایه و اساس سیاسی نگرانی‌های روسیه به شکل آشکاری در مذاکرات سه جانبه اتحادیه اروپا، روسیه و اوکراین افشا شده بود، به نحوی که مطالبات گسترده این کشور برای بازبینی اساسی DCFTA نشان داد که مشارکت روس ها در مذاکرات دوجانبه اوکراین و اتحادیه اروپا یک اشتباه محاسباتی جدی بود. چرا که زمینه سنگ اندازی های روسیه برای توقف پیشرفت ها را فراهم می‌کرد.

در آخرین دور از مذاکرات سه جانبه، پاولو کلیمکین، وزیر امور خارجه اوکراین پیشنهادات روسیه را «پوچ و بی اساس» خواند. در عوض، الکسی اولیوکایف، وزیر اقتصاد روسیه نیز براین موضوع اصرار داشت که پذیرش DCFTA برای روسیه «مطلقاً غیر قابل قبول» است.

در حالیکه DCFTA از اول ژانویه سال 2016 اجرایی شده،‌ از همین تاریخ نیز، هرگونه تجارت و معامله در بازار آزاد روسیه با طرف‌های اوکراینی ممنوع است.

با در نظرگرفتن رویکردهای روسیه، جالب است که برخی مقامات اتحادیه اروپا و آلمان اصرار دارند باید به نگرانی‌های موجه کرملین توجه شود. برای مثال، وزیر امور خارجه آلمان، به منظور تامین خواسته های روسیه، پیشنهاد بازبینی نظام بازرسی مواد غذایی در DCFTA را ارائه کرده بود. با این حال بعید است که این قبیل انعطاف پذیری ها بر مواضع روسیه موثر باشد.

پیشنهاد اخیر ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا برای آغاز مذاکرات با اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز تلاش ناموفقی برای یافتن راه‌حل‌ فنی دیگری برای رسیدن طرفین به توافق بود. چرا که اختلافات موجود اساسا ریشه در مخالفت جدی روس‌ها با یکپارچگی اقتصادی کشورهای تحت حاکمیت شوروی سابق با اتحادیه اروپا دارد.

پیامد‌ها برای اوکراین

همزمان با ادامه مذاکرات سه جانبه، حجم مبادلات بازرگانی روسیه و اوکراین در نتیجۀ لغو مجوزها و تحریم‌های اقتصادی به شدت کاهش یافت، به نحوی که صادرات اوکراین به روسیه از سال 2012 تا کنون به نصف رسیده است.

هرچند که واکنش اوکراین به این مساله، تنوع‌بخشی به روابط تجاری خود بوده است، اما این اقدامات به موازات افول اقتصاد جهانی و جنگ با جدایی‌طلبان تحت حمایت روسیه در شرق تا حد زیادی پرزحمت، هزینه بر و البته کند بوده است.

طی این فرایند، برخی بخش‌ها همچون صنایع ماشین سازی به دلیل کاهش صادرات به بازار روسیه آسیب زیادی دیدند و برخی بخش‌های دیگر مانند تولیدات مواد غذایی به دلیل صادرات فزاینده به چین به سرعت با شرایط جدید سازگار شدند.

در سال گذشته، وابستگی تجاری و انرژی اوکراین به روسیه به طرز چشمگیری کاهش یافت و به تبع آن سرمایه گذاری خارجی روسیه در اوکراین کاهش یافت.

در پایان باید گفت که مذاکرات سه جانبه به ارائه راه‌حل منجر نشد، چون اعتراض‌های روسیه درباره موضوعات مورد مناقشه فنی نبود. به همین دلیل نیز وارد شدن اتحادیه اروپا به مذاکرات با روسیه و ارائه راه حل های فنی برای غلبه بر کشمکش های ژئوپلیتیک بدون نتیجه پایان یافت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *