جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تهران اقدام آمریکا، انگلیس و کانادا در تحریم افراد و نهادهای نظامی ایران را محکوم کرد

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی افراد و نهادهای نیروهای مسلح ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه تهران را به شدت محکوم و از همراهی برخی کشورها در اروپا از رویکرد دولت آمریکا انتقاد کرد.

ببینید | اسرائیل آماده جنگ می‌شود؟؛ استقرار انبوه تانک‌ها در نزدیکی رفح

ارتش اسرائیل ده‌ها تانک و خودروی زرهی را در امتداد مرز خود با نوار غزه در جنوب این باریکه مستقر کرده است. به نظر می‌رسد این رژیم برای حمله زمینی به رفح آماده می‌شود. این تانک‌ها و خودروهای زرهی روز جمعه ۲۶ آوریل در نزدیکی گذرگاه کرم شالوم اسرائیل که در مجاورت رفح است، مستقر شدند. منبع: یورونیوز

سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالا 14 سال طول می‌کشد

یک مسئول ارشد سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه هنوز تعداد زیادی مهمات منفجر نشده ارتش اسرائیل در خیابان‌ها و ساختمان‌های ویران شده غزه وجود دارد که جان غیرنظامیان را تهدید می‌کند گزارش داد که آواربرداری در غزه ممکن است 14 سال طول بکشد.

Loading

گزیده‌ای از کنفرانس امنیتی مونیخ

۱۳۹۴/۱۱/۲۵ | موضوعات

شورا آنلاین – گزارش: کنفرانس امنیتی مونیخ با حضور 600 مقام سیاسی و دفاعی از کشورهای مختلف جهان، با هدف بررسی بحران سوریه، بحران پناهجویان، مقابله با گروه تروریستی داعش و بحران اوکراین در شهر مونیخ آلمان برگزار شد. این کنفرانس امنیتی از 12 تا 14 فوریه (23 تا 25 بهمن) برگزار شد و 23 تن از سران دولت های جهان و ده‌ها وزیر، از جمله وزیر امور خارجه کشورمان در آن شرکت کردند.

محمدجواد ظریف، وزیرامور خارجه جمهوری اسلامی ایران، دمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه، مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، پترو پوروشنکو، رئیس جمهور اوکراین، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق و ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از شرکت‌کنندگان و سخنرانان کنفرانس امنیتی مونیخ بودند.

کنفرانس امنیتی مونیخ با توجه به شمار و اهمیت شرکت کنندگان سیاسی و دفاعی و پرداختن به مسایل مهم امنیت جهانی در آن، از جمله نشست‌های مهم دیپلماتیک در جهان محسوب می شود. در حال حاضر کنفرانس مونیخ به یکی از مجامع مهم بین‌المللی در عرصه امنیت جهانی تبدیل شده ‌است و به دلیل تشابه کمی و کیفی و بازتاب‌های آن با مجمع جهانی اقتصاد، به داووس امنیتی نیز شهرت دارد. در کنفرانس مونیخ تصمیمی گرفته نمی‌شود و صرفاً ویژه اظهار نظر، رایزنی و دیدارهای سیاسی است.

درخواست برای واکنش جهانی به مسایل جهانی

امسال، ولفگانگ ایشینگر، رییس کنفرانس امنیتی مونیخ در آغاز این نشست با بیان اینکه نظم بین المللی در بدترین وضع خود قرار دارد، از کشورهای جهان خواست به جای تلاش برای حل بحران ها از دیدگاه ملی خودشان، تلاش کنند وحدت بیشتری داشته باشند و به بحران ها واکنش مشترک نشان دهند.

نگاه روسی به قضیه سوریه

دیمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه نیز درکنفرانس امنیتی مونیخ با تمرکز بر موضوع سوریه  اعلام کرد تنها همکاری منظم بین روسیه و آمریکا می تواند منجر به عادی سازی اوضاع در سوریه شود و همکاری منظم روسیه و آمریکا حیاتی است. وی همچنین با بیان اینکه هیچ نیازی برای ایجاد ترس و وحشت با عملیات زمینی در سوریه وجود ندارد، اعلام کرد این کشور اهداف پنهانی در سوریه دنبال نمی کند و تنها از منافع ملی خود دفاع می کند.

مدودف گفت: هیچ سند و مدرکی دال بر بمباران غیرنظامیان در سوریه توسط روسیه وجود ندارد.

لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز در یک کنفرانس خبری در مونیخ گفت: گزارش‌ها درباره کشتار غیرنظامیان در حملات روسیه دروغ است. وی در نشست خبری با جان کری، همتای آمریکایی خود و استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، در مونیخ در پاسخ به سوالی درباره حملات روسیه در سوریه گفت: «درباره تفاوت آتش‌بس و توقف درگیری‌ها، باید بگویم قطعنامه 2254 فقط درباره آتش بس صحبت می کند. این واژه را برخی از اعضای گروه بین المللی حمایت از سوریه دوست ندارند. البته ما توافق کرده ایم توقف درگیری‌ها اولین گام برای آتش‌بس است.

البته کری اضافه کرد: در عمل تفاوت زیادی میان توقف درگیری‌ها و حملات و آتش بس نیست. طرح این قضیه حتی در حرف مثل مطرح کردن موضوع اعزام نیروی زمینی برای شکست دادن داعش است که می‌تواند قضیه را پیچیده تر کند.

لاوروف در ادامه درباره گروه‌هایی که نمی توانند در مذاکرات سوریه و آتش‌بس شرکت کنند، گفت: «گروه‌های داعش، جبهه النصره و دیگر گروه‌های تروریستی که شورای امنیت به عنوان گروه‌های تروریستی شناخته است، شرایط لازم را برای رعایت آتش بس ندارند. به همین علت ما و تا آنجایی که من می دانم، ائتلاف تحت رهبری آمریکا همچنان به نبرد با این گروه‌ها ادامه خواهند داد. »

دفاع موگرینی از عملکرد خود در 2015

فدریکا موگرینی ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: ما سال گذشته و امسال ساعت های طولانی مذاکرات داشتیم و این گفتگوها نتیجه خوبی داشته است، زیرا در حقیقت خبر خوبی در سال 2015 وجود داشت و آن توافق درباره برنامه هسته ای ایران در چهاردهم ژوئیه سال گذشته بود.

وی بابیان اینکه  جهان سرمایه گذاری سیاسی و شجاعت بسیاری نشان داد و رهبران سیاسی جهان تصمیم گرفتند ریسک تعامل جدی در روند دیپلماتیک را بپذیرند، افزود: این بازی صفر -صفر نبود، بلکه رویکرد برد-برد بود.

موگرینی درباره سوریه نیز گفت: من معتقدم ما اگر امروز گروه بین المللی حامی سوریه را داریم، این گروه فقط چند ماه پس از توافق به صورت تصادفی یا شانسی تشکیل نشد. من معتقدم ما امروز توانستیم همه بازیگران مربوطه را که در داخل سوریه نفوذ دارند،گرد هم آوریم.

نگاه آمریکا به بحران در سوریه

کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در نشست امنیتی مونیخ در آلمان گفت همگان به غیر از داعش و جبهه النصره باید در مذاکرات برای حل بحران سوریه شرکت داده شوند.

وی همچنین گفت جمعه گذشته درباره لزوم ادامه سرازیر شدن کمک‌ها به مناطق تحت محاصره در سوریه توافق کردیم.

وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد شکست داعش زمان بر است، اما باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا همه ظرفیت‌ها را برای تحقق این هدف به میدان آورده است.

ایران: ضرورت همکاری بین‌المللی برای مقابله با تروریسم

«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران هم روز جمعه در کنفرانس امنیتی مونیخ آلمان با اشاره به تهدیدات گروه‌های تروریستی در منطقه خاورمیانه گفت: همه کشورهای منطقه با تهدیدات مشترکی مواجهند و تروریسم همه کشورها از جمله کشورهای غربی را نیز تهدید می کند.

وزیر خارجه ایران حل مسائل منطقه‌ای را نیازمند تغییر الگو و نگاه به واقعیت‌ها دانست و گفت: اکنون جهان با مشکل مشترکی به نام تروریسم روبروست و همه کشورهای جهان باید در مبارزه با این پدیده شوم با یکدیگر همکاری کنند.

ظریف همچنین تداوم برنامه هسته ای صلح آمیز را حق ایران دانست و تصریح کرد از توافق هسته ای ایران می توان به عنوان الگویی برای حل مشکلات منطقه ای و بین المللی استفاده کرد.

وزیر خارجه ایران همچنین پنجشنبه شب در نشست تماس سوریه در مونیخ  که منجر به حصول توافق برای توقف درگیری ها در این کشور شد، گفت تصمیم گیری درباره حکومت سوریه تنها به مردم این کشور مربوط می شود.

ورود جهان به دوره «هایپر تروریسم»

اما مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه در کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد «مطمئنا» حملات گسترده دیگری در اروپا به وقوع خواهد پیوست.

والس با بیان اینکه جهان وارد دوره «هایپر تروریسم» شده است، افزود : «ما باید این واقعیت را به مردم خود بگوییم: مطمئنا حملات گسترده دیگری وجود خواهد داشت. این تروریسم مفرط برای مدت طولانی خواهد ماند، حتی اگر ما با اراده قوی تری با آن بجنگیم.

اعلام همپیمانی ترکیه و عربستان

مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه بعد از کنفرانس مونیخ در گفتگو با رسانه ها  اعلام کرد آنکارا و ریاض احتمال دارد در سوریه علیه گروه تکفیری صهیونیستی داعش عملیات نظامی انجام دهند و عربستان در یک پایگاه ترکیه جنگنده مستقر خواهد کرد.

وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد مقامات عربستانی « به ترکیه سفر و از این پایگاه بازدید کرده اند. هنوز مشخص نیست عربستان چند فروند هواپیما مستقر خواهد کرد .»

در همین حال،  عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان سعودی در کنفرانس امنیتی مونیخ مدعی شد فرقه گرایی و افراط گرایی مذهبی و تروریسم رشد یافته است و همه باید با همکاری یکدیگر با این چالش‌ها مقابله کنند.

وی گفت: عربستان سعودی از طرح و نقشه خود برای برکناری بشار اسد در سوریه عقب نشینی نخواهد کرد.

اردن و چالش آوارگان

همچنین  عبدالله دوم پادشاه اردن در سخنانی در کنفرانس مونیخ گفت بحران آوارگان سوری بزرگ‌ترین بحران در دوره ماست.

پادشاه اردن افزود:  باید از دولت عراق برای بازپس گیری مناطقی که تحت کنترل داعش است، حمایت کنیم.

وی افزود ما عرب ها و مسلمانان باید نقش محوری ضدتندروها ایفا کنیم.

اعلام موفقیت عراق در جنگ با داعش

حیدر العبادی، نخست وزیر عراق نیز که در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کرده بود تاکید کرد: ما در جنگ با داعش موفق بوده ایم و مناطق وسیعی را در استا‌ن‌های مختلف آزاد کرده ایم و فقط بخشی از الانبار باقی مانده است.

کنفرانس مونیخ هرساله در ماه فوریه در هتل بایریشر هوف در مونیخ آلمان برگزار می‌شود. کنفرانس سال 2016 با توجه به مسائل مهم امنیت جهانی بحران سوریه را در اولویت کاری خود قرار داد.

پیش از آغاز این کنفرانس نیز  نشستی با شرکت طرف‌های بحران سوریه برگزار شد که نتیجه آن توافق بر سر برقراری آتش بس در سوریه ظرف مدت یک هفته بود.

این نشست تحت عنوان«کمک به حل بحران سوریه» پنجشنبه شب در مونیخ و با حضور 15 وزیر خارجه و نمایندگان نهادها و سازمان‌های بین‌المللی از جمله «استفان دی‌میستورا» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه و در ادامه نشست‌های وین برگزار شد.

البته مقامات روسی از جمله سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور در سخنان خود تصریح و تاکید کردند که برقراری آتش بس مشمول گروه‌های تکفیری داعش و النصره نخواهد شد و این بدین مفهوم است که حملات هوایی روسیه و همچنین حملات زمینی ارتش سوریه علیه این گروه‌ها کماکان ادامه خواهد یافت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *