جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل

علی الدفاعی، عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در گفتگو با تسنیم ضمن تمجید از عملیات وعده صادق ایران به رژیم صهیونیستی اظهار داشت این عملیات سبب تقویت هر چه بیشتر جایگاه ایران و محور مقاومت در معادلات جهانی خواهد شد.

وزیر خارجه اسرائیل در واکنش به حکم احتمالی دادگاه لاهه: اگر لازم باشد به خارج نمی‌رویم

شبکه ۱۲ اسرائیل به نقل از «یسرائیل کاتس»، وزیر امور خارجه این رژیم مدعی شد حکم بازداشت دادگاه کیفری بین‌المللی در لاهه «ریاکاری مطلق» است. وی با اشاره به عواقب صدور این حکم افزود، اگر لازم باشد مقامات در اسرائیل می‌مانند و آن را ترک نخواهند کرد.

Loading

راهبرد حمایت نظامی آمریکا از تروریست‌های سوری

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: با در نظر گرفتن وضعیت فعلی جنگ در سوریه، شرایط برای کاهش تنش ها چندان مناسب به نظر نمی رسد.

نیکولاس ای. هراس در تحلیلی که اندیشکده مرکز امنیت آمریکای نوین منتشر کرد، نوشت: اگر ایالات متحده به دنبال گذار از نظام کنونی سوریه است و از طرف دیگر هم نمی خواهد حکومت پایدار سازمان های افراطی ایدئولوژیک در سراسر سوریه شکل بگیرد، باید به صورت قاطعانه توازن نظامی زمینی در مناطق تحت حکومت شورشی ها را در حمایت از اپوزیسیون میانه‌رو و مسلح سیاسی تغییر دهد.

بنابراین، تلاش اصلی آمریکا باید براساس یک استراتژی پایین به بالا به منظور ایجاد ساخت و ساز نهادهای اپوزیسیون منسجم، میانه‌رو و مسلح با تمرکز منطقه‌ای باشد که برای هر منطقه منحصر به فرد در سوریه طراحی شده باشد.

این تلاش به تامین مشوق هایی برای گروه های اپوزیسیون میانه رو و مسلح مورد تایید آمریکا بستگی دارد تا با پیوستن به هم، ائتلاف های منطقه ای بزرگ‌تر و یکپارچه‌ای تشکیل دهند.

با گذشت زمان، همانطور که این نهادهای شورشی میانه رو به مرکز ثقل در مناطق مربوط به خود تبدیل می‌شوند و سازمان های ایدئولوژیک افراطی را به حاشیه می رانند یا از بین می برند، قادرند با ائتلاف با یکدیگر، ساختارهای مدنی- نظامی شکل دهند و بر شورشیان عمدتا سنی در مناطق داخل سوریه حکومت کنند.

پس از آن، این ساختارهای منطقه‌ای می توانند با بازماندگان نظام کنونی و نیروهای وفادار به آن در جهت دستیابی به راه حل سیاسی بلندمدت برای حل بحران داخلی سوریه تعامل کنند.

با این که اجرای این رویکرد ممکن است پیچیده و دشوار به نظر برسد، اما در حال حاضر نمونه هایی در داخل سوریه، به ویژه در جنوب و نزدیک مرز اردن وجود دارد که راهبرد آمریکا در حمایت از اپوزیسیون مسلح در آنجا موفق تر بوده است. در واقع، این تنها رویکردی است که مخالفان سوریه را که در طول این دوره از جنگ داخلی موفق بوده اند، مسلح می کند.

باید اذعان کرد که پیچیدگی جنگ داخلی سوریه به این رویکرد دقیق و مرحله به مرحله نیاز دارد. تمرکز این رویکرد بر دستیابی به اهداف در افق زمانی حدودا یک دهه ای یا بیشتر است. این تلاش ها مستلزم تعهد پایدار ایالات متحده به سوریه، از طریق “اقدام محتاطانه” و با همکاری شرکای منطقه ای و محلی است.

هدف کلی این استراتژی جلوگیری از تبدیل مناطق بزرگی از این کشور که تحت کنترل اپوزیسیون است و تا حد زیادی مخالف دولت و ساختار های امنیتی نظام کنونی هستند، به پناهگاه های امن برای گروه های سلفی جهادی چندملیتی است که غرب را مورد هدف قرار داده اند.

 

نقد و بررسی

رویکرد این تحلیل مبتنی بر فرضیاتی است که در صحنه میدانی سوریه کمتر به واقعیت نزدیک است. چنین رویکردی عاملی برای توجیه تروریسم و تقسیم بندی تروریست ها به دو دسته خوب و بد خواهد شد. در همین حال، با توجه به اینکه چنین اندیشکده هایی در شکل دهی به افکار عمومی و سیاستگذاران در آمریکا نقش قابل توجهی ایفا می کنند، این تحلیل می تواند گامی در جهت دفاع از عدم مداخله مستقیم آمریکا و بازی در پشت پرده باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *