جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

Loading

هشدار اندیشکده چینی به هند درباره بلوچستان

۱۳۹۵/۰۶/۲۰ | موضوعات

شوراآنلاین – ترجمه: یک اندیشکده چینی به هند هشدار داد در صورتی که هر گونه "توطئه" این کشور موجب ایجاد اختلال در کریدور اقتصادی 46 میلیارد دلاری چین و پاکستان (CPEC) در بلوچستانِ ناآرام شود، چین ناگزیر به "درگیر شدن" است.

هو شیشنگ، مدیر “موسسه مطالعات جنوب و جنوب شرق آسیا و اقیانوسیه” در موسسه چینی روابط بین الملل معاصر (CICIR) در مصاحبه‌ای گفت: اشارۀ نخست وزیر نارندرا مودی به بلوچستان در سخنرانی خود در روز استقلال، “جدیدترین نگرانی” برای چین و محققان آن است.

پژوهشگر این اندیشکده چینی که وابسته به وزارت امنیت کشور چین است، همچنین گفت روابط نظامی رو به رشد هند با آمریکا و نگرش تغییریافته آن در مورد دریای مورد مناقشه چین جنوبی زنگ خطر را برای چین به صدا در می‌آورد.

هو گفت تازه ترین نگرانی برای چین سخنرانی نخست وزیر نارندرا مودی و اشاره به “قلعه سرخ” است که در آن او انگشت اتهام را به سوی پاکستان نشانه رفت و ادعا کرد که پاکستان مردم را در کشمیر آزاد و در بلوچستان سرکوب شده می خواهد.

وی افزود: “این می تواند به عنوان نقطه عطفی در سیاست هند در قبال پاکستان محسوب شود. اینکه چرا محققان چینی نگران هستند به این دلیل است که برای اولین بار است که هند این گونه موضع گیری می کند”.

هو گفت چین از آن بیم دارد شاید هند از عناصر “ضددولتی” در بلوچستانِ ناآرامِ پاکستان که پکن در آنجا در حال ساخت CPEC  چهل و شش میلیارد دلاری است، استفاده  کند. CPEC کلیدی برای موفقیت پروژه بلندپروازانه “یک جاده، یک کمربند” چین است.

هو گفت: “این نگرانی وجود دارد که هند ممکن است از همان روشی استفاده کند که هند معتقد است پاکستان استفاده می‌کند و به طور متقارن از عناصر ضددولتی در پاکستان استفاده کند.”

وی با اشاره به ادعای دخالت هند در حمایت از جدایی‌طلبان در بلوچستان، گلیلگیت-بالتیستان و کشمیرِ تحت اشغال پاکستان گفت “اگر این نوع توطئه آسیبی به CPEC وارد کند چین ناگزیر به درگیر شدن است.”

طرح در حال اجرای CPEC، بزرگ‌ترین استان چین، سین کیانگ، را به بندر گوادر پاکستان در بلوچستان، که مورد حمله شورشیان و جدایی‌طلبان واقع شده است، متصل خواهد کرد. هند با ایجاد این کریدور به شدت مخالفت کرده، چرا که از گیلگیت-بالتستان و کشمیر تحت اشغال پاکستان که هند ادعای مالکیت آن را دارد، عبور می کند.

پاکستان پیوسته هند را به تحریک ناآرامی در این منطقه متهم کرده است – اتهامی که هند آن را تکذیب می‌کند.

با این حال، کارشناسان می‌گویند اشاره مودی به این منطقه دادن علامت به پاکستان است که دهلی نو می‌تواند تنش ها در منطقه را به عنوان تلافی در برابر حمایت پاکستان از تروریست‌های جامو و کشمیر افزایش بخشد.

هو خاطر نشان ساخت “این به پاکستان کمک نخواهد کرد که به یک کشور معمولی تبدیل شود.” وی یادآور شد همکاری‌های دفاعی فزاینده بین هند و آمریکا هم‌چنین عامل نگران کننده ای برای چین است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *