جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

از ژاپن اسلامی تا ۸۰ برابر شدن نرخ دلار

ایران نه تنها به رویای بلندپروازانه سوئیس اسلامی و ژاپن اسلامی جامعه عمل نپوشاند، بلکه از کشورهای منطقه نیز عقب افتاده و مسیر پیش رو، مبهم و مه آلود است.

تحولات اوکراین| تلاش کی‌یف برای کسب حمایت 10 ساله آمریکا

اعتراف فرمانده کل ارتش اوکراین به موفقیت‌های تاکتیکی روسیه، تاکید اسلواکی بر حل مسالمت آمیز مناقشه، تلاش زلنسکی برای مخفی کردن تلفات، پیش بینی کره شمالی از شکست آمریکا در اوکراین و نارضایتی اروپایی‌ها از کمک به کی‌یف، از جمله رویدادهای مهم جنگ هستند.

خواسته هیات حماس در قاهره؛ شفاف‌سازی و گرفتن تضمین برای پاسخ نهایی

تهران- ایرنا- منابع آگاه در گفت وگو با پایگاه العربی الجدید اعلام کردند که رهبران حماس در دیدار امروز با میانجی گران مصری خواستار توضیح درباره برخی عبارات موجود در پاسخ رژیم صهیونیستی قبل از پاسخ خود هستنند.

Loading
انتخابات آمریکا و نقش آن در تحولات خاورمیانه

پیروزی کلینتون عرصه را بر ایران تنگ خواهد کرد

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شوراآنلاین - رسانه ها: مواضع هیلاری کلینتون ضد ایران و متمایل به عربستان است و با روی کار آمدن این فرد در آمریکا، بحران خاورمیانه شدت بیش‌تری می‌گیرد.

سلسله نشست‌های حزب همبستگی دانش آموختگان ایران با عنوان “انتخابات آمریکا و نقش آن در تحولات خاورمیانه” برگزار شد. سید محمد حسینی، استاد دانشگاه و سفیر پیشین ایران در عربستان و سنگال در این نشست با بیان این که  11 سپتامبر فرصت طلایی برای آمریکا در حوزه سیاست خارجی بود، گفت: 11 سپتامبر برای نئوکان‌ها و افرادی که معتقد به قدرت نظامی و برتری ارزش‌های آمریکایی بودند، فرصت خوبی را مهیا کرد.

او با بیان این که این افراد معتقدند که آمریکا باید فرایند دموکراسیزاسیون در خاورمیانه را با نظامی‌گری گسترش دهد، افزود: این تفکر بر این باور است که صلح از طریق توازن قوا تحقق نمی‌یابد بلکه از طریق سلطه امکان‌پذیر است.
حسینی با تاکید بر این که آمریکا پس از جنگ جهانی دوم از انزوا خارج شده و سلطه‌جویی در جهان را آیینه رهبری خود قرار داد، افزود: از این رو برخی بحران‌ها فرصت طلایی برای آمریکا بود تا چتر نظامی‌گری‌اش را در خاورمیانه گسترده‌تر کند. واقعه 11 سپتامبر به اندازه‌ای مهم است که پس از این جریان، جهان را به دو مرحله قبل و بعد از آن تقسیم می‌کنند. 11 سپتامبر ماهیتی کاملا عربستانی دارد که طلایی‌ترین فرصت را در اختیار نئوکان‌ها قرارداد تا در راستای سیاست خود مبنی بر رفع تهدیدات، با جنگ در عراق، سوریه و ایران، رسالت جهانی خود را اعمال کرده و ارزش‌های آمریکایی را حفظ کنند.
 سفیر پیشین ایران در عربستان و سنگال در ادامه با اشاره به این که منطقه خاورمیانه منطقه ژله‌ای است که رخدادها در آن به سرعت اتفاق می‌افتد که فهم انسان از تحولات آن عاجز می‌ماند، گفت: آمریکایی‌ها گرانی‌گاه یا مرکز ثقل خود را خاورمیانه قرارد داده‌اند تا این منطقه را مطابق خواسته خود تغییر دهند. دشمنی با ایران و تضعیف عربستان از برنامه‌های آمریکاست. خواست آن‌ها شکل‌گیری خاورمیانه‌ای با هژمونی آمریکاست.
حسینی هم‌چنین درخصوص کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، گفت: کلینتون هرچند از حزب دموکرات است، اما او در سیاست‌های ذکر شده از رقیب خود، دونالد ترامپ بسیار نئوکان‌تر است.
وی با اشاره به این که در راستای سیاست‌های آمریکا جنگ در سوریه هم‌چنان ادامه پیدا خواهد کرد، افزود: مواضع هیلاری کلینتون ضد ایران و متمایل به عربستان است و با روی کار آمدن این فرد در آمریکا، بحران خاورمیانه شدت بیش‌تری می‌گیرد. روی کار آمدن کلینتون منجر به ایجاد شوک و سونامی جدید در خاورمیانه می‌شود. کلینتون عرصه را بر ایران سخت‌تر و تنگ‌تر کرده و هم‌چنین شرایط را برای روسیه دشوارتر خواهد کرد.
او کلینتون را ستیزه‌جو و مخالف منافع ایران خواند و افزود: قدرت ایجاد اجماع کلینتون علیه ایران، بسیار خطرناک است.
به گفته این سفیر پیشین ایران این در حالی است که دونالد ترامپ قدرت اجماع‌سازی ندارد و در عین حال نیز بسیاری از افراد مهم و تاثیرگذار از تیم او جدا شده‌اند.
وی در ادامه نشست در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان حاضر در نشست مبنی بر جایگاه سازمان ملل در چنین شرایطی، گفت: آمریکا محل لابی بسیاری از کشورهاست و این در حالی است که سازمان ملل قدرتی ندارد و تنها در حد صدور بیانیه و اعلامیه فعالیت می‌کند.

لطف الله میثمی، مدیر مسوول نشریه چشم‌انداز ایران نیز در این نشست با بیان این که ملت آمریکا ضد جنگ شده‌اند، گفت: این مطلب را نظرخواهی‌های نیویورک‌تایمز نشان می‌دهد که ملت آمریکا با جنگ سوریه هم مخالف هستند.
او افزود: در چنین شرایطی که ملت آمریکا با جنگ مخالف هستند نباید عده‌ای از مخالفان برجام در داخل به طبل جنگ بکوبند.
 میثمی به تزاید خودکشی‌ها در ارتش آمریکا اشاره و خاطرنشان کرد: این در حالی است که عده‌ای در آمریکا معتقدند هرچند مردم خواهان جنگ نیستند، اما نباید صنایع اسلحه‌سازی ما ضعیف شود، بنابراین همین جناح، جنگ نیابتی در کشورهای مختلف خاورمیانه راه انداخته‌اند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر جنگ سرد بین آمریکا و روسیه به منطقه خاورمیانه منتقل شده بنابراین ما باید مراقبت داشته باشیم تا آنان موفق به راه‌اندازی جنگ شیعه و سنی در خاورمیانه نشوند.
این فعال سیاسی با اشاره به این که در صورت تحقق این امر ما در دام پدیده صلح مسلح و جنگ نیابتی آنان می‌افتیم، افزود: به همین دلیل در شرایطی که مردم آمریکا از وقوع جنگ ابراز گلایه و نگرانی دارند، ما نباید شعارهای جنگ‌طلبانه سر دهیم.
به گفته این فعال سیاسی اسلام و دموکراسی منافاتی با هم ندارند، بنابراین در صورتی که منافع ما در پرهیز از جنگ طلبی نهفته است، باید از شعارهای و حرف‌های جنگ‌طلبانه پرهیز کنیم.
او در ادامه به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اشاره کرد و با بیان این که کلینتون قدرت ساماندهی جهانی علیه ایران را دارد، گفت: این در حالی است که رقیب انتخاباتی‌اش دونالد ترامپ این توانایی را ندارد. اگر دونالد ترامپ رای بیاورد، نئوکان‌ها بیش از گذشته منزوی‌تر خواهند شد.
میثمی با اشاره به قدرت دونالد ترامپ در بر هم زدن شاکله حزب جمهوری‌خواه، گفت: در این شرایط منافع ایران هم حکم می‌کند که با مردم آمریکا، علیه جنگ هماهنگ و هم‌سو شویم.
وی با اشاره به این که نئوکان‌ها به دنبال راه‌انداختن جنگ فرسایشی در خاورمیانه هستند، افزود: در ایران اگر همه در راستای تحقق حقوق مصرح قانون اساسی عمل کنند هیچ موشک قاره پیمایی قادر به تاثیرگذاری و تضعیف ایران نخواهد بود.
میثمی در پایان به ضرورت تحقق آشتی ملی در کشور اشاره کرد و گفت: اگر دمکراسی را در کشور نهادینه کرده و روابط خارجی ما براساس روابط دموکراتیک باشد، هیچ کشوری قادر به جنگ با ما نخواهد بود.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *