جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

سیل در افغانستان هشت کشته برجای گذاشت

وزارت رسیدگی به بلایای طبیعی حکومت سرپرست طالبان می‌گوید که در سه روز اخیر، هشت تن بر اثر جاری شدن سیلاب در افغانستان جان‌باخته و سه تن دیگر مجروح شده‌اند.

سیل در افغانستان هشت کشته برجای گذاشت

وزارت رسیدگی به بلایای طبیعی حکومت سرپرست طالبان می‌گوید که در سه روز اخیر، هشت تن بر اثر جاری شدن سیلاب در افغانستان جان‌باخته و سه تن دیگر مجروح شده‌اند.

Loading
اماو اگرهای مصر!

بازی مصر روی دو طناب ایران و عربستان

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شوراآنلاین- رسانه ها: جمهوری اسلامی ایران در هفته های اخیر تلاش کرد با رایزنی های دیپلماتیک موثر از مواضع مصر در قبال سوریه، بهره برداری کند و جایگاه خود را در منطقه تقویت کند. اما آیا تهران می تواند وارد پیمانی کامل با قاهره شود؟

ایران تلاش می کند از مواضع تند دولت عربستان سعودی در قبال بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه سایه ای سیاسی ایجاد کند تا در زیر آن بتواند از مواضع مصر در قبال سوریه، بزرگترین کشور اهل تسنن در منطقه، بهره برداری کند و جایگاه خود را در منطقه تقویت کند. در عین حال تهران این را هم می داند که نمی تواند وارد پیمانی کامل با قاهره شود چرا که مقامات مصری بارها اعلام کرده اند که هدف اصلی آنها حفظ نهادهای کشور در سوریه است و به هیچ وجه طرفدار حفظ بشار اسد در قدرت نیستند.  

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، وزرای امور خارجه روسیه و ایران و سوریه روز جمعه در مسکو گرد هم آمدند و تلاش کردند نقشه راهی را برای جنگ حلب ترسیم کنند. این در حالی است که مخالفان مسلح سوری که مناطق شرقی حلب را در دست دارند، خود را آماده حمله بزرگی به ارتش سوریه در غرب حلب می کنند.

هفته گذشته در حالی به پایان رسید که با وساطت مصر و روسیه آتش بس حلب چند روز دیگر نیز ادامه یافت. با این حال به نظر می رسد که قاهره آماده نیست پیمان خود با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، در راس آنها عربستان سعودی را قربانی کند و مواضعی را در منطقه، به خصوص سوریه اتخاذ کند که باعث خشم عربستان سعودی و متحدانش در شورای همکاری خلیج فارس شود.

بثیه شعبان، مشاور اسد در این باره گفت: «مشاهده می کنیم که مصر تحولی در نگرش خود نسبت به عربستان سعودی ایجاد کرده است، اما انتظار ندایم تغییری ریشه ای در مواضع مصر در آینده نزدیک به وجود آید.»  

مواضع مصر این روزها بیش از هر زمانی مبهم است، به ویژه در بحران سوریه که تردیدهای بسیاری را برانگیخته است. ایران تلاش می کند از این وضعیت بهره برداری کند و نزدیکی استراتژیکی را به مصر ایجاد کند و به این ترتیب حلقه محاصره ای علیه عربستان سعودی به وجود آورد.

مقامات ایرانی دائما تلاش کرده اند که به مصر نزدیک شوند. مصر کشور مهمی است که در خود دانشگاه الازهر، معتبرترین، قدیمی ترین و مهمترین دانشگاه علوم دینی جهان اهل تسنن را جای داده که مرجع دینی اصلی بسیاری از کشورهای اهل تسنن جهان است. ایران تلاش دارد از مصر بهره برداری کند تا بتواند مواضع شیعی خود را در منطقه تقویت کند و در برابر سیاست های طایفه ای کشورهای دیگر علی الخصوص عربستان سعودی در منطقه بایستد.

این در حالی است که مقامات مصری به روزنامه العرب گفته اند: «ما تلاش می کنیم که عربستان سعودی را راضی کنیم که لحن خود را در برابر بشار اسد نرم تر کند، در عین حال در تلاش هستیم که ایران و روسیه را نیز قانع کنیم که مساله بقای اسد در قدرت نباشد بلکه از آن مهمتر این است که از نهادهای کشور سوریه حمایت کنیم و نگذاریم که چارچوب های حکومت آن فروبپاشد.»

آنها در ادامه می افزایند: «هیچ مشکلی نداریم که شخصی دیگر در سوریه بر سر کار آید و حکومت را به دست گیرد به شرطی که از نهادهای امنیتی کشور محافظت شود و ارتش به قوت خود باقی بماند، همچنین مانع از آن شود تا نهادهای کشور به دست گروه های افراطی تندرو بیفتد.»

منبع: دیپلماسی ایرانی

بازنشر یادداشت به معنای رد یا تایید نظرات نویسنده از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *