جدیدترین مطالب

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

اسماعیل فروغی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران تا سه هفته پیش از آن هر نوع حملات تحقیرآمیز اسرائیل را تحمل می کرد و فقط از طریق نیروهای متحدش در منطقه در برابر آن رژیم می جنگید، اما این بار برای اولین بار با حمله ی گسترده ی موشکی و پهپادی از خاک خود بر اسرائیل، مستقیماً وارد میدان جنگ شده، اسرائیل را به دوئل و جنگ تن به تن دعوت کرده است.

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

اسماعیل فروغی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران تا سه هفته پیش از آن هر نوع حملات تحقیرآمیز اسرائیل را تحمل می کرد و فقط از طریق نیروهای متحدش در منطقه در برابر آن رژیم می جنگید، اما این بار برای اولین بار با حمله ی گسترده ی موشکی و پهپادی از خاک خود بر اسرائیل، مستقیماً وارد میدان جنگ شده، اسرائیل را به دوئل و جنگ تن به تن دعوت کرده است.
Loading
اماو اگرهای مصر!

بازی مصر روی دو طناب ایران و عربستان

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شوراآنلاین- رسانه ها: جمهوری اسلامی ایران در هفته های اخیر تلاش کرد با رایزنی های دیپلماتیک موثر از مواضع مصر در قبال سوریه، بهره برداری کند و جایگاه خود را در منطقه تقویت کند. اما آیا تهران می تواند وارد پیمانی کامل با قاهره شود؟

ایران تلاش می کند از مواضع تند دولت عربستان سعودی در قبال بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه سایه ای سیاسی ایجاد کند تا در زیر آن بتواند از مواضع مصر در قبال سوریه، بزرگترین کشور اهل تسنن در منطقه، بهره برداری کند و جایگاه خود را در منطقه تقویت کند. در عین حال تهران این را هم می داند که نمی تواند وارد پیمانی کامل با قاهره شود چرا که مقامات مصری بارها اعلام کرده اند که هدف اصلی آنها حفظ نهادهای کشور در سوریه است و به هیچ وجه طرفدار حفظ بشار اسد در قدرت نیستند.  

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، وزرای امور خارجه روسیه و ایران و سوریه روز جمعه در مسکو گرد هم آمدند و تلاش کردند نقشه راهی را برای جنگ حلب ترسیم کنند. این در حالی است که مخالفان مسلح سوری که مناطق شرقی حلب را در دست دارند، خود را آماده حمله بزرگی به ارتش سوریه در غرب حلب می کنند.

هفته گذشته در حالی به پایان رسید که با وساطت مصر و روسیه آتش بس حلب چند روز دیگر نیز ادامه یافت. با این حال به نظر می رسد که قاهره آماده نیست پیمان خود با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، در راس آنها عربستان سعودی را قربانی کند و مواضعی را در منطقه، به خصوص سوریه اتخاذ کند که باعث خشم عربستان سعودی و متحدانش در شورای همکاری خلیج فارس شود.

بثیه شعبان، مشاور اسد در این باره گفت: «مشاهده می کنیم که مصر تحولی در نگرش خود نسبت به عربستان سعودی ایجاد کرده است، اما انتظار ندایم تغییری ریشه ای در مواضع مصر در آینده نزدیک به وجود آید.»  

مواضع مصر این روزها بیش از هر زمانی مبهم است، به ویژه در بحران سوریه که تردیدهای بسیاری را برانگیخته است. ایران تلاش می کند از این وضعیت بهره برداری کند و نزدیکی استراتژیکی را به مصر ایجاد کند و به این ترتیب حلقه محاصره ای علیه عربستان سعودی به وجود آورد.

مقامات ایرانی دائما تلاش کرده اند که به مصر نزدیک شوند. مصر کشور مهمی است که در خود دانشگاه الازهر، معتبرترین، قدیمی ترین و مهمترین دانشگاه علوم دینی جهان اهل تسنن را جای داده که مرجع دینی اصلی بسیاری از کشورهای اهل تسنن جهان است. ایران تلاش دارد از مصر بهره برداری کند تا بتواند مواضع شیعی خود را در منطقه تقویت کند و در برابر سیاست های طایفه ای کشورهای دیگر علی الخصوص عربستان سعودی در منطقه بایستد.

این در حالی است که مقامات مصری به روزنامه العرب گفته اند: «ما تلاش می کنیم که عربستان سعودی را راضی کنیم که لحن خود را در برابر بشار اسد نرم تر کند، در عین حال در تلاش هستیم که ایران و روسیه را نیز قانع کنیم که مساله بقای اسد در قدرت نباشد بلکه از آن مهمتر این است که از نهادهای کشور سوریه حمایت کنیم و نگذاریم که چارچوب های حکومت آن فروبپاشد.»

آنها در ادامه می افزایند: «هیچ مشکلی نداریم که شخصی دیگر در سوریه بر سر کار آید و حکومت را به دست گیرد به شرطی که از نهادهای امنیتی کشور محافظت شود و ارتش به قوت خود باقی بماند، همچنین مانع از آن شود تا نهادهای کشور به دست گروه های افراطی تندرو بیفتد.»

منبع: دیپلماسی ایرانی

بازنشر یادداشت به معنای رد یا تایید نظرات نویسنده از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *