جدیدترین مطالب

بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی درباره آتش‌بس جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین: شورای راهبردی روابط خارجی با صدور بیانیه‌ای ضمن تبریک آتش‌بس جنگ غزه به ملت قهرمان فلسطین، اعضای محور مقاومت و همه آزادیخواهان جهان، خطاب به فلسطینیان اعلام کرد: شما بار دیگر به اثبات رساندید که نمی‌توان با قدرت نظامی اراده ملت‌ها را منکوب ساخت. 

پشتیبانی غرب از نقش نیابتی امارات در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی حدود ۱۵ سال اخیر امارات نقش متفاوتی از آنچه که تصور می‌رود را به عهده گرفته است؛ یعنی نقشی فراتر از نقش منطقه‌ای و نقشی که دارای ابعاد سیاسی و نظامی است.

نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکست‌های ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.

تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقش‌آفرینی بسیاری از قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی می‌شود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدید‌های جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظه‌کارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

منافع، رویکرد و مسئولیت قدرت‌های بزرگ در قبال بحران سوریه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقه‌ای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمی‌توانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیش‌بینی کند.»

Loading

أحدث المقالات

فعالیت‌های نظامی-بیولوژیک آمریکا در قاره سیاه؛ از اهداف اعلانی تا سیاست‌های پنهانی

‌ آمریکا در کشورهای آفریقا از جمله غنا، جیبوتی، کنیا، سنگال، اوگاندا، نیجریه، تانزانیا، لیبریا، سیرالئون و مصر مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی بیولوژیک ایجاد کرده که بی‌ارتباط با نظامی‌گری نیست.

اختلافات و رجزخوانی در میان مقامات و احزاب اسرائیل / حزب حاکم هشدار داد

تهران-ایرنا-حزب لیکود به عنوان حزبی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از آن برآمده است و بیشترین نمایندگان کنست را در اختیار دارد، در واکنش به استعفای ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل اعلام کرد: هر کسی که برای سرنگونی دولت راستگرا  [نتانیاهو] تلاش کند، تا ابد با شرمساری و ننگ یاد خواهد شد.

حماس از حمایت‌های ایران قدردانی کرد

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در غزه ضمن قدردانی از حمایت‌های رهبری، دولت و ملت ایران این حمایت‌ها را در کسب این پیروزی بزرگ بسیار موثر دانست.

استقبال ایران و مصر از برقراری آتش بس در غزه

عراقچی ضمن استقبال از توافق حاصله برای برقراری آتش‌بس در غزه و توقف جنایات رژیم اشغالگر، از تلاش‌های مصر در این زمینه تشکر نمود و اظهار امیدواری کرد ترتیبات پیش‌بینی‌شده در توافق به صورت کامل اجرایی گردد.

Loading

چه چیزی در انتظار نشست سنگاپور است؟

1398/04/03 | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: اگر ترامپ تصمیم به رفع تحریم های کره شمالی دارد، آنها باید مشروط و برگشت پذیر باشند. اما اگر کیم جونگ اون، واقعا توانایی های هسته ای کشور خود را نابود کند، لغو تحریم ها باید سریع و دائمی باشند.

الیاس گرول در گزارشی که فان پالیسی آن را منتشر کرد، به بررسی موضوعات امنیتی از جمله نشست روز سه شنبه (22 خرداد) ترامپ – کیم در سنگاپور پرداخت. 

نشست واقعا برگزار می شود. حدودا 12 ساعت پیش از عزیمت رئیس جمهور دونالد ترامپ به سنگاپور جهت دیدار با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده درباره چشم انداز دستیابی به یک توافق تحول آفرین ابراز تردید کرد.

با این حال او  گفته بود، آمریکا” بسیار خوشبین” است که ترامپ و کیم بتوانند درباره چارچوب خلع تسلیحات هسته ای شبه جزیره کره توافق کنند. 
اظهارات هفته گذشته ترامپ نیز نشان داد او درباره حصول توافق هسته ای دائمی در سنگاپور تردید دارد. او هفته قبل پیش از دیدار با شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن به خبرنگاران گفت ” همانطور که پیش از این هم بارها به شما گفته بودم، این تنها یک نشست عادی است ”  بنابراین من فکر نمی کنم که آن، یک نشست برای توافق باشد”.

روز دوشنبه، دیوید سونگ کیم، دیپلمات برجسته آمریکایی مذاکرات سطح بالایی را با چویی سان هوئی، معاون وزیر خارجه کره شمالی برگزار کرد، اما ظاهرا گفتگوهای آن ها بدون نتیجه پایان یافته بود. یک مقام آمریکایی به رویتزز گفت، نشست روز دوشنبه، تلاش 11 ساعته ای برای پیشرفت طرفین جهت رسیدن به یک تعریف مشخص از خلع سلاح هسته ای بود که البته به سرانجام نرسید.

بنابراین تصویر با شکوه و تاریخی نشست سه شنبه ساعت 9 صبح می تواند تحت الشعاع عدم یک توافق واقعی قرار گیرد. واشنگتن پست گزارش داد ” وقتی ترامپ با کیم ملاقات کند، دو رهبر در مقابل لنز دوربین ها با یکدیگر دست داده و در محوطه هتل کاپلا در جزیره گرمسیری سنتوزا قدم خواهند زد”. و در ادامه پس از دو ساعث گفتگوی خصوصی، ترامپ و کیم به مشاوران ارشد خود جهت برگزاری یک جلسه دوجانبه سنتی ملحق خواهند شد.

حضور ترامپ در سنگاپور چندان هم طولانی نخواهد بود. براساس بیانیه ای که روز دوشنبه کاخ سفید منتشر کرد، ترامپ ساعت 8 بعداظهر روز سه شنبه به سمت آمریکا حرکت خواهد کرد.

 آینده تحریم های کره شمالی. پیتر هارل در فارن پالیسی نوشت، اگر ترامپ تصمیم به رفع تحریم های کره شمالی دارد، آنها باید مشروط و برگشت پذیر باشند. اما اگر کیم جونگ اون، واقعا توانایی های هسته ای کشور خود را نابود کند، لغو تحریم ها باید سریع و دائمی باشند.

 زمان بندی عاری سازی هسته ای. بنا به گزارش بلومبرگ، در جریان نشست سنگاپور، ترامپ از کیم درباره یک برنامه زمانی مشخص جهت عاری سازی هسته ای سوال کرده و به دادن یک تعهد مبهم از سوی وی راضی نخواهد شد. از این رو، مشاوران ترامپ به او توصیه کرده اند فعلا هیچ امتیازی به کیم پیشنهاد نکند. البته اگر روند نشست سنگاپور به خوبی پیش رود، ترامپ احتمالا کیم رو برای برگزاری نشست بعدی در مارالاگو دعوت خواهد کرد.

 حضور سیبیل در نشست. اگرچه بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در نشست هفته گذشته کاخ سفید بین ترامپ و کیم یونگ چول، نماینده کره شمالی غایب بود. اما او در نشست سه شنبه سنگاپور حضور خواهد داشت. بولتون پس از آنکه الگوی  لیبی – فرایندی که با مرگ معمر قذافی، دیکتاتور لیبی  پایان یافت.– را به عنوان مدلی برای عاری سازی هسته ای کره شمالی پیشنهاد داد، با خشم شدید مقامات کره شمالی مواجه شد.

چه کسی به برنامه ریزی نیاز دارد؟ آخرین نمونه از بی توجهی ترامپ به فرایند تصمیم سازی در کاخ سفید، در جریان آماده شدن وی برای نشست سنگاپور رخ داد. بطوری که ترامپ و بولتون هیچ نشستی با کابینه یا تیم امنیت ملی خود جهت بحث و تبادل نظر درباره جزئیات نشست پیش رو برگزار نکردند.

راز افسر سیا. بنا به گزارش بلومبرگ، اندرو کیم، نقش برجسته ای در برگزاری نشست ترامپ – کیم ایفا کرده است. فردی که در کره جنوبی رشد کرد، به عنوان رئیس مرکز سیا در سئول خدمت کرد و اینک با ده ها سال سابقه، پیشاهنگ سایر دیپلمات ها و سیاسیون به عنوان یک استراتژیست کلیدی در نشست حاضر است. یکی از مقامات ارشد سابق در پنتاگون او را به عنوان ” شاید مهمترین و با نفوذترین بازیگر در نشست سنگاپور” معرفی کرده است.

راستی آزمایی توافق. آیا کره شمالی در نشست ترامپ – کیم درباره توافق عاری سازی هسته ای دروغ نخواهد گفت؟ آیا بازرسان هسته ای تضمین می کنند که این کشور به طور کامل از زرادخانه اتمی خود عقب نشینی کند؟ این ها مشکلاتی هستند که ترامپ با آنها مواجه خواهد شد.

 نمایش یا واقعیت. جفری لوییس در فارن پالیسی نوشت، اگرچه نشست ها عموما نوعی شو و نمایش هستند، اما اگر ترامپ بتواند کره شمالی را به عنوان یک کشور عادی بپذیرد، شاید برگزاری آن چندان هم بد نباشد.

هکرها در آنجا هستند. فایر آی، شرکت امنیت سایبری آمریکا گزارش داد، در طی ماه گذشته، کره جنوبی با تعدادی حملات سایبری از سوی هکرهای چینی و روسی مواجه شد. کره شمالی نیز اخیرا به کارزار عملیات های سایبری علیه سئول پیوسته است، این در حالی است که رهبران دو کره در 27 آوریل برای پایان خصومت ها توافق کرده بودند. موسسات مالی و نهادهای دولتی کره جنوبی اغلب هدف این حملات سایبری هستند.

دلالان در آنجا هستند. شرط بندی ها درباره نتایج نشست ترامپ – کیم، زمانی افزایش یافت که سرمایه گذاران املاک و مستغلات چین به داندونگ هجوم بردند، شهری بندری در چین که از طریق پل دوستی کره – چین به کره شمالی وصل می شود. شرط بندان در داندونگ شرط می بندند که این شهر می تواند در تجارت پیشرفت کند، به شرط آنکه کره شمالی با آمریکا توافق کند.

 دفاع موشکی A.I. ارتش آمریکا در حال ایجاد سامانه استفاده از هوش مصنوعی جهت کشف سکوهای پرتاب موشک های هسته ای است. رویترز گزارش داد، این سامانه شامل یک پروژه آزمایشی با تمرکز بر کره شمالی است. واشنگتن به طور فزاینده ای درباره توسعه موشک های متحرک کره شمالی نگران است، چرا که می توانند در تونل ها، جنگل ها و غارها پنهان شوند.

 اژدهای دریا. بنا به گزارش واشنگتن پست، هکرهای منتسب به چین با نفوذ به رایانه های یک پیمانکار نیروی دریایی آمریکا صدها گیگابایت اطلاعات حساس مرتبط به پروژه های محرمانه درباره توسعه یک موشک ضد کشتی فراصوت جهت استفاده در زیردریایی های آمریکا تا سال 2020 را به سرقت برده اند.

این اقدام آخرین نمونه کودتای بزرگ سرویس های اطلاعاتی چین است که سیستم های نظامی آمریکا را هدف قرار می دهند. براساس گزارش ها، 614 گیگابایت اطلاعات مربوط به این پروژه علاوه بر داده های اتاق رادیوی زیر دریایی، شامل سنسورها و سیگنال های مرتبط با سیستم های رمزنگاری و کتابخانه جنگ الکترونیک واحد توسعه زیردریایی می شوند.

 محاکمه یک جاسوس. یک دادگاه فدرال در اسکندریه آمریکا، مجرمی به نام کوین مالوری افسر سابق سیا را محاکمه کرد، این فرد متهم است به عنوان یک عامل سه جانبه اطلاعات سری آمریکا را به چینی ها فروخته است.

 شمشیر تاریکی. اخیرا تعدادی عکس بهپاد چینی منتشر شده است که نشان می دهد این کشور به پیشرفت های قابل توجهی در پروژه جنگنده های بدون سرنشین دست یافته است. این جنگنده قابلیت پرواز با سرعت مافوق صوت را دارد و می‌تواند «کابوسی» برای سامانه‌های دفاعی آمریکا باشد.

 غنی سازی. پس از اعلان تصمیم ترامپ برای خروج از توافق هسته ای با ایران، تهران اعلام کرد که فعالیت های غنی سازی اورانیوم را تقویت خواهد کرد، اما همچنان در محدودیت های تعیین شده در توافق باقی خواهد ماند.  

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر