جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

جبهه واحد متحدان آمریکا علیه آمریکا

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین: در حالیکه رهبران گروه 7 در کبک کانادا گرد هم آمدند، آمریکا با شش عضو دیگر این گروه بر سر تصمیم دولت ترامپ برای وضع تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم تولیدکنندگان اروپایی، کانادایی و ژاپنی مسیر تقابلی را در پیش گرفته‌است.

اریک برتبرگ در مطلبی که بنیاد کارنگی آن را منتشر کرد، نوشت: چرا این مسئله اهمیت دارد؟ چشم‌انداز افزایش انزوای آمریکا مانع از آن نشده تا ترامپ از پیشبرد دستورکار تجاری یکجانبه و ملی‌گرایانه‌اش در نشست سران گروه 7 در کبک کانادا دست بر دارد. چنین رویکرد جدایی‌نگری و تفرقه‌اندازانه‌ای، وحدت و اتحادی را نشانه رفته‌است که دهه‌ها نظام اقتصادی چندجانبه را گرد هم آورده‌است.

در کانون سیاست تجاری ترامپ این مفهوم قرار دارد که اقتصاد جهانی به شکل ناعادلانه‌ای خلاف منافع آمریکا است. ترامپ دوستان و همسایگان آمریکا را تحقیر می‌کند و آنها را فریبکار، مفت‌خور و مفت‌سوار قلمداد می‌کند. ترامپ متقاعد شده‌است که می‌تواند کسری تجاری را با اجتناب از مذاکرات چندجانبه به نفع معاملات دوجانبه کاهش دهد. این در حالی است که استراتژی موسوم به مذاکرات چندجانبه اساس و بنیانی را شکل داده‌است که طی چند دهه نظام اقتصادی بین‌المللی بنیان نهاده است.

اما رویکرد قطبی و جدایی‌نگری ترامپ هنوز امتیازات قابل توجهی به همراه نداشته‌است. وی وحدت میان کشورهای اروپایی و اهمیتی را که ملل اروپایی صاردات‌محور برای تجارت چندجانبه قائل هستند، دست کم گرفته‌است.

کشورهای اروپایی فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس همراه با کانادا و ژاپن  به جای اینکه تسلیم خواسته‌های ترامپ شوند و راه مصالحه و آشتی در پیش بگیرند، خود را برای مقابله با سیاست تجاری ملی‌گرایانه ترامپ مصمم نشان داده‌اند. رهبران این کشورها به اتفاق آرا نگرانی و ناامیدی خود را  ابراز داشته و اقدام قاطع در برخورد با سیاست‌های تجاری ترامپ در قالب برقراری متقابل تعرفه‌ها و به چالش کشیدن آمریکا در سازمان تجارت جهانی را وعده داده‌اند. هم جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا و هم امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه به نظر می‌رسد به این نتیجه رسیده‌اند که تلاش‌های آنها برای متقاعد ساختن ترامپ ثمری نداشته‌است. از این رو، کشورهای یادشده رویکرد تقابلی در برابر آمریکا و رفتار مقابله به مثل را در برخورد با این کشور برگزیده‌اند.

گام بعدی چیست: اینکه اختلاف کنونی بر سر تعرفه‌های فولاد و آلومینیوم چگونه حل و فصل خواهد شد، نامعلوم است. آلمان می‌خواهد با ترامپ به توافقی دست یابد که کلیه تعرفه‌های تجاری فراآتلانتیکی را حذف کند، اما فرانسه مخالف ورود به این قبیل مذاکرات تحت شرایطی است که چماق بالای سر آنها قرار دارد. حتی اگر در نهایت ترامپ موضع خود را تلطیف کند، باز هم وی لطمات غیرقابل جبرانی را بر اعتبار و رهبری آمریکا وارد ساخته‌است.

ختم کلام اینکه ترامپ توانسته‌است دوستان آمریکا را علیه خودش متحد سازد. در حالیکه کشورهای اروپایی، کانادا و مکزیک با آمریکا گلاویز و درگیر شده‌اند، روسیه و چین در نقش برندگان واقعی ظاهر شده‌اند.             

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *