جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

پیش از حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل در ۱۳ آوریل، تهران به واشنگتن اطلاع داده بود که در پاسخ به حمله هوایی به ساختمان سفارتش در دمشق از افزایش قابل توجه تنش اجتناب خواهد کرد. این پیام توسط عمان منتقل شده بود. بحران فعلی در خاورمیانه، وضعیتی است که مقام‌های عمانی سال هاست برای اجتناب از آن تلاش کرده اند

طرح های عمان و ژاپن برای احیای برجام

طرح های عمان و ژاپن برای احیای برجام

تهران اعلام کرده که عمانی ها یک پیشنهاد "کم در برابر کم" یا "گام به گام" را پیشنهاد داده اند، سازوکاری که شبیه توافق ماه مه ۲۰۲۳ است. یک احتمال دیگر که توسط علی واعظ و ولی نصر دو کارشناس ارشد مسائل ایران در امریکا مطرح شده است، همکاری منطقه ای در چارچوب راهی به عنوان پاداش محدودسازی برنامه هسته ای ایران است.گزارش هایی هم وجود دارد که می گوید ژاپنی ها طرحی برای احیای گفت وگوهای هسته ای دارند و در حال پیگیری طرحشان هستند، هرچند هیچ جزئیاتی از آن منتشر نشده است.

گروسی به ایران می‌آید

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای دیدار با مقام‌های کشورمان و شرکت در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، به ایران سفر می‌کند.

یوناما حمله تروریستی به مسجد هرات را محکوم کرد

تهران – ایرنا – دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) در بیانیه‌ای حمله تروریستی شامگاه روز گذشته در مسجد امام زمان (عج) شهرک اندیشه شهرستان گذره هرات را که طی آن هفت نفر شهید و زخمی شدند، به شدت محکوم کرد و خواستار تحقیقات در این خصوص شد.

Loading
داعش یک چهارم قلمرو خود را از دست داد

سال 2016، آغازی برای پایان داعش

۱۳۹۵/۱۰/۳۰ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: داعش در سال ۲۰۱۶ متحمل شکست های بی‌سابقه‌ای در نواحی تحت کنترل خود شد که از جمله شامل از دست رفتن بخش هایی بود که برای پروژه تشکیل حکومت داعش نقش اساسی داشت.

براساس یک بررسی تازه گروه داعش، در سال ۲۰۱۶ تقریبا یک چهارم نواحی تحت کنترل خود را از دست داده است.

گروه “آی اچ اس مارکیت” که در تحلیل مسائل امنیتی و دفاعی تخصص دارد گزارش داد، این گروه حدود ۱۸ هزار کیلومتر مربع از نواحی تحت تسلط خود را از دست داده است. به این ترتیب این گروه هم اکنون حدود ۶۰ هزار کیلومتر مربع را در عراق و سوریه در اختیار دارد.

آی اچ اس مارکیت بازپس گیری کامل موصل توسط نیروهای دولتی عراق را تا وسط سال جاری پیش بینی کرد.

اما این گروه گفت که پس گرفتن رقه که پایگاه داعش در سوریه است، دشوارتر خواهد بود.

به گزارش بی‌بی‌سی آی اچ اس مارکیت گفت که کوچک شدن ۲۳ درصدی نواحی تحت تسلط داعش در سال ۲۰۱۶ در پی آن بود که این گروه در سال ۲۰۱۵ هم حدود ۱۴ درصد از نواحی‌اش را از دست داده بود.

کلمب استراک تحلیلگر ارشد این گروه گفت: “داعش در سال ۲۰۱۶ متحمل شکست های بی‌سابقه‌ای در نواحی تحت کنترل خود شد که از جمله شامل از دست رفتن بخش هایی بود که برای پروژه تشکیل حکومت داعش نقش اساسی داشت.”

در این گزارش آمده است که نیروهای عراقی “مشغول پیشروی پیوسته” در محلات شرقی موصل، دومین شهر بزرگ عراق، بوده اند هرچند در روزهای اخیر با مقاومت شدیدی روبرو شده اند. موصل از ۲۰۱۴ در کنترل داعش است.

استراک گفت: “ما انتظار داریم که نیروهای دولتی عراق تا پیش از شروع نیمه دوم سال موصل را پس بگیرند.”

“دولت عراق احتمالا بعد از موصل توجه خود را به باقی نواحی پراکنده در اطراف حویجه که داعش در آنها مقاومت می کند معطوف خواهد کرد. جهادی ها از این بخش ها به عنوان پایگاهی برای حملات مکرر تروریستی در بغداد استفاده می کنند.”

در گزارش آی اچ اس مارکیت آمده است که گرفتن رقه دشوارتر خواهد بود که ناشی از “ملاحظات پیچیده تر سیاسی و نظامی” در آنجاست.

در ماه نوامبر نیروهای موسوم به سوریه دمکراتیک – ائتلافی از نیروهای کرد و عرب که مورد حمایت آمریکاست – گفتند عملیاتی برای پس گرفتن رقه را شروع کرده‌اند.

اما پیشروی آنها در “مثلث میان فرات و رود بلیخ متوقف شد.”

آقای استارک گفت: “رقه هسته فعالیت داعش است و بعید است آنها بدون نبرد آن را رها کنند… گرفتن آن احتمالا نیازمند مداخله بزرگ زمینی با شرکت یکی از بازیگران عمده خارجی خواهد بود.”

این گزارش همچنین به یک اختلاف عمده در داخل صفوف داعش میان پیروان یک دکترین متعارف‌تر و آنهایی که برداشتی افراطی‌تر از دین دارند اشاره می کند.

به نوشته این گروه این اختلاف می تواند احتمال خروج بعضی اعضا یا حتی گسستی داخلی در گروه را افزایش دهد.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *