جدیدترین مطالب

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

Loading

أحدث المقالات

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

Loading

فضاحت تبانی غرب در تجاوز به الحدیده

۱۳۹۷/۰۳/۲۸ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: روزنامه گاردین انگلیس در سرمقاله خود با محکوم کردن موضع غرب در قبال جنگ الحدیده یمن نوشت، عملیات ائتلاف عربی در الحدیده دیگر تردیدی در تبانی غرب با این ائتلاف باقی نگذاشته است.

روزنامه گاردین انگلیس در سرمقاله خود نوشت، عملیات ائتلاف عربی در الحدیده با تسلیحات ساخت انگلیس، آمریکا و فرانسه و با آموزش‌ها و مشورت‌های نظامی غربی انجام می‌شود، نه تنها افسران انگلیس و آمریکا در اتاق فرماندهی حملات هوایی حضور دارند بلکه به نوشته روزنامه فرانسوی “لوفیگارو” نیروهای ویژه فرانسه نیز در خاک یمن هستند.

گاردین نوشت، حمایت نظامی غرب در یمن در حالی صورت می‌گیرد که انگلیس و فرانسه نسبت به سرانجام حملات عربستان علیه یمن به ظاهر به این کشور هشدار دادند و آمریکا هم با درخواست امارات برای حمایت از این کشور در عملیات مین‌زدایی جهت آغاز حملات مخالفت کرد.

این روزنامه در ادامه به اظهارات مقام اماراتی در این‌باره استناد کرد که گفته بود: “امتناع آمریکا از ارائه حمایت نظامی به معنی درخواست این کشور از امارات برای عدم انجام عملیات نیست”.

گاردین می‌نویسد، ائتلاف عربی عملیات الحدیده را علاوه بر داده‌های نظامی با پوشش‌دهی دیپلماسی غرب انجام می‌دهد. انگلیس و آمریکا روز جمعه در مقابل تلاش سوئد برای صدور بیانیه‌ای در زمینه آتش‌بس توسط شورای امنیت سنگ‌اندازی کردند و انگلیس علنا از عربستان حمایت کرد تا جایی که وزیر سابق توسعه بین‌المللی انگلیس گفت: “فروش سلاح و منافع امنیتی در دستور کار است”.

گاردین می‌نویسد، جنگ یمن جان هزاران تن را گرفته و تعدادی نیز در خطر زندگی می‌کنند و با وجودی که قوانین بین‌المللی حکم می‌کند که کمک‌های انسانی به سرعت و بدون هیچ مانعی ارسال شوند اما ائتلاف عربی و “انصارالله” کارنامه شرم‌آوری در رعایت قواعد جنگ دارند تا جایی که گروه‌های امداد مجبور به فرار از الحدیده شده، ۲۲ میلیون یمنی نیازمند کمک هستند و هشت میلیون تن دیگر در معرض خطر مرگ قرار دارند.

به نوشته این روزنامه، هدف از عملیات الحدیده تلاش عربستان و امارات برای ممانعت از ارائه طرح صلح توسط مارتین گریفیتس، نماینده ویژه سازمان ملل در یمن است که پیشتر هشدار داده بود، حمله به الحدیده ممکن است صلح را از صحنه به در کند.

گاردین نسبت به فرصت‌های حل و فصل این بحران و مذاکرات جاری برای قانع کردن انصارالله جهت تحویل اداره بندر الحدیده به سازمان ملل ابراز ناامیدی کرد.

قرار است گریفیتس پس از مذاکرات فوق‌العاده، امروز (دوشنبه) در شورای امنیت سخنرانی کند.

گاردین با استناد به اظهارات لیز گراندی، هماهنگ کننده سازمان ملل در امور بشردوستانه نوشت، مذاکرات درباره تحویل اداره بندر الحدیده به این سازمان به مراحل خوبی رسیده است، اما حتی اگر گریفیتس با وجود دشواری‌ها بتواند این توافق را مدیریت کند باز هم با توجه به نیت‌های بد دو طرف و پیچیدگی‌های تحویل بندر الحدیده فرصت‌های حفاظت از آن ضعیف است.

منابع سیاسی و بین‌المللی اعلام کردند، گریفیتس امروز بدون تحقق هیچ نتیجه‌ای در مذاکرات خود با انصارالله در سفر سه روزه خود به صنعا، این شهر را ترک می‌کند.

نماینده سازمان ملل در یمن روز شنبه وارد صنعا شد تا با رهبران انصارالله دیدار و شروط امارات را درباره توقف جنگ الحدیده در چارچوب اقدامات بین‌المللی برای کاهش تنش در ساحل غربی یمن منتقل کند.

ائتلاف عربی از عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری مستعفی یمن حمایت می‌کند که انصارالله او را از یمن بیرون کرد. اما به نظر می‌رسد حمله به الحدیده دو دلیل اصلی دارد، نخست رقابت با ایران و منافع استراتژیک دیگر و دوم حفظ “هیبت” فرماندهان این حمله و بارزترین آنها محمد بن سلمان، ولیعهد و “حاکم دوفاکتوی” عربستان است که جنگ را فرماندهی می‌کند.

ائتلاف عربی معتقد است پس از یک مدت طولانی رکود در عملیات، ممکن است در حال حاضر از زمان آغاز جنگ در یمن در بهترین وضعیت خود قرار داشته باشد و امیدوار است واقعیت‌ها را عملا تغییر دهد، این ائتلاف فکر می‌کند الحدیده صرف نظر از عواقب عملیات نظامی علیه غیرنظامیان یک پیروزی تقریبا دست یافتنی است.

همانگونه که در گزارشی از گروه بین‌المللی بحران آمده است، گروه‌های درگیر در یمن به چشم‌انداز نظامی خود بیش از حد اطمینان دارند و هنگامی که فرصتی برای مذاکره پیش می‌آید فشار نظامی را افزایش می‌دهند و غالبا به عواقب حملات خود علیه وضعیت انسانی و دشواری‌های شهروندان اهمیتی نمی‌دهند.

گاردین نوشت، شاید ریاض و ابوظبی بر سر برنامه‌های خود در قبال تهران توافق داشته باشند اما پیچیدگی‌های میدانی اختلاف در منافعشان را علنی می‌کند تا جایی که نیروهای تحت حمایت امارات با نیروهای تحت حمایت عربستان در عدن جنگیده و کشته می‌شوند و جنوب یمن به دنبال خودمختاری است، اما کدام یک از مقامات عربستان و امارات جرأت خواهند کرد به روسای خود اطلاع دهند که تهران آنها را وادار به جنگ هزینه‌برداری کرده و این جنگ به نظر می‌رسد پایانی ندارد؟! همچنین پیامدهای اقتصادی جنگ مانع بزرگ دیگری در مقابل صلح است.

روزنامه انگلیسی گاردین در پایان نوشت، جنگ یمن و درد و رنج انسانی و ناآرامی‌های ناشی از آن در منطقه، خشم را علیه غرب و ادعایش درباره حقوق بشر و قوانین بین‌المللی برمی‌انگیزد. اگر در گذشته کسی منکر تبانی غرب در این جنگ بوده حوادث روزهای اخیر همه چیز را آشکار کرده و تردیدی باقی نمی‌گذارد.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *