جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی

تهران- ایرنا- رسانه آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» امروز (دوشنبه) به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد: [رژیم] اسرائیل به شدت نگران است که دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر، «یوآو گالانت» وزیر جنگ و مقام‌های ارشد نظامی [رژیم صهیونیستی] را این هفته صادر کند.

افزایش آمار شهدای غزه به ۳۴۴۸۸ نفر

اشغالگران طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب سه کشتار گروهی علیه خانواده های فلسطینی در نوارغزه شد که به شهادت ۳۴ نفر و زخمی شدن ۶۸ نفر منجر شده است.

هرج‌ومرج در شمال اراضی اشغالی و هجمه تند ضد مقامات صهیونیست

شهرک‌نشینان ساکن شمال فلسطین اشغالی با انتقاد از وضعیت هرج‌ومرج موجود در این منطقه از زمان آغاز جنگ غزه و عملیات‌های فزاینده حزب‌الله ضد رژیم صهیونیستی، مقامات این رژیم را مورد هجمه قرار داده آنها را متهم به بی‌مسئولیتی کردند.

آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است

این خرید بزرگ پس از آن انجام شد که قزاقستان به منظور ارتقای ناوگان هوایی خود، ۱۱۷ هواپیمای نظامی متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، بمب‌افکن‌های جنگنده میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب‌افکن‌های سوخو-۲۴ مربوط به دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی را به حراج گذاشت.

Loading
انديشکده رند منتشر کرد

دفاع و امنیت پس از برگزیت

۱۳۹۵/۱۲/۱۶ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: اندیشکده آمریکایی رند در پژوهشی به بررسی آثار دفاعی و امنیتی تصمیم انگلیس به ترک اتحادیه اروپا (برگزیت) پرداخت.

این اندیشکده به‌طور خاص در این پژوهش در پی آن است که حوزه‌های سیاسی، نگرانی‌های امنیتی یا توانمندی‌های نظامی را که ممکن است بیش از همه تحت تأثیر قرار گیرد، شناسایی کند و همچنین به کنکاش و تعریف طیفی از پیامدهایش در هر یک از این حوزه‌ها بپردازد.

هدف از این پژوهش کمک به سیاست‌گذاران داخل و خارج از انگلیس به درک مسائل کلیدی ناشی از برگزیت است و ازاین‌رو قصد دارد در این خصوص به آن‌ها دراین‌باره اطلاع‌رسانی کند که چگونه بازیگران بخش دفاعی و امنیتی باید برنامه‌ریزی‌ها را برای تسکین و مواجهه با بلاتکلیفی‌های ناشی از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آغاز کنند.

این پژوهش در سه بخش ارائه‌شده است:

  • گزارش فشرده که بیشترین سطح جزییات را درباره چگونگی انجام این تحلیل ارائه می‌دهد.
  • گزارش اجمالی که یافته‌های اصلی پژوهش را برجسته کرده است.
  • گزارش مجزای افق‌های بین‌المللی که تصویری از افق‌های منتخب بین‌المللی را در پی همه‌پرسی ژوئن 2016 درباره برگزیت به نمایش می‌گذارد.

یافته‌های کلیدی

همکاری بین‌المللی

  • بخش دفاعی ممکن است در کوتاه‌مدت در پی برگزیت تحت تأثیر کمتری نسبت به دیگر حوزه‌ها همچون سیاست اشتغال یا تجارت قرار بگیرد. بیشتر همکاری‌های دفاعی بین‌المللی از طریق ناتو یا توافق‌های دوجانبه صورت می‌گیرد، لذا این توافق‌ها پس از ترک اتحادیه اروپا هم معتبر خواهد ماند.
  • این تحلیل بر ضرورت یافتن راه‌حل‌های پایدار پسا-برگزیت درباره مسائل دفاعی و امنیتی تأکید دارد. این نیازمند تداوم تعامل میان انگلیس و اتحادیه اروپا خواهد بود، زیرا هر دو از به اشتراک‌گذاری اطلاعات، همکاری در نهادهایی همچون یوروپل و توسل به‌حکم بازداشت اروپایی منتفع می‌شوند.

بلندپروازی راهبردی

  • بااین‌حال، برگزیت هم انگلیس و هم اتحادیه اروپا را به ارزیابی مجدد اهداف راهبردی خود، نقشی که آن‌ها می‌خواهند در عرصه جهانی بازی کنند و اینکه آیا توانمندی و چهارچوب‌های هماهنگ موردنیاز برای دستیابی به این اهداف را دارند یا خیر، ملزم می‌سازد.

آینده دفاع و امنیت اتحادیه اروپا

  • از دست دادن انگلیس ضربه‌ای به بخش دفاعی اتحادیه اروپاست. برخی برآوردشان این است که برگزیت ممکن است یک‌چهارم از توانمندی‌های دفاعی اتحادیه اروپا بکاهد. رهبران اتحادیه اروپا اکنون در حال بررسی برنامه‌هایی برای ارتقای هر چه بیشتر ادغام بخش دفاعی اتحادیه اروپا، شاید از طریق تشکیل یک مقر عملیاتی اروپایی هستند – برنامه‌ای که مدت‌ها انگلیس در زمان عضویت در اتحادیه مانع آن بود.

آثار منطقه‌ای

  • پیچیدگی‌های مهم ملی و منطقه‌ای هم وجود دارد. برای نمونه، فرانسه و اسپانیا احتمالاً به ارزیابی دوباره روابط مرزی خود در کاله و جبل‌الطارق خواهند پرداخت. برای انگلیس هم نگرانی‌های منحصربه‌فردی از ناحیه ایرلند شمالی و اسکاتلند وجود دارد.

 

ادغام مسائل دفاعی و امنیتی در مذاکرات برگزیت

  • برخلاف دیگر حوزه‌های سیاسی، انگلیس عامل کمک جدی به بخش دفاعی و امنیتی اروپایی محسوب می‌شود. این امر مسائل دشواری را بر هر دو طرف دراین‌باره ایجاد می‌کند که آیا، چه زمانی و چگونه از این مسئله در مذاکرات برگزیت باید به‌عنوان اهرم استفاده کرد. هر دو طرف با خطر ضعیف شدن و امنیت کمتر درصورتی‌که مذاکرات برگزیت با رویکرد معامله «با حاصل جمع صفر» پیگیری شود و جدایی تلخی روی دهد، مواجه هستند.

متن گزارش اجمالی را که یافته‌های اصلی پژوهش را برجسته کرده است، می‌توانید در این لینک دریافت کنید.

متن گزارش مجزای افق‌های بین‌المللی را که تصویری از افق‌های منتخب بین‌المللی را در پی همه‌پرسی ژوئن 2016 درباره برگزیت به نمایش می‌گذارد، می‌توانید در این لینک دریافت کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *