جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حماس: پیشنهاد فعلی مصر بهترین پیشنهاد داده‌شده به ما در ماه‌های اخیر است / امکان دستیابی به توافق طی روز‌های آتی وجود دارد

یک منبع در جنبش حماس با تاکید بر اینکه پیشنهاد فعلی مصر، بهترین پیشنهاد ارائه‌شده به این جنبش طی ماه‌های گذشته است، گفت امکان دستیابی به توافقی در این زمینه طی روزهای آتی وجود دارد.

گروسی هفته آینده به ایران سفر می‌کند

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی هفته آینده به منظور شرکت در اولین کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای ایران که در اصفهان برگزار می‌شود، به ایران سفر می‌کند.

دیوان لاهه: گزارش اسرائیل را دریافت کردیم

تهران- ایرنا- دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه هلند، امروز (سه‌شنبه) از دریافت گزارش رژیم صهیونیستی درباره اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه خبر داد.

پاکستان و وام خارجی؛ تلاش برای نجات از ورشکستگی

اسلام‌آباد – ایرنا – پاکستان از دریافت وام جدید از صندوق بین‌المللی پول به میزان یک میلیارد و یکصد میلیون دلار خبر داد و این درحالی است که دولت اسلام‌آباد در تکاپوی یک طرح بزرگ و بلندمدت وام در راستای ترمیم اقتصاد داخلی است.

Loading

آیاد دیدار لاوروف تیلرسون سرآغاز جنگ الرقه خواهد بود؟

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: عبدالباری عطوان، تحلیلگر روزنامه رای الیوم بااشاره به دیدار امروز وزیران خارجه روسیه وآمریکا در واشنگتن می نویسد سفر لاوروف حامل دستاورد مهم سند "آستانه ٤" است که قواعد بازی را در بحران سوریه تغییر خواهد داد.

سند آستانه قواعد بازی را در بحران سوریه تغییر داد، مخالفان سوری مستقر در ریاض و استانبول را به نفع همتای مسلح آن ها به حاشیه راند. دیدار لاوروف – تیلرسون در روز چهارشنبه سرآغاز جنگ آزاد سازی الرقه خواهد بود. دولت سوریه به عللی که ذکر می شود آسوده خاطرتر شده است: روز چهارشنبه وزیر امور خارجه روسیه برای دیدار با همتای آمریکایی خود رکس تیلرسون به واشنگتن سفر خواهد کرد. وی در چنته خود حامل مهم ترین دستاوردی است که دیپلماسی روسیه بدان دست یافته و آن سند “آستانه ۴” است که برپایی چهار منطقه “کاهش تنش را در سوریه” با تضمین سه گانه روسیه، ترکیه و ایران مورد نوید می دهد.
این سند جریان های سیاسی سوری مقیم در تبعید را در درجه نخست به حاشیه برد و دوم، گروه های نظامی مسلح را که در میدان حضور دارند جانشین گروه های در تبعید کرد و سوم آن ها [جریان های مسلح گفته شده] را رو در روی گروه هایی مانند “تحریر الشام” یا “النصره سابق” و “دولت اسلامی” قرار داد که در فهرست تروریست ها قرار دارند.
دولت کنونی آمریکا پرونده سوریه را به طور کامل به مسکو تحویل داد و به این کشور اختیار کامل داد تا این کشور با این پرونده بر مبنای تمرکز برروی مبارزه با گروه های تروریستی و از میان بردن جزئی یا کامل آن ها پیش از پایان سال جاری برخورد کند.
لاورف در مذاکرات خود با همتای آمریکایی اش بر آینده یا بهتر بگوییم مرحله پس از توافق اخیر آستانه و چگونگی مدیریت بحران سوریه تمرکز خواهد کرد در این راستا می توان گمانه زنی کرد هماهنگی آینده آمریکا و روسیه درباره دو موضوع اصلی خواهد بود:
نخست: ارائه حمایت مطلق از جریان های مسلحی که در نشست اخیر آستانه حاضر شدند در جنگ آن ها علیه گروه های که تروریست محسوب می شوند و در مناطق چهارگانه کاهش شدت تنش مستقر هستند و ترکیه بزرگ ترین حامی این گروه ها مسئولیت مدیریت این جنگ را در سراسر ادلب، حمص، حلب و درعا بر عهده خواهد گرفت و هر کس ویدئوی هفتگی عبدالله المحیسنی، قاضی شرع هیئت تحریر الشام را دیده باشد که وی جریان های مسلح شرکت کننده در آستانه ۴ را خائن و باغی یعنی خارج شده از دین و شورشی توصیف کرد متوجه می شود جنگ پاکسازی نزدیک شده است.
دوم: توافق و سپس هماهنگی میان وزرای خارجه دو کشور ابرقدرت درباره چگونگی و زمان آغاز جنگ آزاد سازی الرقه برای از میان بردن عناصر کارآزموده دولت اسلامی مستقر در این شهر و مهم تر از این ها نیروهایی که این مأموریت را بر عهده خواهند گرفت و به احتمال زیاد این نیروها، نیروهای دمکرات سوریه با اکثریت کُرد خواهند بود، پس از این که در سیطره یافتن بر شهر مجاور یعنی الطبقه و با حمایت زمینی و هوایی آمریکا موفق شدند.
استقبال اعلام نشده آمریکا از کنفرانس اخیر آستانه این مسئله را القا می کند که عملیات بده و بستان میان دو ابر قدرت انجام شده است که مضمون آن واگذاری مناطق امن چهار گانه به روسیه در مقابل آزاد گذاشتن دست آمریکا و متحدان کرد این کشور در الرقه است.
دولت سوریه به احتمال بزرگ ترین برنده این بده و بستان و سند آستانه است که ستون فقرات آن محسوب می شود زیرا دو قدرت یعنی روسیه و ایران تضمین کننده این سند خواهند بود. این دو، متحدان اصلی سوریه در منطقه و در عرصه میدانی این کشور به حساب می آیند. مهم تر این که نیروهای مسلح مخالفان میدانی ماموریت اصلی شان در هفته های آینده جنگ با ارتش سوریه نخواهد بود بلکه جنگ در کنار این نیروها علیه جریان ها و سازمان های تروریستی خواهد بود و این تحول بزرگی محسوب می شود و پیشینه ای که هیچ کس حتی سه ماه قبل آن را پیش پیش بینی نمی کرد چه برسد در طول شش سال عمر بحران در این کشور.
هیچ کس این روزها از مجموعه مذاکرات ژنو یا هیئت های سیاسی سوریه مشارکت کننده در آن صحبت نمی کند مانند هیئت عالی مذاکرات که مقر آن در ریاض است یا ائتلاف ملی سوریه که مقر آن استانبول است.
امروز این جریان ها و هیئت های سیاسی مخالف حکومت سوریه به حاشیه رانده شدند و فردا نوبت گروه های مسلح میدانی یکی پس از دیگری خواهد رسید چنانچه امور طبق سناریوی روسیه، ایران و ترکیه پیش برود که در اتاق های دربسته در “آستانه” توافق درباره آن صورت گرفت و این در ارزیابی ما آسودگی را توضیح می دهد که در چهره آقای ولید المعلم، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه سوریه در کنفرانس مطبوعاتی او در روز دوشنبه در دمشق آشکار بود.
هر کس اعتقاد دارد اختلافی میان روسیه و آمریکا در حال حاضر درباره پرونده سوریه وجود دارد دچار توهم است و گواه آن را می توان در سکوت کنونی خلاصه کرد که درباره موضوع استفاده از تسلیحات شیمیایی در خان شیخون برقرار است؛ سکوت آمریکا، متحدان غربی و عرب و نیز امپراطوری رسانه ای آن ها و باقی مطالب را به فهم و درک خودتان واگذار می کنیم.

 منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ وارشاداسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *