جدیدترین مطالب

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان:قضاوت ما بر مبنای رفتار دولتمردان آمریکاست/ ایده‌های منطقی حماس روی میز است

نیویورک –  ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا گفت: هر انتخابی مردم آمریکا کنند مربوط به خود جامعه آمریکا است. ما در سیاست خارجی خودمان اصول شناخته شده‌ای داریم. برای ما تفاوتی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان وجود ندارد. تفاوت واقعی را باید در رفتار آمریکا جستجو کرد.

Loading

آیاد دیدار لاوروف تیلرسون سرآغاز جنگ الرقه خواهد بود؟

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: عبدالباری عطوان، تحلیلگر روزنامه رای الیوم بااشاره به دیدار امروز وزیران خارجه روسیه وآمریکا در واشنگتن می نویسد سفر لاوروف حامل دستاورد مهم سند "آستانه ٤" است که قواعد بازی را در بحران سوریه تغییر خواهد داد.

سند آستانه قواعد بازی را در بحران سوریه تغییر داد، مخالفان سوری مستقر در ریاض و استانبول را به نفع همتای مسلح آن ها به حاشیه راند. دیدار لاوروف – تیلرسون در روز چهارشنبه سرآغاز جنگ آزاد سازی الرقه خواهد بود. دولت سوریه به عللی که ذکر می شود آسوده خاطرتر شده است: روز چهارشنبه وزیر امور خارجه روسیه برای دیدار با همتای آمریکایی خود رکس تیلرسون به واشنگتن سفر خواهد کرد. وی در چنته خود حامل مهم ترین دستاوردی است که دیپلماسی روسیه بدان دست یافته و آن سند “آستانه ۴” است که برپایی چهار منطقه “کاهش تنش را در سوریه” با تضمین سه گانه روسیه، ترکیه و ایران مورد نوید می دهد.
این سند جریان های سیاسی سوری مقیم در تبعید را در درجه نخست به حاشیه برد و دوم، گروه های نظامی مسلح را که در میدان حضور دارند جانشین گروه های در تبعید کرد و سوم آن ها [جریان های مسلح گفته شده] را رو در روی گروه هایی مانند “تحریر الشام” یا “النصره سابق” و “دولت اسلامی” قرار داد که در فهرست تروریست ها قرار دارند.
دولت کنونی آمریکا پرونده سوریه را به طور کامل به مسکو تحویل داد و به این کشور اختیار کامل داد تا این کشور با این پرونده بر مبنای تمرکز برروی مبارزه با گروه های تروریستی و از میان بردن جزئی یا کامل آن ها پیش از پایان سال جاری برخورد کند.
لاورف در مذاکرات خود با همتای آمریکایی اش بر آینده یا بهتر بگوییم مرحله پس از توافق اخیر آستانه و چگونگی مدیریت بحران سوریه تمرکز خواهد کرد در این راستا می توان گمانه زنی کرد هماهنگی آینده آمریکا و روسیه درباره دو موضوع اصلی خواهد بود:
نخست: ارائه حمایت مطلق از جریان های مسلحی که در نشست اخیر آستانه حاضر شدند در جنگ آن ها علیه گروه های که تروریست محسوب می شوند و در مناطق چهارگانه کاهش شدت تنش مستقر هستند و ترکیه بزرگ ترین حامی این گروه ها مسئولیت مدیریت این جنگ را در سراسر ادلب، حمص، حلب و درعا بر عهده خواهد گرفت و هر کس ویدئوی هفتگی عبدالله المحیسنی، قاضی شرع هیئت تحریر الشام را دیده باشد که وی جریان های مسلح شرکت کننده در آستانه ۴ را خائن و باغی یعنی خارج شده از دین و شورشی توصیف کرد متوجه می شود جنگ پاکسازی نزدیک شده است.
دوم: توافق و سپس هماهنگی میان وزرای خارجه دو کشور ابرقدرت درباره چگونگی و زمان آغاز جنگ آزاد سازی الرقه برای از میان بردن عناصر کارآزموده دولت اسلامی مستقر در این شهر و مهم تر از این ها نیروهایی که این مأموریت را بر عهده خواهند گرفت و به احتمال زیاد این نیروها، نیروهای دمکرات سوریه با اکثریت کُرد خواهند بود، پس از این که در سیطره یافتن بر شهر مجاور یعنی الطبقه و با حمایت زمینی و هوایی آمریکا موفق شدند.
استقبال اعلام نشده آمریکا از کنفرانس اخیر آستانه این مسئله را القا می کند که عملیات بده و بستان میان دو ابر قدرت انجام شده است که مضمون آن واگذاری مناطق امن چهار گانه به روسیه در مقابل آزاد گذاشتن دست آمریکا و متحدان کرد این کشور در الرقه است.
دولت سوریه به احتمال بزرگ ترین برنده این بده و بستان و سند آستانه است که ستون فقرات آن محسوب می شود زیرا دو قدرت یعنی روسیه و ایران تضمین کننده این سند خواهند بود. این دو، متحدان اصلی سوریه در منطقه و در عرصه میدانی این کشور به حساب می آیند. مهم تر این که نیروهای مسلح مخالفان میدانی ماموریت اصلی شان در هفته های آینده جنگ با ارتش سوریه نخواهد بود بلکه جنگ در کنار این نیروها علیه جریان ها و سازمان های تروریستی خواهد بود و این تحول بزرگی محسوب می شود و پیشینه ای که هیچ کس حتی سه ماه قبل آن را پیش پیش بینی نمی کرد چه برسد در طول شش سال عمر بحران در این کشور.
هیچ کس این روزها از مجموعه مذاکرات ژنو یا هیئت های سیاسی سوریه مشارکت کننده در آن صحبت نمی کند مانند هیئت عالی مذاکرات که مقر آن در ریاض است یا ائتلاف ملی سوریه که مقر آن استانبول است.
امروز این جریان ها و هیئت های سیاسی مخالف حکومت سوریه به حاشیه رانده شدند و فردا نوبت گروه های مسلح میدانی یکی پس از دیگری خواهد رسید چنانچه امور طبق سناریوی روسیه، ایران و ترکیه پیش برود که در اتاق های دربسته در “آستانه” توافق درباره آن صورت گرفت و این در ارزیابی ما آسودگی را توضیح می دهد که در چهره آقای ولید المعلم، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه سوریه در کنفرانس مطبوعاتی او در روز دوشنبه در دمشق آشکار بود.
هر کس اعتقاد دارد اختلافی میان روسیه و آمریکا در حال حاضر درباره پرونده سوریه وجود دارد دچار توهم است و گواه آن را می توان در سکوت کنونی خلاصه کرد که درباره موضوع استفاده از تسلیحات شیمیایی در خان شیخون برقرار است؛ سکوت آمریکا، متحدان غربی و عرب و نیز امپراطوری رسانه ای آن ها و باقی مطالب را به فهم و درک خودتان واگذار می کنیم.

 منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ وارشاداسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *