جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افق نه چندان روشن همکاری ایران و قاره آفریقا

افق نه چندان روشن همکاری ایران و قاره آفریقا

با این حال و برخلاف آنچه در این نشست روز جمعه عنوان شد، علی لقمانی اذعان دارد که صرفاً با برگزاری همایش و سخنرانی نمی‌توان از ظرفیت‌های بکر سایر نقاط جهان استفاده کرد. چراکه به باور این کارشناس حوزه بین‌الملل، «به نظر می‌رسد سیاست خارجی ایران، ریل‌گذاری خود را با تمرکز بر خاورمیانه عربی پیش برده است و مناطقی مانند آسیای میانه، شبه‌قاره و همچنین آفریقا به شکل جدی مدنظر دیپلماسی اقتصادی نیست».

شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر افزایش یافت

تهران-ایرنا- وزارت بهداشت غزه جدیدترین آمار شهدا و مجروحان جنایت‌های رژیم صهیونیستی را منتشر و اعلام کرد: از هفتم اکتبر تاکنون، ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر در نوار غزه شهید و ۷۷ هزار و ۵۷۵ نفر هم مجروح شدند.

سفر معاون وزیر خارجه به عربستان

مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد به عربستان سفر کرد.

Loading
پرونده ای برای اخوان المسلمین:

آینده اخوان بین الملل و شاخه های جماعت اخوان

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین- ترجمه: با آغاز قیام های عربی در سال ۲۰۱۱ احزاب اسلامی تحت چتر تشکیلات بین المللی اخوان در کشورهای مصر، تونس، مراکش و اردن در صدر صحنه سیاسی قرار گرفتند، اما در دوره اخیر و پس از برکناری جماعت اخوان مصر از حکومت در سال ۲۰۱۳ و توصیف این جماعت به عنوان تروریستی در مصر و امارات و عربستان، این احزاب دچار حالتی از رکود سیاسی نسبی شدند.

 روزنامه المصریون در گزارشی به قلم ربیع ابوشحات در این باره نوشت: تشکیلات بین المللی اخوان چندی پیش با اعلام رسمی قطع ارتباط جنبش حماس از تشکیلات مادر در مصر دچار ضربه جدیدی شد.

جنبش حماس در سند سیاسی جدید خود را به عنوان یک جنبش فسطینی بدون اشاره به ارتباط خود با اخوان المسلمین معرفی کرد. در ماه های اخیر نیز شاهد اعلامیه های مشابهی از سوی اخوان اردن، تونس، مراکش ، یمن و گروه های دیگر جماعت اخوان بودیم.

در این باره خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در یک کنفرانس مطبوعاتی به شکل تلویحی به رویکرد جدید این جنش و دوری از اخوان مصر اشاره نمود و اظهار داشت: ما از نظر فکری بخشی از یک مکتب اخوانی هستیم اما یک تشکیلات فلسطینی خود مختار با مرجعیت نهادهای رهبری آن هستیم و ما وابسته به هیچ تشکیلاتی در هیچ کجا نیستیم.

اقدام حماس

پس از ۳۰ سال از تأسیس جنبش حماس از سوی جماعت اخوان المسلمین در فلسطین، جنبش حماس در سند سیاسی جدید خود جدایی ارتباط تشکیلاتی اش از اخوان را اعلام کرد. مساله جدید در این سند سیاسی آن است که بندی آشکار از سند تاسیسی سال ۱۹۸۷ خود را که در آن از ارتباط جماعت با اخوان سخن گفته بود، را حذف کرد.

شاخه اخوان مراکش

محمد ششم پادشاه مراکش در آوریل گذشته اعضای دولت جدید متشکل از ۶ حزب به رهبری حزب عدالت و توسعه را تعیین نمود. انتخابات پارلمانی اخیر در مراکش نیز حزب عدات و توسعه را به عرصه سیاسی بازگرداند. این در حالی است که حزب عدالت و توسعه و رهبران آن تأکید می نمایند که آن شاخه ای از تشکیلات بین المللی اخوان نیست.

کودتا در اردن

جماعت اخوان المسلمین اردن در دوره قیام های عربی شاهد شکاف و جدایی برخی از اعضای منتسب به خود بود که از آنها جمعیتی به نام جمعیت اخوان المسلمین به ریاست دبیر کل سابق جماعت عبدالمجید ذنیبات شکل گرفت. در نوامبر گذشته نتایج رسمی انتخابات پارلمانی اردن نشان داد تحولات مهمی در صحنه سیاسی رخ داده است که برجسته ترین آن بازگشت دوباره اخوان المسلمین پس از ۸ سال تحریم و غیاب چهره های برجسته عشایری بود.

مانور غنوشی

پس از انقلاب تونس در سال ۲۰۱۱ که منجر به برکناری بن علی شد، جنبش النهضه از ۲۱۷کرسی، به ۸۹ کرسی دست یافت. اما این صحنه  در انتخابات پارلمانی اکتبر ۲۰۱۴ تغییر یافت و جنبش النهضه تنها به ۶۷ کرسی دست یافت و حزب ندای تونس به رهبری قائد السبسی با کسب ۸۶ کرسی از جنبش النهضه پیشی گرفت.

اخیرا راشد الغنوشی رئیس جنبش النهضه در تصمیمی جدال برانگیز اعلام نمود که فعالیت تبلیغی باید از فعالیت حزبی جدا شود. ناظران سیاسی براین باورند این تصمیم غنوشی یک مانور سیاسی از سوی جنبش النهضه است که تلاش نمود خود را از تبعات مربوط به تشکیلات اخوان دور نماید و این امر با هدف همراهی با تحولات جاری در تونس است.

اخوان یمن

پس از ۲۶ سال از تأسیس جماعت اخوان در یمن، اخوان این کشور از ارتباط با تشکیلات بین المللی اخوان تبری جست. در سپتامبر گذشته محمد الیدومی رئیس حزب اصلاح یمن شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمین با صدور بیانیه ای وجود روابط تشکیلاتی و یا سیاسی که آن را با تشکیلات بین المللی اخوان مرتبط سازد، رد کرد.

قطع ارتباط اروپایی

شورای اسلامی اروپا وابسته به تشکیلات بین المللی جماعت اخوان در ژانویه گذشته قطع ارتباط اداری و تشکیلاتی خود را با نهادها و هیئت های خارج از اروپا اعلام کرد.

نشست هیئت عمومی اتحادیه سازمانهای اسلامی در اروپا در تاریخ ۲۶ تا ۲۹ ژانویه گذشته در شهر استانبول ترکیه برگزار شد. این نشست با صدور بیانیه ای تأکید نمود که آن یک موسسه اروپایی است که هیچ ارتباط اداری و یا تشکیلاتی با موسسات و هیئت های خارج از اروپا ندارد.

اتحادیه سازمانهای اسلامی در اروپا شاخه اروپایی جماعت اخوان المسلمین به شمار می آید و بسیاری از رهبران برجسته اخوان آن را تاسیس کردند.

در این باره باید یادآور شد که تصمیم قطع ارتباط اداری و تشکیلاتی با نهادهای خارج با هدف قطع ارتباط نهایی با تشکیلات بین المللی اخوان اتخاذ شد.

این در حالی است که این تصمیم قطع ارتباط در سایه رویکرد آمریکا به رهبری ترامپ برای افزودن نام اخوان المسلمین در لیست گروه های تروریستی صورت می گیرد.

در مجموع می توان گفت علاوه بر بحران های داخلی که جماعت اخوان در مصر با آن روبروست، این جماعت در مراکز قدرت و محورهای منطقه ای و بین المللی نیز دچار تعارض در منافع است.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *