جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

چرا آمریکا در خاک سوریه پایگاه نظامی دارد؟

۱۳۹۶/۰۳/۲۹ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:ران پاول ، تحلیلگر نشریه راشا اینسایدر بااشاره به ایجادپایگاه نظامی آمریکا در خاک سوریه می نویسد دولت ترامپ چه حقی دارد که در خاک کشوری خارجی بدون اخذ هیچ مجوزی از دولت آن کشور، پایگاه نظامی دایر کند؟ چرا ما حاکمیت سوریه را نقض و به نیروهای نظامی این کشور که در حال مبارزه با داعش هستند حمله می‌کنیم؟

درست زمانی که فکر می کنید سیاست ما در سوریه بدتر از این نمی شود، این اتفاق می افتد. نیروهای آمریکایی دوبار به نیروهای دولتی سوریه از پایگاهی که به صورت غیرقانونی در داخل خاک سوریه اشغال شده است، حمله کردند. براساس گزارش پنتاگون، حمله به نیروهای دولتی روسیه «دفاعی» بود چرا که مبارزان سوری به منطقه ای که «عاری از جنگ» توصیف شده نزدیک می شدند. نیروهای سوری، داعشی ها را در آن منطقه دنبال می کردند با این حال مورد حمله ایالات متحده قرار گرفتند.

آمریکا گروه شورشی دیگری را پایگاه نظامی در نزدیکی مرز عراق تمرین می دهد. ادعا می شود که نیروهای دولتی سوریه تهدیدی برای حضور نظامی آمریکا به وجود آورده اند. اما پنتاگون یک چیز را فراموش کرده است: «آنها از ابتدا نیز اجازه حضور در سوریه را نداشته اند! نه کنگره آمریکا و نه شورای امنیت سازمان ملل متحدد اجازه حضور نظامی آمریکا در داخل خاک سوریه را صادر نکرده است.»

پس دولت ترامپ چه حقی دارد که در خاک کشوری خارجی بدون اخذ هیچ مجوزی از دولت آن کشور، پایگاه نظامی دایر کند؟ چرا ما حاکمیت سوریه را نقض و به نیروهای نظامی این کشور که در حال مبارزه با داعش هستند حمله می کنیم؟ چرا واشنگتن ادعا می کند که ماموریت نخست آنها در سوریه مبارزه با داعش است درحالی که اقداماتی نظامی به نفع داعش انجام می دهد؟

پنتاگون در بیانیه ای اعلام کرده که حضور نظامی آنها در سوریه الزامی است چراکه دولت این کشور به اندازه کافی برای شکست دادن داعش قوی نیست. «مناطق عاری از تنش» مورد موافقت سوریه، روسیه، ایران و ترکیه قرار گرفته تا شاید راهی برای پایان دادن به این جنگ شش ساله پیدا شود. حتی اگر ضعف ارتش سوریه را بپذیریم، این ضعف به علت شش سال حمایت ایالات متحده از شورشیان در جهت سرنگونی دولت سوریه به وجود آمده است.

واقعیت در این میان چیست؟ چرا ارتش امریکا پایگاهی در داخل سوریه را اشغال کرده است؟ ممکن است تاحدی برای این باشد که از همکاری سوری ها و عراقی ها با یکدیگر برای مبارزه با داعش جلوگیری شود اما من فکر می کنم این قضیه بیشتر به ایران مربوط می شود. آمریکا معتقد است که اگر سوری ها و عراقی ها در مبارزه با داعش با کمک شبه نظامیان شیعه ایران با یکدیگر متحد شوند، این مساله نفوذ ایران در منطقه را تقویت خواهد کرد. رئیس جمهور ترامپ به تازگی از سفر به عربستان سعودی بازگشته و او در آنجا سوگند یاد کرده که نگذارد چنین اتفاقی بیفتد.

اما آیا این سیاست واقعا به نفع ماست یا اینکه تنها وارد مناقصه ای شده ایم که «متحدان» ما در آرزویشان برای جنگ با ایران به راه انداخته اند؟ عربستان سعودی اسلام افراطی خود به سراسر جهان گسیل کرده است حتی به تازگی در کشورهای آسیای میانه از جمله اندونزی رد پای آنها دیده می شود. ایران این کار را نمی کند. ایران کامل نیست اما به هرحال آنها میلی برای ایجاد درگیری سنی و شیعه در منطقه ندارند. سوری ها در کنار متحدان خود روسیه و ایران، با داعش و القاعده مبارزه می کنند. این چیزی است که ترامپ در دوران کاندیداتوری خود گفته و خواسته بود، پس چرا حالا این مورد بدی است؟

به ما گفته شده بود که اگر دولت سوریه بتواند حلب را آزاد کند هزاران نفر را که در آنجا به دام افتاده بودند، خواهد کشت. اما خلاف این قضیه اتفاق افتاد و زندگی در حلب به حالت عادی بازگشته است. اقلیت مسیحی زندگی خود را از سر گرفته و جشن های مذهبی خود را برپا می کنند. آنجا در حال بازسازی است. آیا ممکن است که نهایتا آنجا را ترک و سوریه را به حال خود رها کنیم؟

وقتی این نکته را درک کردید که اعمال ما خواسته یا ناخواسته به داعش در سوریه کمک می کند، وقت آن است که این کارها را متوقف کنیم. زمان این فرا رسیده که ایالات متحده سیاست خطرناک ضدسوری خود را رها کرده و سربازانش را به کشور بازگرداند.

منبع: دیپلماسی ایرانی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *