جدیدترین مطالب
عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه میکند، بهطوریکه در ماههای اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنشها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را بهشدت نگران کرده است.
افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفههای اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاریهای جهانی در زمینه تغییرات اقلیمی را به چالش میکشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاریهای اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.
تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟
شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظیهای ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدلتر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ میتواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.
دیپلماسی هنجارگرای ایران در قبال رژیم صهیونیستی
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: در حالی که به نظر می رسید تک و پاتک های ایران و رژیم اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ایران در برابر حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در فروردین 1403 (آوریل 2024)، پایان یافته، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (31 ژوئیه 2024) نشان داد آتش باری مستقیم در روابط تهران و تلآویو ادامه دارد و احتمال بازگشت آن به شرایط منازعه غیرمستقیم دشوار است.
أحدث المقالات
شرق شناس صهیونیست اذعان کرد:
ایران بزرگترین برنده و عربستان بزرگترین بازنده جنگ سوریه
«مردخای کیدار» مستشرق شناخته شده اسرائیلی و کارشناس امور خاورمیانه که به مواضع خصمانه با امت عربی و اسلامی معروف است، در مقالهای به آنچه فعالیت و نفوذ رو به رشد ایران در منطقه خاورمیانه و خطر آن برای رژیم صهیونیستی نامیده، پرداخت.
وی در مقاله خود در وبگاه « MivzakLive» مدعی شد: ایران از فرصت نیتهای بد دولت «باراک اوباما» رئیسجمهور سابق آمریکا و اولویت بندی دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور جدید این کشور استفاده کرد و به یک برنده واضح در جنگ سوریه تبدیل شد؛ هیچ کسی در جهان نمی تواند ارتش ایران را از سوریه بیرون کند و اسرائیل، اروپا و آمریکا باید این حقیقت را بفهمند که ایران اکنون بر بخشهای بزرگی از عراق، سوریه و لبنان مسلط شده است.
کیدار سپس اعلام کرد: حزب الله اکنون از طریق زمینی با ایران در ارتباط است و این همان دلیل اعتماد به نفس سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله در برابر اسرائیل است؛ اسرائیلی که در راستای دفاع از شهروندانش در برابر تکتیراندازهای حزب الله ، قصد ایجاد دیوار بتنی در داخل اراضیاش را دارد.
در ادامه این گزارش آمده است: برآورد کنونی بسیار با دو سال قبل متفاوت است، اکنون به جای سوریه، ایران را در همسایگی مستقیم خود میبینیم. حزب الله در حال حاضر فقط یک جنبش در لبنان نیست بلکه بازوی مهم و قوی ایران به شمار میرود که تهدیدی به فاصله بسیار کم است.
کیدار سپس نوشت: انتظار میرود بشار اسد رئیسجمهور سوریه به زودی اعلام پیروزی کند و این همزمان با پیروزیهای گروههای وابسته به ایران در لبنان، یمن و عراق است تا عربستان ، بزرگترین بازنده در این نبردها باشد؛ وی سپس پیشبینی کرد عربستان حداکثر طی 5 سال آینده ورشکسته شود.
این مستشرق اسرائیلی در ادامه اعلام کرد پس از نبرد حلب (بازپس گیری حلب توسط ارتش سوریه) فقط شهر رقه پایتخت خودخوانده دولت داعش میماند و امکان سقوط موصل، به سقوط رقه نیز خواهد انجامید؛ مهمترین عامل آن است که ارتش سوریه موفق شد روحیه خود را باز پس گیرد و انتظار میرود اسد طی چند ما آینده پیروزی خود را بر همه گروهکها از جمله داعش، ارتش آزاد و غیره اعلام کند.
در ادامه گزارش کیدار آمده است: پیروزی منطقهای ایران نتیجه چند عامل است که کفه ترازو را به نفع ایران و به ضرر عربستان سنگین کرد؛ در مقدمه این عوامل نقش سازندهای است که روسیه به خاطر اسد «متحد ایران» بازی کرد.در مقابل واشنگتن نقش تماشاکننده داشت بدون اینکه تعهداتش در خصوص تسلیح معارضان سوری به عنوان متحدان عربستان یا تهدیداتش علیه اسد در صورت استفاده از سلاح شیمیایی را عملی کند .
عاملی دیگری که به ایران کمک کرد «توافق هستهای» بود و سومین عامل «رفتارهای کشورهای اروپایی» بود؛ رفتارهایی که طی دو سال گذشته ثابت کرد تنها موضوعی که برای آنها مهم است حجم پولهایی است که پس از رفع تحریمها میتوان در ایران سرمایهگذاری کرد و اما چهارمین عامل «وضعیت بد اقتصادی» عربستان است؛ قیمتهای نفت کاهش یافته و چه بسا طی سال های آینده ادامه یابد و به شکلی موازی ریخت و پاشهای عربستان برای دوستانش رو به افزایش است و عربستان در کمتر از 5 سال ورشکسته خواهد شد.
در پایان این گزارش آمده است وضعیت فعلی حاکی از آن است که ایران بزرگترین برنده جنگ سالهای اخیر (جنگ سوریه) است و عربستان بزرگترین بازنده.
0 Comments