جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

ایران در اجلاس بین‌المللی مقامات عالی امنیتی سنپترزبورگ ابتکارات سایبری ارائه می کند

نشست سخنگویی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز در محل ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران(اکسپو ۲۰۲۴) در سالن خلیج فارس برگزار میشود که در ابتدای آن به روز ملی خلیج فارس نیز اشاره شد.

Loading

دیدگاه قابل توجه راند پل، سناتور آمریکایی در مخالفت با تحریم‌های ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: راند پل، سناتور ایالت کنتاکی که از مخالفان سرسخت تحریم‌های غیرهسته‌ای آمریکا علیه ایران و قرارداد ٣٥٠ میلیارد دلاری آمریکا با عربستان‌ سعودی است، اخیراً همزمان با تصویب طرح تحریم‌های غیرهسته‌ای علیه ایران درباره موشک‌های بالستیک و تأمین مالی تروریسم، دیدگاه‌های قابل‌ توجهی را در مخالفت با تحریم‌های ایران مطرح کرده‌ است

سناتور  راند پل ضمن اشاره به این موضوع که عربستان‌سعودی را نیز می‌توان بنابه‌ دلایل مشابه موشک‌های بالستیک، تروریسم و نقض حقوق‌ بشر تحریم کرد، هرگونه تحریم یک‌جانبه علیه ایران را به ‌دلیل پایبندی این کشور به توافق برجام و عدم‌ حمایت جهانی از تحریم‌ها، غیرسازنده و ناکارآمد خوانده است. وی در ادامه دو پرسش مهم در رابطه با رویکرد گزینشی آمریکا در قبال ایران و عربستان‌ سعودی در خصوص تحریم‌ها مطرح می‌کند مبنی بر اینکه، اگر آمریکا درصدد تأثیرگذاری بر رفتار ایران از طریق وضع تحریم‌های جدید است، چرا به این مسئله که نظر ایران در رابطه با تحریم‌ها چیست، آیا تحریم‌های غیرهسته‌ای را نقض برجام می‌داند یا خیر، اهمیتی نمی‌دهد؟ اگر آمریکا امیدی به تغییر رفتار ایران ندارد پس هدف از اعمال تحریم‌های جدید چیست؟ اگر موضع ایران نهایتاً خروج از توافق برجام باشد در آن صورت باید سناریوهای احتمالی برای مقابله با آن لحاظ گردد. اما در حال حاضر آنچه مهم است تغییر رفتار ایران در مورد توسعه مداوم برنامه موشکی بالستیک می‌باشد. راند پل در عین حال اذعان می‌دارد که توسل به اهرم تحریم‌ها باید در مواقع حصول اطمینان از تأثیرات آنها مدنظر قرار گیرد،‌ از‌این‌رو، بعید است تحریم‌های غیرهسته‌ای علیه ایران به‌دلیل ماهیت یک‌جانبه آنها نتایج موفقیت‌آمیزی داشته باشند. اگر آمریکا به‌دنبال رهایی از برنامه موشکی ایران است باید بداند از نظر ایران چه کسانی در منطقه تهدید به‌شمار می‌آیند. گمان نمی‌رود ایران، آمریکا را با وجود برخورداری از هزاران موشک بالستیک، تهدیدی علیه خود بداند. نگرانی ایران در وهله نخست از جانب عربستان‌ سعودی و شیخ‌نشین‌ها و در مرحله بعد سلاح‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی است. واقعیت امر این است که ایران هیچ‌گاه توسعه موشک‌های بالستیک خود را متوقف نخواهد کرد مگر آنکه توافقی میان این کشور با عربستان‌سعودی و سایر شیخ‌نشین‌ها پیرامون برنامه موشکی منعقد گردد. بنابراین تحریم‌های جدید را می‌توان پیام احمقانه‌ای به ایران دانست که نه‌تنها کارساز نخواهند بود بلکه تأثیر معکوس نیز می‌توانند داشته باشد. اگر ایران تصمیم به نقض توافق هسته‌ای بگیرد، در آن صورت، آمریکا افسوس خواهد خورد که عجولانه تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرده‌ است.
در مجموع، راند پل در بخشی از اظهارات خود به تلاش آمریکا برای تأثیرگذاری بر رفتار ایران به‌ویژه تغییر رفتار ایران در مورد توسعه مداوم برنامه موشکی بالستیک از طریق وضع تحریم‌های جدید اشاره کرده و عربستان‌سعودی، سایر شیخ‌نشین‌ها و سلاح‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی را از جمله تهدیدات پیش‌روی ایران معرفی می‌کند. توجه به این مسئله از آن جهت حائزاهمیت است که ایران بارها هدف از برنامه موشکی خود را بازدارندگی در برابر تهدیدات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای اعلام کرده است. بنابراین، سکوت آمریکا در برابر اقدامات تروریستی و نقض حقوق‌بشر در عربستان و سایر شیخ‌نشین‌ها می‌تواند دلالت بر بزرگنمایی تهدیدات ایران و دامن‌زدن به ایران‌هراسی برای توجیه حضور خود در منطقه به‌بهانه تضمین امنیت متحدان منطقه‌ای داشته باشد، کمااینکه حضور نظامی این کشور در برخی کشورهای منطقه از جمله افغانستان، عراق و سوریه بیش از پیش در حال تقویت شدن است. دور از ذهن نیست که آمریکا با تصویب طرح تحریم ایران در مجلس سنا در مورخه ١۵ ژوئن/ ٢۵ خرداد تحت‌ عنوان “مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران” با ٩٨ رأی موافق در برابر ٢ رأی مخالف برنی سندرز و راند پل به‌دنبال سوق دادن ایران به سمت نقض توافق برجام است. واقعیت امر آن است که آمریکا در نتیجه شکاف موجود در روابط با اتحادیه‌اروپا قادر به جلب همراهی آنها برای هرگونه اقدامی علیه ایران نیست و ازآنجاکه نمی‌خواهد به‌عنوان ناقض برجام در عرصه جهانی معرفی و شناخته شود، لذا به‌واسطه تشدید تحریم‌ها و اعمال فشار منطقه‌ای از طریق تحکیم روابط با متحدان عرب منطقه و فضاسازی رسانه‌ای و جهت‌دهی به افکارعمومی جهان درصدد اعمال فشار بر ایران برای نقض برجام و کسب حمایت تدریجی جامعه جهانی علیه ایران است. 

منبع: مرکز تحقیقات استراتژیک 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *