جدیدترین مطالب
نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفههای مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکستهای ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.
تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقشآفرینی بسیاری از قدرتهای منطقهای و بینالمللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی میشود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدیدهای جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظهکارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
أحدث المقالات
احتلافات و رجزخوانی در میان مقامات و احزاب اسرائیل / حزب حاکم هشدار داد
تهران-ایرنا-حزب لیکود به عنوان حزبی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از آن برآمده است و بیشترین نمایندگان کنست را در اختیار دارد، در واکنش به استعفای ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل اعلام کرد: هر کسی که برای سرنگونی دولت راستگرا [نتانیاهو] تلاش کند، تا ابد با شرمساری و ننگ یاد خواهد شد.
احتلافات و رجزخوانی در میان مقامات و احزاب اسرائیل / حزب حاکم هشدار داد
تهران-ایرنا-حزب لیکود به عنوان حزبی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از آن برآمده است و بیشترین نمایندگان کنست را در اختیار دارد، در واکنش به استعفای ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل اعلام کرد: هر کسی که برای سرنگونی دولت راستگرا [نتانیاهو] تلاش کند، تا ابد با شرمساری و ننگ یاد خواهد شد.
اهداف راهبردی ارتش سوریه در رقه
نبردهای الرقه در شمال سوریه با آهنگ سریعی روند خود را طی میکند به طوری که گروههای مسلح مورد حمایت واشنگتن موسوم به نیروهای سوریه دموکراتیک(گروههای کُردی) بر بیش از یک ربع مساحت این استان سیطره یافتهاند، این در حالی است که ارتش سوریه تاکتیکی را برای جلوگیری از پیشروی این گروهها به مواضع و نقاط نزدیک به خود که آن را راهبردی و آغازی برای عملیات خود به سمت شرق میداند، دنبال میکند.
مسابقه به سمت دیرالزور اهمیت فراوانی به نبرد الرقه از نظر ارتش سوریه و آمریکا میدهد، آمریکایی که گروههای مسلحی در صحنه میدانی به فرمان آن حرکت میکنند و این مسئله ارتش سوریه و همپیمانانش را واداشت تا در حومه جنوبی الرقه نفوذ کنند، جایی که تروریستهای داعشی به حومه حمص، تدمر، جنوب و به سمت دیرالزور رخنه میکنند، اما امروز این راه به روی داعش بسته شده است، علاوه بر آنکه باید به دستاورد مهمی که نیروهای سوریه با آزادسازی شهر «الرصافه» محقق کردند، در حومه غربی اشاره کرد.
ناظران میدانی معتقدند عملیات ارتش سوریه در جنوب و غرب الرقه دو هدف را دنبال میکند: اولین هدف، گسترش دامنه سیطره آن به سمت «اثریا» در حومه الرقه و از آنجا به حومه السلمیه در منطقه «الشیخ هلال» است تا قادر به تحرک بیشتری در بیابان به سمت «السخنه» و بستن راه به روی هرگونه تلاش داعش برای گشودن این محورها و منصرف کردن ارتش از نبردهایش در بیابان باشد، زیرا نبرد آتی در دیرالزور خواهد بود و آشکار شده است تمام محورهایی که ارتش و همپیمانانش در آن پیشروی میکنند به دیرالزور منتهی میشود، در نتیجه این پیشروی مهم ارتش سوریه در جنوب الرقه در راستای تلاش برای ترسیم خطوطی صورت گرفته است که جنگجویان کرد مورد حمایت آمریکا از آن تجاوز نکنند و عملیات آنها که طی آن با حمایت آمریکا بر مناطق زیادی از شرق سوریه مسلط شدند، محدود شود.
دومین هدف ارتش سوریه این است که مانعی در برابر گروههای کردی مورد حمایت آمریکا ایجاد کند، تا بتواند از سمت جنوب به سمت دیرالزور پیشروی کرده و در نتیجه این گروهها را در غرب فرات منزوی و جدا کند، اگر ارتش به دروازههای الرقه از سمت جنوب غربی رودخانه فرات برسد، مبارزه با داعش را در انحصار خود قرار داده و زمام نبرد بر ضد گروه تروریستی داعش در جنوب الرقه را به دست خواهد گرفت.
گروههای کردی موسوم به نیروهای سوریه دموکراتیک(قسد) طی 23 روزی که از حملاتشان به دژ داعش در الرقه میگذرد، توانستهاند داعشیها را از شرق و غرب الرقه بیرون برانند و درگیریها میان دو طرف به شدت ادامه دارد.
منابع کردی گفتهاند گروههای کردی پس از آنکه برای اولین بار از سمت جنوب با حمایت مستقیم آمریکا وارد شهر الرقه شدند، این شهر را به محاصره خود درآوردهاند به طوری که وارد بخشهایی از محلههای هشام ابن عبدالملک، البرید و الصناعه شدند و بر بازار الهال در جنوب شهر و حدود 70 درصد محله الصناعه مسلط شدند.
تاکتیک داعش مبنی بر جنگ خیابانی در داخل کوچهها و ساختمان و خودروهای بمبگذاری شده و تقسیم تروریستهایش به گروههای کوچک مانع پیشروی گروههای کردی در سایه درگیری شدید میان دو طرف شده است.
آمارها به این اشاره میکند که تعداد تروریستهای داعشی در الرقه به حدود سه هزار نفر میرسد که این مسئله بر طولانی بودن جنگ در این شهر مهر تایید میزند؛ داعش دهها تونل را در مناطق مختلف آن حفر کرده است به طوری که ناظران بر این باورند که سقوط الرقه به دست گروههای کردی به زمان طولانی نیاز دارد و این نبردها در آینده نزدیک پایان نخواهد یافت.
بیش از یکصد هزار غیرنظامی در محاصره بوده و داعش از آنها به عنوان سپرانسانی در رویارویی با گروههای کردی استفاده میکند و علاوه بر آن در حملات جنگندههای آمریکایی صدها غیرنظامی طی ماه اخیر کشته و یا زخمی شدهاند.
نیروهای موسوم به سوریه دموکراتیک متشکل از ائتلاف گروههای عربی و کردی از ششم ماه ژوئن گذشته درگیری در داخل شهر الرقه را ادامه میدهند که این حملات در چارچوب عملیات نظامی گستردهای قرار دارد که از حدود هشت ماه پیش با حمایت ائتلاف آمریکایی آغاز شده است.
به گفته منابع سوری، هیچ هماهنگی میان ارتش سوریه و گروههای کردی مورد حمایت آمریکا وجود ندارد، ولی تقریبا تفاهمی با نظارت روسیه وجود دارد تا هیچ درگیری میان دو طرف رخ ندهد، ارتش سوریه هیچ تمایل و قصدی برای درگیری با گروههایدیگر ندارد، زیرا نبرد اساسیاش در حال حاضر با داعش است.
گروه تروریستی داعش در سال 2014، شهر الرقه را به اشغال خود درآورد و در آن زمان، الرقه را پایتخت خلافت موهوم خود قرار داد و تروریستهای داعشی به ارتکاب وحشیانهترین جنایات علیه مردم این شهر اعم از سربریدن و شلاق زدن و ارتکاب تمام محرمات انسانی دست زدهاند.
منبع: تسنیم
0 Comments