جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

نفاق برخی دولت‌های عربی اسلامی در ادعای حمایت از مردم غزه

۱۴۰۲/۱۱/۱۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت اینکه برخی دولت‌های عربی در حمایت از مردم فلسطین شعار می‌دهند و موضع‌گیری می‌کنند، اما هم‌زمان راه‌های میان‌بر را برای حفظ‌ اقتصاد رژیم صهیونیستی نشان می‌دهند، ناشی از سیاست خارجی آغشته به نفاق آن‌هاست.

حسین رویوران در گفت‌وگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با توجه به اخبار منتشره مبنی بر کمک اقتصادی، تجاری و ترانزیتی عربستان و امارات متحده عربی به رژیم صهیونیستی و در نظر داشتن اینکه رژیم صهیونیستی در حال پیگیری جنگ روانی و اشاعه اطلاعات نادرست درباره جنگ غزه است، گفت: برخی از دولت‌های منطقه در بسیاری از موارد همسو و یا تابعی از دستوراتی که غربی‌ها به آنها اعلام می‌کنند، هستند. شاید این دولت‌ها حاشیه‌ امنی داشته باشند، اما توان مخالفت با غرب را ندارند و اگر جایی با غرب مخالفت کردند در سناریویی از پیش تعیین شده این کار انجام می گیرد.

وی ادامه داد: از ابتدای قیام در فلسطین به خصوص قیام سازمان یافته که از 1965 با جنبش فتح آغاز شد، این دولت‌ها با این‌گونه حرکت‌ها مشکل داشتند و آن را تهدیدی برای امنیت خود تعریف می‌کردند، به همین دلیل تلاش داشتند این جنبش به گونه‌ای تضعیف شود. حتی سعی کردند از طریق کمک مالی آن را مهار کنند. آنها کمک مالی کردند، اما نه برای ارتقاء و تحقق عدالت در این سرزمین‌، بلکه با هدف کشاندن آنها به سمت نوعی سازش که در سال‌های اخیر هم این اتفاق تا حدودی افتاد.

این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه برخی دولت‌های عربی منطقه از آغاز عملیات طوفان الاقصی در کار مقاومت و توانمندی‌هایش تشکیک می‌کنند، اظهار داشت: آنها کار مقاومت و جنبش های آزادی بخش را ماجراجویی می‌دانند و تهدید امنیت ملی خود می‌دانند تا جایی که تلاش دارند در پشت صحنه به رژیم صهیونیستی کمک نمایند.

وی درباره وضعیت اقتصادی و مشکلات رژیم صهیونیستی در شرایط فعلی که درگیر جنگ غزه است، گفت: رژیم صهیونیستی تا 1985 اقتصاد قوی نداشت و عمدتا متکی به کمک‌های آمریکا بود به شکلی که حدود 30 الی 40 درصد بودجه رسمی رژیم صهیونیستی با کمک آمریکا تامین می‌شد، اما از 1985 بحران شدید رژیم صهیونیستی رخ داد و آمریکا مدیریت اقتصاد آن را به گونه‌ای به دست گرفت و تلاش کرد این اقتصاد که ابعاد سوسیالیستی داشت، به اقتصاد بازار آزاد تبدیل شود و این همزمان شد با تحولات سیاسی و انتقال از مرحله حاکمیت مطلق حزب کار به حزب لیکود. از آن زمان آمریکا سالانه 3.8 میلیارد دلار کمک به آن کمک کرده است، اما این میزان کمک حتی یک درصد از اقتصاد رژیم صهیونیستی هم نیست. امروز GDP رژیم صهیونیستی 520 میلیارد دلار است و درآمد سرانه آن 38 هزار دلار.

رویوران ادامه داد: شروع طوفان الاقصی عملا چرخه اقتصاد در رژیم صهیونیستی را متوقف کرده است، به این معنا که روزانه از تولید کالا و خدمات که حدود 1.4 میلیارد دلار درآمد داشت، کاسته شده و به این بخش صدمه زیادی وارد شده است. از طرفی به دلیل احضار سربازان ذخیره و بودن مردم در پناهگاه‌ها، روزانه فرصت‌های اقتصادی زیادی از دست رفته و به اینها باید مختل شدن صنعت گردشگردی و تولید خدمات و کالا، یا متوقف شدن فعالیت‌ها به ویژه در حوزه های فناورانه را هم اضافه کرد.

وی خاطرنشان کرد که با گذشت بیش از صد روز از جنگ می‌توان تحقیقا گفت که رژیم صهیونیستی بیش از 100 میلیارد دلار زیان اقتصادی متحمل شده است. کاهش ارزش “شکل” (واحد پولی) رژیم صهیونیستی، ورود انصارالله به مقابله با رژیم صهیونیستی و تهدید رفت و آمد کشتی‌های دریایی از یا به رژیم صهیونیستی عملا مشکلات اقتصادی ایجاد کرده و تورم 10 الی 20 درصدی ایجاد شده، قابل توجه است. به طور کلی اقتصاد رژیم صهیونیستی از طوفان الاقصی آسیب جدی دیده است و بازگشت به شرایط قبل هزینه‌بر و زمان‌بر است. اگر هزینه جنگ را کنار هزینه اقتصادی قرار دهیم، تصورم این است که زیان رژیم صهیونیستی از 120 تا 150 میلیارد دلار هم فراتر خواهد رفت.

این کارشناس مسائل منطقه در پاسخ به این که چرا دولت‌های عربی بر خلاف مواضع رسمی و شعارهایی که در دفاع از فلسطین و محکومیت رژیم صهیونیستی دارند، به لحاظ مالی و اقتصادی به این رژیم به نوعی کمک می کنند؟ این رفتار برخی دولت‌های عربی و اسلامی را ناشی از «نفاق» آنها دانست و گفت: شعارها و مواضعی که از سوی این دولت‌ها در ظاهر در حمایت از مردم فلسطین مطرح می‌شود، برای آرام کردن افکار عمومی‌شان است.

وی ادامه داد: متاسفانه این دولت‌ها بین شرایط اجتماعی داخلی خود و وابستگی به غرب یکی به نعل و یکی به میخ می‌زنند.

رویوران اظهار کرد: آمریکا اعلام کرد که بخش وسیعی از جنگ‌افزارهایی که به رژیم صهیونیستی داده شده از پایگاه‌های آمریکا در منطقه ارسال شده است، به عبارت دیگر این‌ها از پایگاه‌های آمریکا در کویت، عربستان، بحرین و امارات این سلاح‌ به رژیم صهیونیستی می‌رود، چه به صورت دریایی و چه هوایی یا زمینی. و رژیم صهیونیستی با این موشک های آمریکایی که از این کشورها منتقل می شود، فلسطینی ها را می کشد و این دولت‌ها در برابر این اقدامات سکوت کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: رفتار اصلی این دولت‌ها همان هم‌پیمانی با غرب و رژیم صهیونیستی است. آنچه به دروغ در حمایت از فلسطین اعلام می شود، مخاطب داخلی دارد. آنها تلاش دارند بر رفتارهای سیاسی خود که آغشته به نفاق است رنگ و لعاب دینی و اسلامی بپوشانند. امارات یکی از کشورهایی است که بیشترین کمک‌های بشردوستانه را برای مردم فلسطین ارسال کرده است در حالی که با رژیم صهیونیستی روابطش را عادی سازی کرده و سیاست کلی‌اش ضد حماس و فلسطینی‌هاست و آنها را در لیست تروریستی قرار داده است، از این رو اگر به فلسطینی ها کمک می‌کند برای سرپوش گذاشتن بر تبعیت کاملش از غرب و همراهی با رژیم صهیونیستی است.

0 Comments