جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

تهران-ایرنا-منابع خبری بامداد چهارشنبه گزارش دادند که رژیم صهیونیستی در ادامه نقض حریم هوایی لبنان، به جنوب این کشور حمله کرده است.

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

Loading

بررسی نتایج نشست پاریس و چشم‌انداز خروج نیروهای روسیه و ترکیه از لیبی

۱۴۰۰/۰۹/۰۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل ضمن تشریح نقش و اهمیت مداخلات بازیگران خارجی در لیبی و چالش‌های پیش روی برگزاری انتخابات در این کشور، گفت: تا زمانی که نیروهای خارجی از لیبی خارج نشوند تضمین سلامت انتخابات معنایی ندارد و روشن نیست اگر نتیجه آن برخلاف منافع این گروهای نظامی باشد، آن‌ها چه واکنشی خواهند داشت.

صبری انوشه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، با اشاره به برگزاری کنفرانس پاریس در خصوص لیبی و تأکید بر برگزاری انتخابات و همچنین خروج نیروهای روسیه و ترکیه از این کشور، خاطرنشان کرد: این کنفرانس در شرایطی توسط رئیس‌جمهور فرانسه برگزار شد که این کشور در آستانه انتخابات قرار دارد و آقای مکرون تلاش می‌کند با تقویت منافع فرانسه در لیبی، شانس خود را در انتخابات آینده افزایش دهد.

 

مداخلات بازیگران خارجی در لیبی

وی با یادآوری اینکه در اتحادیه اروپا رقابتی میان فرانسه و ایتالیا بر سر نفوذ، اقتدار و سهم در لیبی وجود دارد، افزود: لیبی مستعمره ایتالیا بوده و این کشور هنوز هم در لیبی منافع گازی و نفتی دارد. ایتالیا روابط خوبی با قذافی برقرار کرده بود و نسبت به ناتو در خصوص سرنگونی قذافی انتقاداتی داشت. ازآنجاکه نفت لیبی، نفت سبک و باارزشی برای اروپا و حتی آمریکا است و گاز این کشور هم موردنیاز اروپا است؛ این کشورها از مداخله در لیبی کوتاه نخواهند آمد.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه صادرات گاز الجزایر به اسپانیا به دلیل اختلافات با مراکش زمان‌بر شده است، گفت: اگر این بازیگران خارجی به این اراده برسند که در لیبی صلح برقرار شود، چنین شرایطی ایجاد خواهد شد؛ چراکه بازیگران داخلی نمی‌توانند به‌تنهایی به توافقی برسند زیرا هر گروهی از آن‌ها تحت حمایت تعدادی از بازیگران منطقه‌ای و قدرت‌های بین‌المللی هستند.

انوشه ضمن تشریح ابعاد اهمیت لیبی برای آمریکا و اروپا، خصوصاً در حوزه‌های امنیتی، اقتصادی، مهاجرت و جنایت‌های سازمان‌یافته و با بیان اینکه ایتالیا، فرانسه و آلمان در لیبی نقش دارند، نقش اصلی را از آن انگلیس و آمریکا دانست و ادامه داد: ذخایر پولی لیبی در بانک‌های انگلیس و مالت بلوکه شده است، بر اساس برخی گزارش‌ها 100 میلیارد دلار از منابع لیبی در بانک‌های این دو کشور است و آن‌ها حتی یک دلار به لیبی بهره نمی‌دهند! آمریکا نیز به امید بهره‌گیری از نفت و ساحل لیبی، تلاش می‌کند در این کشور نقش اول را داشته باشد. به‌هرحال لیبی موقعیت حساس راهبردی و ژئواستراتژیکی دارد.

این دیپلمات پیشین کشورمان با بیان اینکه همسایگان لیبی، خصوصاً الجزایر و تونس، خواهان صلح و ثبات در این کشور هستند، گفت: این کشورها به لحاظ اقتصادی و امنیتی از یازده سال جنگ در لیبی متضرر شده‌اند. امارات، عربستان، اردن و مصر از حفتر حمایت می‌کنند؛ اما محور قطر و ترکیه حامی طرابلس هستند.

 

ابهامات متعدد بر سر برگزاری انتخابات در ماه آینده

وی به تأکید کنفرانس پاریس بر ضرورت برگزاری انتخابات در لیبی در ماه آینده اشاره کرد و افزود: برگزاری این انتخابات با ابهامات متعددی روبرو است. به نظر می‌رسد گروه‌های داخلی لیبی بر برگزاری آن مصمم هستند اما بازیگران خارجی نسبت به آن اتفاق‌نظر ندارند. در شرایط فعلی حدود یازده نفر برای ریاست جمهوری کاندیدا شده‌اند که باید دید کدام یک از آن‌ها می‌تواند بیشتر برای منافع فرانسه، ایتالیا، آمریکا، ترکیه و عربستان سعودی و حتی مصر مفید باشد.

انوشه در خصوص تأکید کنفرانس لیبی بر خروج نیروهای خارجی از لیبی، خصوصاً نیروهای ترکیه و روسیه، گفت: فرانسه هم در این میان نقش‌هایی ایفا می‌کند، این کشور درواقع حامی حفتر و جناح شرق لیبی است.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به حمایت روسیه از نتایج کنفرانس پاریس و همچنین موضع انتقادی و مبهم ترکیه نسبت به خروج نیروهایش از لیبی، ادامه داد: حضور ترکیه در لیبی، جنبه‌های هژمونی و پرستیژی، اقتصادی، امنیتی و استراتژیک برای این کشور دارد. آنکارا به دنبال احیای نفوذ تاریخی خود در شمال آفریقا است. علاوه بر آن ترکیه در خصوص گاز و نفت شرق مدیترانه رقبای متعددی دارد که در میان آن‌ها تنها است، تنها کشوری که با آن قرارداد بسته حکومت طرابلس است و طرابلس حامی منافع ترکیه در شرق مدیترانه است.

 

شرق مدیترانه کانون بحران در آینده

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد شرق مدیترانه در آینده تبدیل به کانون بحران شود، افزود: یونان، قبرس، رژیم صهیونیستی و مصر در برابر ترکیه همگرایی دارند و ترکیه به دنبال متحدی، هرچند ضعیف است. ترکیه اکنون به طرابلس پهپاد می‌فروشد که در جنگ با حفتر بسیار تعیین‌کننده بوده است. ضمن اینکه ترکیه به‌واسطه استقرار نیروهای خود در طرابلس، از آن‌ها هزینه‌ای می‌گیرد که در حوزه اقتصاد نظامی منافعی برای ترکیه دارد.

 

مواضع روسیه و ترکیه نسبت به خروج از لیبی

انوشه در رابطه با نقش‌آفرینی روسیه در لیبی نیز گفت: این کشور برای روسیه منافع استراتژیک و ژئوپلیتیک دارد. پوتین روی حفتر سرمایه‌گذاری کرد و تلاش می‌کند به‌واسطه حضور او جایگاه خود را بازسازی و پایگاهی نظامی در لیبی تأسیس کند. اکنون نیز روسیه بحث خروج نیروهای ترکیه از لیبی را رصد می‌کند و نمی‌تواند بدون کسب اطمینان نسبت به خروج آن‌ها نیروهایش را از این کشور خارج کند. این مسائل همه بر روند انتخابات در لیبی تأثیر می‌گذارد.

وی با بیان اینکه همه طرف‌ها تأکید کرده‌اند که عدم حضور نیروهای خارجی سلامت انتخابات را تضمین می‌کند، تأکید کرد: باید پرسید در شرایط فعلی چه کسی سلامت انتخابات در لیبی را می‌تواند تضمین کند.

این دیپلمات پیشین کشورمان در طرابلس به سناریوهای مطرح‌شده در خصوص برگزاری انتخابات در موعد مقرر خود در لیبی و اهمیت ایجاد امنیت در این زمینه اشاره کرد و افزود: برخی معتقدند ممکن است حفتر با اقدامات نظامی شرایط فعلی را برهم بزند. بر اساس گزارش رسانه‌های لیبی، حفتر پذیرفته است که 400 نفر از نیروهای خارجی از این کشور خارج شوند؛ اما اطلاعات و داده‌هایی که وجود دارد این است که روسیه بیش از 2 هزار نیرو در لیبی دارد. ضمن اینکه باید نقش نیروهای چاد و نیروهای دارفوری سودانی را هم در نظر گرفت.

انوشه اظهار داشت: تا زمانی که این نیروها از لیبی خارج نشوند تضمین سلامت انتخابات معنایی ندارد و روشن نیست اگر نتیجه آن برخلاف منافع این گروه‌های نظامی و همچنین حفتر باشد آن‌ها چه واکنشی خواهند داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *