جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

دورنمای تشکیل دولت مستقل فلسطینی

۱۴۰۰/۰۴/۲۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین: حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی به بررسی چشم‌انداز تشکیل دولت مستقل فلسطینی و موانع پیش روی آن پرداخته است. آنچه در ادامه می‌خوانید متن کامل این گفتگوست:

پرسش: روند تشکیل دولت مستقل فلسطینی را چگونه می بینید؟

تشکیل دولت مستقل فلسطینی بر اساس توافقنامه 1993 اسلو قرار بود تا سال 2005 شکل عملی به خود گیرد، اما زمانی که یاسر عرفات، رئیس سابق تشکیلات خودگردان تلاش کرد تا مهم‌ترین بند توافقنامه اسلو را عملیاتی کند، در سال 2004 به‌طرز مشکوکی به قتل رسید. عرفات در سال 1994 یعنی یکسال پس از امضاء توافقنامه اسلو وارد اراضی اشغالی شد و در طول 10 سال تمام ابزارهای سیاسی لازم را برای تشکیل دولت مستقل فلسطینی به پایتختی بیت‌المقدس به کار گرفت؛ اما عرفات از سال 2002 در شهر رام الله مقر تشکیلات خودگردان به دستور آریل شارون، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی محاصره و سپس مسموم شد و در نهایت در سال 2004 در بیمارستانی در پاریس درگذشت. همان زمان پزشکان فرانسوی وجود ماده سمی خطرناک که از مواد پلوتونیوم تشکیل شده را در خون یاسر عرفات تشخیص دادند. این ماده در کمتر از یک ماه کلیه گلبول‌های قرمز رئیس سابق تشکیلات خودگردان را نابود کرد. از آن پس رهبران تشکیلات خودگردان به‌علت ترس از احتمال ترور بیولوژیکی نتوانستند بر اساس بندهای توافقنامه اسلو راه را برای تشکیل دولت مستقل فلسطینی هموار سازند .

صائب عریقات گفتگو کننده ارشد فلسطینی نیز که راه عرفات را طی کرد در سال گذشته به‌طرز مشکوکی ترور بیولوژیکی شد و درگذشت، لذا درحال حاضر امکان شکل‌گیری دولت فلسطینی از رهگذر قانونی به دلیل نبود ابزارهای لازم دیپلماتیک و عادی سازی رابطه اعراب و اسرائیل ضعیف است و تنها راه حل، تقویت محور مقاومت و مقابله به نحو مقتضی است که حماس و جهاد اسلامی پیگیری آن را به عهده دارند.

 

پرسش: اصل تعیین حق سرنوشت فلسطینی‌ها بر اساس کدام مبانی حقوق بین‌الملل قابل پیگیری و اجراست؟

اصل حق تعیین سرنوشت بر اساس ماده یک منشور سازمان ملل به عنوان یک حق طبیعی برای همه ملت‌ها تعیین شده است. استقلال الجزایر در سال 1962و استقلال بسیاری از کشورهای آفریقا و آمریکای لاتین بر اساس همین اصل صورت گرفت؛ اما به دلیل نفوذ لابی صهیونیستی در نهادهای بین‌المللی و از جمله سازمان ملل، مساله حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین امکان‌پذیر نشده است، علاوه‌براین نهادهای منطقه‌ای از جمله اتحادیه عرب و سازمان همکاری‌های اسلامی فاقد اراده قدرت و ابزارهای لازم برای کمک به ملت فلسطین است .از طرف دیگر، رژیم صهیونیستی تحت هیچ شرایطی حاضر نیست بپذیرد که ملت فلسطین به حق خود برای داشتن یک دولت مستقل دست یابد. مقامات رژیم صهیونیستی از دوران دیوید بن گوریون، اولین نخست وزیر تا نفتالی بنت، نخست وزیر فعلی رژیم صهیونیستی تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی را در اراضی اشغالی 1967 مرگ اسرائیل می‌دانند و با تکیه بر پشتیبانی آمریکا و غرب مانع برگزاری همه پرسی در اراضی اشغالی می‌شوند.

وی افزود: به خاطر هزینه سیاسی سنگین هیچ‌یک از روسای جمهوری آمریکا به خود اجازه نمی‌دهند که در مورد تشکیل دولت مستقل فلسطینی اقدامی انجام دهند. برای مثال، بیل کلینتون، رئیس جمهوری دموکرات آمریکا بود. بیل کلینتون در سال 1997 در دیدار خصوصی با یاسر عرفات، رئیس سابق تشکیلات خودگردان به‌صورتی محرمانه به وی گفته بود که کاخ سفید را ترک نخواهد کرد مگر یک دولت مستقل فلسطینی برای مردم فلسطین تاسیس کند. موساد که گفتگوهای بیل کلینتون و یاسر عرفات را شنود کرده بود با کمک عوامل لابی صهیونیستی در کاخ سفید رسوائی اخلاقی را برای بیل کلینتون از طریق خانم مونیکا لوینسکی یهودی الاصل که کارمند کاخ سفید بود رقم زد و کار به جایی رسید که کنگره آمریکا قصد برکناری کلینتون را داشت .از آن زمان بیل کلینتون دیگر هرگز در مورد تشکیل دولت فلسطین کلامی بر زبان جاری نکرد .در همان زمان موساد با نفوذ در کاخ سفید در صندلی دفتر کار بیل کلینتون دستگاه شنود گذاشته بود زیرا اسرائیل و لابی صهیونیستی به‌شدت نسبت به احساس عاطفی وی به مردم فلسطین حساس شده بودند.

 

پرسش: چه موانع داخلی و خارجی بر سر راه تشکیل دولت مستقل فلسطینی وجود دارد؟

موانع فراروی تشکیل دولت مستقل فلسطینی در 3 حوزه بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی قابل تجزیه و تحلیل است. در عرصه بین‌المللی همه روسای جمهوری آمریکا متعهد هستند که امنیت رژیم صهیونیستی را تضمین کنند. اگر چه در رفتار و گفتار اختلافی بین روسای جمهوری دموکرات و جمهوریخواه وجود دارد، اما در نهایت همه روسای جمهوری آمریکا تابعی از اراده لابی صهیونیستی هستند و هر رئیس جمهوری گامی عملی برای کمک به ملت فلسطین بردارد به سرنوشت بیل کلینتون دچار خواهد شد. در عرصه‌ منطقه‌ای، دولت‌های عرب منطقه که بعضا درصدد عادی‌سازی رابطه با رژیم صهیونیستی هستند، هیچ‌گونه کمکی به مردم فلسطین نمی‌کنند. در داخل اراضی اشغالی نیز تشکیلات خودگردان، به یک نهاد فلج، بی‌تحرک و منفعل تبدیل شده و پس از 26 سال مذاکره با اسرائیل نتوانست حتی بندهای توافقنامه اسلو را عملیاتی کند.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *