جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

سیل در افغانستان هشت کشته برجای گذاشت

وزارت رسیدگی به بلایای طبیعی حکومت سرپرست طالبان می‌گوید که در سه روز اخیر، هشت تن بر اثر جاری شدن سیلاب در افغانستان جان‌باخته و سه تن دیگر مجروح شده‌اند.

سیل در افغانستان هشت کشته برجای گذاشت

وزارت رسیدگی به بلایای طبیعی حکومت سرپرست طالبان می‌گوید که در سه روز اخیر، هشت تن بر اثر جاری شدن سیلاب در افغانستان جان‌باخته و سه تن دیگر مجروح شده‌اند.

Loading

استاندارد دوگانه و سیاسی اروپا در قبال حقوق بشر

۱۴۰۰/۰۲/۰۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا درباره تحریم‌های اخیر اتحادیه اروپا علیه هشت نهاد و مقام ایرانی و استانداردهای دوگانه این اتحادیه در قبال مسئله حقوق بشر گفت: «ژست حقوق بشری از سوی اتحادیه اروپا همواره وجود داشته و آن‌ها بر اساس منافع خود از این ابزار بهره می‌گیرند»

سهراب سعدالدین در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «نظام تحریمی اتحادیه اروپا اکنون نسبت به گذشته منسجم‌تر و سخت‌گیرانه‌تر شده است. البته ژست حقوق بشری از سوی این اتحادیه همواره وجود داشته و این نظام تحریمی امروز هم منسجم‌تر شده، هم دامنه آن گسترش یافته و هم مستقل‌تر شده است.»

سعدالدین در خصوص استانداردهای دوگانه اتحادیه اروپا نیز توضیح داد: «موضوع حقوق بشر برای اروپایی‌ها اصالت ندارد؛ یعنی اگر سند استراتژی جهانی سال ۲۰۱۶ اتحادیه اروپا را نگاه کنیم آن‌ها از عبارت «عمل‌گرایی مبتنی بر اصول» استفاده کرده‌اند که این عمل‌گرایی مبتنی بر اصول بیانگر آن است که برای بروکسل اصل با عمل‌گرایی است نه اصول.»

وی افزود: «لذا عمل‌گرایی سیاسی، اقتصادی و امنیتی بر اصول که حقوق بشر و هر ارزش دیگر اروپایی را شامل می‌شود، مقدم است.»

این کارشناس اشاره کرد: «در این سند به‌صورت تلویحی ذکرشده گاه به‌منظور پرهیز از شکل‌گیری خروجی‌های اجتماعی نامطلوب می‌توان به ارزش‌ها اهمیت کمتر داد یا تأکید بر ارزش‌ها را کنار گذاشت.»

سعدالدین توضیح داد: «به‌عنوان‌مثال در بحرین اگر حمایت از دمکراسی و حقوق بشر باعث شود که شیعیان حامی ایران قدرت بگیرند و نفوذ منطقه‌ای ایران بیشتر شود به‌زعم اتحادیه اروپا، می‌توان دمکراسی و حقوق بشر را فعلاً نادیده گرفت؛ زیرا خروجی ایجاد شده برای اروپایی‌ها خروجی نامطلوبی است.»

وی تأکید کرد: «لذا بخش مهمی از استاندارد دوگانه اروپایی از این مفهوم ناشی می‌شود که اروپایی‌ها منافع عملی خود را به ارزش‌ها مقدم می‌دانند. در چنین شرایطی در جایی مثل بحرین منافع سیاسی امنیتی اروپا بر ارزش ها مقدم است اما در کشوری مانند عربستان چون شیعیان خیلی قدرتمند نیستند، بحث منافع اقتصادی اولویت دارد.»

سعدالدین مثال مشخص‌تر در این رابطه را قطر عنوان کرد و گفت: «در قطر برای تدارک میزبانی جام جهانی حدود ۵ هزار کارگر به دلیل شرایط سخت‌جان خود را از دست دادند. در قبال این مسئله باشگاه‌های مهم اروپا و دنیا موضع گرفتند اما اتحادیه اروپا موضع‌گیری نداشت.»

این کارشناس دلیل این امر را صادرات گاز ال‌ان‌جی قطر به اروپا دانست و گفت: «واردات ال‌ان‌جی از قطر به کشورهای اروپایی باعث می‌شود که وابستگی گازی آن‌ها به روسیه کاهش پیدا کند و یک منبع جایگزین در اختیار داشته باشند.»

سعدالدین در جمع‌بندی این بخش از صحبت‌هایش با تأکید بر اینکه نظام تحریمی اتحادیه اروپا در حال سخت‌تر شدن است توضیح داد: «در چنین شرایطی چون فعلاً ایران منفعت اقتصادی و مالی آن‌چنانی برای بروکسل ندارد آن‌ها از همه ابزارهایشان برای تحت‌فشار قرار دادن ایران بهره می‌گیرند.»

کارشناس مسائل اروپا درعین‌حال افزود: «اکنون ایران به سیبل و مرکز این نظام تحریمی جدید تبدیل‌شده است.»

وی همچنین تأکید کرد که ترجمه مفهوم عمل‌گرایی مبتنی بر اصول در سیاست خارجی اروپایی در بحرین، سیاسی و امنیتی است و در کشورهایی مانند قطر و عربستان اقتصادی است.

سعدالدین افزود:  بنابراین استاندارد دوگانه اروپایی از همین‌جا ناشی می‌شود.

کارشناس مسائل اروپا در ادامه در رابطه با واکنش ایران به این رویکرد اتحادیه اروپا گفت: «ایران باید حضور خود را در مجامع و رسانه‌های بین‌المللی بیشتر کند. تا اگر تصویری از ایران ساخته می‌شود، آن تصویر اشتباه اصلاح شود.»

وی درعین‌حال تأکید کرد ازآنجایی‌که بروکسل بر اساس منافع خود و با استانداردهای دوگانه‌اش به مسائل حقوق بشری می‌پردازد یا تحریم‌هایی را علیه برخی کشورها اعمال می‌کند، تنها اقدام برای مواجهه با این موضع‌گیری اتحادیه اروپا این است که منافع پایدار و مشترک با این کشورها ایجاد کنیم تا منافع اروپایی‌ها با ایران گره بخورد.

سعدالدین در نهایت گفت چون استانداردهای حقوق بشری اروپا کاملاً دوگانه است راهکار مشخصی برای مواجهه با آن وجود ندارد و فقط بهتر است که جمهوری اسلامی ایران باهدف آنکه وجهه‌اش نزد جامعه جهانی مخدوش نشود ارتباطاتش را با مجامع و رسانه‌ها افزایش دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *