جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما در این خلیج فارس ماندگار هستیم، انگلیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود.

ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس

تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما در خلیج فارس ماندگار هستیم؛ انگیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود./تسنیم

قلم پای گانتز در اطراف غزه شکست

منابع عبری‌زبان از بستری شدن عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در بیمارستانی در تل‌آویو پس از زخمی شدن او در اطراف باریکه غزه، خبر دادند….

پکن: تحریم‌های آمریکا مبادلات قانونی ایران و چین را تهدید می‌کند

تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه چین با اشاره به تصویب بسته کمک نظامی اخیر آمریکا برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان که شامل بندهای منفی علیه چین به دلیل روابط تجاری با ایران می‌شود، اعلام کرد که این مصوبه مبادلات قانونی تهران و پکن را تهدید به تحریم می‌کند.

هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی

تهران- ایرنا- رسانه آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» امروز (دوشنبه) به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد: [رژیم] اسرائیل به شدت نگران است که دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر، «یوآو گالانت» وزیر جنگ و مقام‌های ارشد نظامی [رژیم صهیونیستی] را این هفته صادر کند.

افزایش آمار شهدای غزه به ۳۴۴۸۸ نفر

اشغالگران طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب سه کشتار گروهی علیه خانواده های فلسطینی در نوارغزه شد که به شهادت ۳۴ نفر و زخمی شدن ۶۸ نفر منجر شده است.

Loading

دلایل و پیامدهای خروج نیروهای آمریکا از افغانستان

۱۴۰۰/۰۱/۳۱ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه‌قاره درباره تصمیم اخیر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج همه نیروهای آمریکایی از افغانستان تا بیستمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، گفت؛ این تصمیم جو بایدن در چارچوب راهبردهایی است که بایدن در زمان تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری آن را مطرح می‌کرد. البته با توجه به توافق اولیه دولت آمریکا با طالبان برای خروج نیروهایش از اول ماه می 2021، تعویق این تاریخ به سپتامبر 2021 توسط بایدن با انتقاد طالبان مواجه شده و اعلام کرده اند که در اعتراض به این امر در مذاکرات صلح استانبول شرکت نخواهند کرد.

محمدرضا عسگری مورودی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «جو بایدن در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در آمریکا به مخالفت و برخورد با رویکردهایی که در گذشته در دوران اوباما یا پیش از آن در دوران جورج بوش پسر دنبال می‌شد و در نهایت اخیراً در دوره دونالد ترامپ اوج گرفت، پرداخت و به همین دلیل با توجه به وعده‌هایی که به مردم آمریکا داده بود، موضوع خروج نیروهای آمریکایی را در ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۱ مطرح کرد.»

وی افزود: «بنابراین در تحلیل این مسئله باید در گام نخست عمل به وعده‌های بایدن به مردم را یکی از دلایل اصلی اعلام این تصمیم از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ارزیابی کرد.»

عسگری با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها هزینه‌های زیادی را هم به لحاظ مادی و هم انسانی در افغانستان در خلال سال‌های اخیر متحمل شدند، ادامه داد: «در حال حاضر مالیات‌دهندگان آمریکایی به‌هیچ‌وجه راضی به ادامه حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان نیستند.»

وی تأکید کرد به‌ویژه در حال حاضر ایالات‌متحده نیز با بحران کرونا مواجه است و کمبود منابع مالی برای مقابله مؤثر با بیماری کرونا باعث شده که مردم نسبت به هزینه‌کرد در نقاط مختلف دنیا معترض شوند.

کارشناس مسائل شبه‌قاره توضیح داد: «همچنین در ماه‌های اخیر بحران‌های اجتماعی در آمریکا جدی‌تر شده و تظاهراتی نیز در اعتراض به نابرابری اجتماعی انجام گرفت. دراین‌بین یکی از مباحثی که مطرح می‌شود بحث بیمه است، زیرا خانواده‌هایی با دهک‌های درآمدی پایین معمولاً از بیمه‌های خوبی برخوردار نیستند و دولت آمریکا نتوانسته منابع مالی لازم را برای فراگیر شدن بیمه مدنظر مردم فراهم کند.»

وی افزود: «ازاین‌رو مردم آمریکا که با مشکلات اقتصادی داخلی مواجه‌اند، نسبت به برخی هزینه‌ها ازجمله هزینه حضور نیروهایشان در کشورهایی مانند افغانستان به‌شدت حساس شده‌اند.»

عسگری در ادامه با توضیح این موضوع که بخشی از انگیزه‌های آقای بایدن برای اعلام تصمیم خارج کردن همه نیروهای آمریکایی از افغانستان ناظر به وعده‌های انتخاباتی وی است گفت: «آمریکایی‌ها انتظار دارند با گذشت چند ماه از حضور بایدن در کاخ سفید به ترتیب شعارها و وعده‌های مطرح شده در فضای رقابت‌های انتخاباتی آمریکا محقق شود.»

به گفته این کارشناس بحث دیگری هم که در این رهگذر مطرح است مخالفت‌های شدید داخلی در افغانستان با ادامه حضور نیروهای خارجی است؛ وی تأکید کرد: «در حال حاضر اصلی‌ترین مانعی که فراروی مذاکرات بین‌الافغانی بین دولت افغانستان و طالبان قرار دارد، ادامه حضور نیروهای آمریکایی است و در این رابطه بارها طالبان اعلام کرده‌اند تا زمانی که نیروهای خارجی در افغانستان حضور داشته باشند، مذاکرات پیشرفتی نخواهد داشت.»

عسگری تأکید کرد: «در فوریه ۲۰۲۰ و در توافقنامه‌ای که بین آمریکا و طالبان امضا شد، آمریکایی‌ها وعده داده بودند که از اول ماه می سال ۲۰۲۱ نیروهای خود را از افغانستان خارج کنند. لذا شاید موضوع توافقنامه صلح بین دولت افغانستان و گروه طالبان نیز در گرو عمل آمریکا به وعده خود در چارچوب خارج کردن نیروهایش از افغانستان است.»

عسگری یکی دیگر از دلایل تصمیم بایدن برای خروج از افغانستان را رها شدن از دغدغه‌های آمریکا در خاورمیانه و تمرکز بیشتر بر مقابله با تهدیدات چین و روسیه عنوان کرد، چرا که از نگاه بایدن تهدیدات این دو کشور بسیار جدی‌تر از خاورمیانه بوده و اینک باید در اولویت امنیت ملی آمریکا باشند.

کارشناس مسائل شبه‌قاره همچنین درباره تأثیر و پیامدهای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفت: «به نظر می‌رسد با توجه به آنکه عملاً مأموریت‌های رزمی آمریکا در ابتدای سال ۲۰۱۵ بر اساس توافقی که با دولت کابل در چارچوب پیمان امنیتی داشتند متوقف شد و در سال‌های بعد از ۲۰۱۵ تاکنون آمریکایی‌ها صرفاً در چارچوب پشتیبانی، حمایت و آموزش نیروهای ارتش و پلیس افغانستان در این کشور حضور داشتند، لذا طبق توافقنامه امنیتی بین کابل و واشنگتن، ایالات‌متحده آمریکا تنها در صورت درخواست دولت افغانستان به عملیات هوایی برای پشتیبانی از عملیات زمینی ارتش کابل در مقابله با تروریسم می‌توانست وارد عمل شود.»

عسگری با اشاره به اینکه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان می‌تواند کمک بسیار مؤثری در گرفتن بهانه از طالبان برای ورود جدی‌تر به فرآیند مذاکرات صلح باشد، افزود: «لذا این امر می‌تواند بستر مناسبی را برای مذاکرات صلح در افغانستان به وجود آورد.»

وی تأکید کرد: «با توجه به اینکه در ۵ سال گذشته آمریکایی‌ها عملاً در هیچ‌یک از موارد عملیات زمینی ضدتروریستی در افغانستان حضور نداشتند، این واقعیت بیش از گذشته آشکار شده که امنیت در افغانستان با اتکا به ظرفیت‌های داخلی این کشور لااقل در چندین سال گذشته پیگیری شده و اگر تجهیزات مناسب و آموزش کافی در اختیار نیروهای ارتش و پلیس افغانستان قرار بگیرد، این کشور این ظرفیت و پتانسیل را دارد که بتواند با اتکا به توانایی‌های داخلی خود امنیت را تأمین کند.»

عسگری در نهایت ادامه داد: «این در حالی است که حضور غیرعملیاتی نیروهای خارجی در افغانستان، بهانه‌ای برای ادامه فعالیت‌های گروه‌های تروریستی خواهد بود. ازاین‌رو با خروج نیروهای آمریکا از افغانستان، بهانه ادامه خشونت‌ها در این کشور برای مقابله با نیروهای خارجی از تروریست‌ها گرفته می‌شود و می‌توان امیدوار بود که با تحقق این مسئله، بستر مناسب‌تری برای مذاکرات صلح و برقراری ثبات و پیگیری جدی‌تر برنامه آشتی ملی در افغانستان مهیا شود.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *