جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

Loading

اهداف عربستان از ارائه مجدد طرح فریبکارانه آتش‌بس در یمن

۱۴۰۰/۰۱/۰۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه ارائه طرح تکراری آتش‌بس از سوی عربستان صرفاً با این هدف انجام شد که بتوانند مانع روند پیشروی در استان مارب شوند، گفت: عربستان با تلاش برای خرید زمان به دنبال این است که بتواند به آمریکا و غرب بفهماند که ما خواهان صلحیم و افکار عمومی را به این وسیله فریب دهد که ما به دنبال پایان جنگ، آرامش و آتش‌بس هستیم.

رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اخبار منتشرشده در رابطه با طرح وزارت خارجه عربستان برای آتش‌بس گسترده در سراسر یمن تحت نظارت سازمان ملل و همچنین رفع محاصره فرودگاه صنعا، خاطرنشان کرد: انصار الله از ابتدا اعلام کرده بود که صرف آتش‌بس مفهوم و معنایی ندارد و این آتش‌بس باید هم‌زمان با لغو کلیه تحریم‌های هوایی، زمینی و دریایی و همچنین توقف تجاوز و بمباران‌های عربستان بر یمن باشد.

 

ابعاد طرح آتش‌بس عربستان در یمن

وی با اشاره به واکنش سخنگوی هیئت مذاکره‌کننده یمن و انتقاد نسبت به ارائه مجدد ایده‌هایی از سوی عربستان که قبلاً بررسی شده است؛ گفت: در پیشنهاد اخیری که سعودی‌ها برای آتش‌بس به یمن دادند، دو موضوعی که مورد تأکید یمنی‌ها است لحاظ نشده و آن‌ها صرفاً اشاره کردند که برخی از شناورها آزاد می‌شوند که به بندر حدیده وارد شوند و پروازهای خروجی به صنعا با اجازه خود سعودی‌ها انجام شود.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه عربستان همچنان اجازه پرواز آزادانه به صنعا را نداده است، افزود: در این پیشنهاد هیچ‌گونه اشاره‌ای به اعلام توقف جنگ و تجاوز و لغو کلیه تحریم‌ها نشده است، بنابراین در این پیشنهاد هیچ نکته تازه و جدیدی نبود و طرح آن صرفاً به این خاطر صورت گرفته که بتوانند مانع روند پیشروی در استان مارب شوند.

 

وضعیت میدانی یمن

میرابیان با اشاره به وضعیت میدانی در یمن و آزادسازی کامل مناطق غرب مارب توسط انصار الله و تأکید آن‌ها مبنی بر اینکه هر حمله به یمن را با موشک پاسخ می‌دهیم، ادامه داد: انصار الله به دروازه‌های ورودی شهر رسیده و مایل نیست که با جنگ شهر را تصرف کند. آن‌ها در حال مذاکره و گفتگو با قبایل مارب هستند تا به‌صورت مسالمت‌آمیز و بدون خونریزی بتوانند شهر را در اختیار بگیرند درحالیکه عملاً می‌شود گفت که شهر در محاصره کامل است.

وی افزود: در بیانیه سخنگوی نظامی انصار الله اعلام شد تا زمانی که سعودی‌ها دست از رفتار گذشته خود برندارند و تجاوز را متوقف نکنند، همچنان زدن عمق عربستان با پهپاد و موشک‌های بالستیک یا کروز ادامه خواهد داشت و با شدت بسیار بیشتری خواهد بود.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه به اظهارات معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص تأکید بر ضرورت پذیرش طرح آتش‌بس عربستان با هدف نجات سعودی‌ها از وضعیت شکست در یمن اشاره کرد و گفت: آقای عبدالملک بدرالدین، رهبر انصار الله، در ششمین سالگرد حمله عربستان به یمن صریحاً اعلام کرد: برای ما اینکه آمریکا یا سازمان ملل چه می‌خواهند یا دیگر کشورها چه می‌خواند مهم نیست، مهم این است که عربستان دست از تجاوز بردارد و محاصره یمن را لغو کند و تمامیت ارضی و استقلال و حق حاکمیت یمن را بپذیرد.

میرابیان ادامه داد: انصار الله تأکید دارد که این میزان خسارت جنگ در طول شش سال باید جبران شود؛ درواقع آن‌ها پیشنهادی داشتند که عربستان بابت خسارات شش سال جنگ پرداخت کند، یعنی اولاً به مدت ده سال تمام حقوق کارمندان یمن را بپردازد و دوم اینکه هزینه پاک‌سازی و بازسازی یمن را تقبل کند که البته سعودی هنوز زیر بار این موضوع نرفته است.

 

سعودی‌ها ناچار به تسلیم هستند

وی در ارزیابی از وضعیت جنگ یمن باوجود پیشروی‌های انصار الله و شکست‌ها سیاسی و میدانی عربستان، گفت: به نظر می‌رسد سعودی‌ها ناچارند دربرابر این روند رو به جلویی که شاهد آن هستیم تسلیم شوند و هیچ گزینه‌ای جز این ندارند. آمریکا هم با وجود این‌که تلاش کرد مانع حمله به مارب و پیشروی‌های انصار الله شود، به گفته آقای عبدالملک بدرالدین، موفقیتی نداشت و این دست اقدامات تأثیری در روند جنگ نخواهد داشت و آن‌ها به سیاست‌ها و استراتژی‌هایشان ادامه خواهند داد.

میرابیان درعین‌حال تأکید کرد: ممکن است روند پذیرش شکست توسط عربستان مقداری طول بکشد اما آن‌ها گزینه‌ای به‌جز پذیرش حق حاکمیت و اراده سیاسی و استقلال یمن، پرداخت خسارات جنگی به یمن و قطع حملات و لغو تحریم‌ها نخواهند داشت.

 

عربستان به دنبال خرید زمان

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به تلاش عربستان برای خرید زمان با ارائه طرح‌های تکراری و فریبکارانه آتش‌بس، اضافه کرد: عربستان با این اقدامات به امید اتفاق تازه‌ای هم به دنبال زمان خریدن است و هم اینکه بتواند به آمریکا و غرب بفهماند که ما دنبال صلح هستیم و افکار عمومی را به این وسیله فریب دهد که ما به دنبال پایان جنگ، آرامش و آتش‌بس هستیم؛ اما رهبران انصار الله با درک این اهداف در این مقطع چنین طرح‌هایی را نمی‌پذیرند.

میرابیان توضیح داد: به نظر می‌رسد حداقل ملت یمن و افکار عمومی دنیا این را می‌دانند که کسی که جنگ را شروع کرده باید آن را خاتمه دهد. انصار الله و یمن جنگ را شروع نکردند، این عربستان است که جنگ را شروع کرد. این موضوع هم خیلی روشن است که آن‌ها باید با یک بیانیه رسمی توسط دولت عربستان رسماً اعلام کنند که هرگونه عملیات نظامی علیه یمن متوقف و تمامی تحریم‌ها لغو شده است. بحث خسارات هم که روشن است و باید میزان آن برآورد شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *