جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

ضیافت شرم

به گزارش کمیته حمایت از خبرنگاران، سال جاری میلادی مرگبارترین سال برای خبرنگاران در یک دهه گذشته بوده است.

ضیافت شرم

به گزارش کمیته حمایت از خبرنگاران، سال جاری میلادی مرگبارترین سال برای خبرنگاران در یک دهه گذشته بوده است.

نصف شدن درآمد مصر از کانال سوئز

در ژانویه گذشته تعداد کشتی‌هایی که از کانال سوئز عبور کردند به ۵۴۴ فروند رسید، در حالی که این تعداد در ژانویه سال ۲۰۲۳ بیش از ۷۷۰ فروند بود.

نصف شدن درآمد مصر از کانال سوئز

در ژانویه گذشته تعداد کشتی‌هایی که از کانال سوئز عبور کردند به ۵۴۴ فروند رسید، در حالی که این تعداد در ژانویه سال ۲۰۲۳ بیش از ۷۷۰ فروند بود.

Loading

ضرورت اقدامات موثرتر از سوی ائتلاف 16 کشور تحریمی

۱۴۰۰/۰۱/۰۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: دبیر شورای سیاست‌گذاری باشگاه تحریم‌ستیزها با تأکید بر ضرورت اقدام عملی از سوی 16 کشور عضو ائتلاف ضد تحریم و زور، گفت: اگر این ائتلاف شروع جدی حرکتی جدید باشد و کمکی به اقدامات دیگری که در راستای مقابله با تحریم‌ها به عمل آمده باشد مفید است؛ این ائتلاف باید بتواند اجلاسی در حد سران یا وزرای خارجه برگزار کند و بعدازآن به ساختار و سازمانی برسد، نه اینکه در حد یك بیانیه بماند و تمام شود.

علیرضا فرقانی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به طرح 16 کشور برای تشکیل ائتلاف ضد تحریم و زور با هدف دفاع از منشور مل متحد و مقابله با سیاست‌های یک‌جانبه تحریمی، اظهار داشت: این طرح که دو سال پیش هم مطرح شده بود، فعلاً در حد صدور بیانیه است. درواقع این کشورها در دفاع از منشور سازمان ملل، به یکه‌تازی‌های آمریکا که برخلاف منشور این سازمان است، اعتراض کرده‌اند.

وی با اشاره به مشکلات پیش روی اجرای این طرح، افزود: سازمان ملل به‌طور کامل تحت نفوذ و اختیار آمریکا است و به نظر می‌رسد ازآنجاکه این طرح به دنبال پیشبرد اعتراضات در چارچوب این سازمان است، مشکلات زیادی در مقابل خود دارد. درواقع اقدام این کشورها در دفاع از منشور سازمان ملل است.

 

ابهامات طرح ائتلاف 16 کشور

دبیر شورای سیاست‌گذاری باشگاه تحریمی‌ها با یادآوری اینکه این ائتلاف از سوی ونزوئلا پیشنهاد شد و موردحمایت ایران و برخی دیگر از کشورها قرار گرفت، گفت: بااینکه ابهاماتی در رابطه با جزئیات آن وجود دارد، ازجمله اینکه سطح این ائتلاف و مذاکرات مربوط به آن چیست، این نکته را هم باید در نظر داشت که خود به‌تنهایی طرح کارآمدی نیست و تنها یک بیانیه اعتراضی به نظر می‌رسد.

فرقانی با بیان این اعتقاد که طرح چنین مطالبی، آن‌هم سالی یک‌بار، از موضع ضعف است، ادامه داد: اعلام‌شده که اقدامات این ائتلاف و محکوم کردن تحریم‌های آمریکا، به طرفداری از منشور سازمان ملل است، درحالی‌که متأسفانه خیلی از تحریم‌ها به پشتوانه سازمان ملل و تحت نفوذ و هدایت آمریکا است. ایرادهای اساسی آنجا گنجانده‌شده؛ درواقع گویا قدرت نامشروع غرب پذیرفته می‌شود و در دفاع از آن مثلاً به قسمتی از آن قدرت حمله می‌شود این اقدام اساساً نقض غرض است و جواب هم نمی‌دهد.

 

ائتلاف نباید در حد صدور بیانیه باقی نماند

وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این ائتلاف در حد صدور بیانیه باقی نماند، افزود: اگر این ائتلاف شروع جدی حرکتی جدید باشد و کمکی به اقدامات دیگری که در راستای مقابله با تحریم‌ها به عمل آمده باشد مفید است؛ یعنی اینکه اگر این 16 کشور امسال بیانیه می‌دهند، سال بعد اجلاسی در حد سران یا وزرای خارجه برگزار کنند و بعدازآن به یک ساختار و سازمانی برسند. نه اینکه در حد یک بیانیه باشد و تمام شود.

فرقانی درعین‌حال با بیان اینکه اقدامات انجام شده در قالب طرح 16 کشور می‌تواند به بحث باشگاه تحریم‌ستیزها که از چند سال پیش شروع شده و قرار است به یک ساختار جدیدی برسد سرعت دهد، گفت: قرار بود اقناع‌سازی و اجماع سازی 25 کشور سه – چهار سال طول بکشد، اما طرح چنین ائتلاف‌هایی و احساس ضرورت نسبت به وجود آن، می‌تواند اقناع‌سازی را ظرف یک سال تسریع دهد، ازاین‌جهت حرکت مثبتی است.

وی با اشاره به پیامدهای اعمال تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه کشورها، اضافه کرد: در سال‌های اخیر سیاست خارجی آمریکا و همچنین اروپا با محوریت آمریکا، در دو مکتب جکسونی و ویلسونی، با تردید مواجه شده است. فضای ویلسونی فضای ضد جنگ و فضای جکسونی فضای جنگ‌طلبی است. در مباحث مربوط به امنیت ملی آمریکا، تحریم وجه مشترک این دو مکتب است، یعنی یکجا از تحریم استفاده می‌کنند برای حمله به عراق و یکجا از تحریم استفاده می‌کنند برای انقلاب‌های رنگی. در قبال ایران نیز در چارچوب مکتب ویلسونی سیاست تضعیف را دنبال می‌کنند که مردم خسته شوند؛ بنابراین تحریم یک ابزار مشترکی برای آن‌ها است.

 

بازی دو سر باخت تحریم کنندگان

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: با ایجاد باشگاه‌ها و ائتلاف‌هایی برای مقابله و هماهنگی در مقابل تحریم‌ها، آمریکا به‌جایی می‌رسد که اگر هر میزان کشورها را تحریم کند این کلونی بزرگ‌تر می‌شود و اگر تحریم نکند در جامعه جهانی عقب‌نشینی از سیاست‌ها و ارزش‌هایش تعبیر می‌شود.

فرقانی گفت: در چنین شرایطی اگر آمریکا به تحریم‌هایش ادامه دهد، تعداد کشورهای عضو این باشگاه و یا ائتلاف افزایش پیدا می‌کند و اصلاً دوقطبی جهان به سه‌قطبی تبدیل می‌شود و ابعاد جدیدی پیدا می‌کند، اگر تحریم نکند به‌گونه‌ای دیگر تضعیف می‌شود. قطعاً شرایط امروز جهان، دیگر آن‌گونه نیست که آمریکا بتواند خود را کدخدای جهان بداند و هر کشوری که به مذاقش خوش نمی‌آید را به راحتی تحریم کند؛ بنابراین در هر دو شرایط این باشگاه برنده است و یک بازی دو سر باخت برای تحریم کنندگان خواهد بود.

وی درعین‌حال به تلاش‌ها برای اجماع سازی در چارچوب طرح باشگاه کشورهای تحریم‌ستیزها اشاره کرد و گفت: بر این اساس 25 کشور تحریمی و احیاناً کشورهای دیگر که تحریم نیستند ولی می‌توانند از منافع این ائتلاف بهره‌مند شود، با سازوکار جدیدی روبه‌رو می‌شوند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با ضرورت مصون‌سازی کشور از تحریم‌ها و تأکید بر اینکه نباید فقط به فکر دور زدن تحریم‌ها باشیم، ادامه داد: این دیدگاه به این معنی است که باید زمین‌بازی جدید تعریف کرد، وقتی در زمین‌بازی سازمان ملل کار کنیم، همچنان در همان چارچوب هستیم. شاید بعضاً در زمان نامعلوم و با قواعد جدیدی بعضی مسائل تغییر کنند و به‌روز شوند و شاید هم‌چنین تغییری رخ ندهد! اما باشگاه تحریم‌ستیزها زمین‌بازی جدید با ساختار و قواعد جدید است که در آن آمریکا باید خود را با قواعد آن تنظیم کند.

دبیر شورای سیاست‌گذاری باشگاه تحریم‌ستیزها بابیان اینکه در بخش حقوقی این باشگاه در تلاش است با کمترین اصطکاک چارچوب همکاری این کشورها را طراحی کند، گفت: این چارچوب به این شکل است که نه در چارچوب و قواعد سازمان ملل باشد و نه خیلی سریع زیر سؤال برود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *