جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

Loading

بازسازی فرودگاه نظامی «جراح» در سوریه؛ معادله میدانی جدید روسیه

۱۴۰۱/۱۲/۰۶ | دسته بندی نشده

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا در یکی از مهم‌ترین تحولات نظامی و میدانی سوریه، روسیه در پس از بازسازی دوباره «فرودگاه الجراح» با همکاری نیروی هوایی سوریه و روسیه، پایگاه هوایی خود را در این فرودگاه راهبردی افتتاح کرد. این فرودگاه که کاربری نظامی دارد و به‌علت خسارات شدید در جریان درگیری‌های سال‌های گذشته، غیرفعال شده بود. برسام محمدی – کارشناس مسائل منطقه

فرودگاه نظامی الجراح در منطقه «منبج» در حومه شرقی حلب و نزدیکی «سد الفرات» قرار دارد. این فرودگاه در 12 فوریه سال 2013 در جریان جنگ داخلی سوریه به اشغال گروه تروریستی «احرارالشام» و گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه در آمد و در ژانویه 2014 به طور کامل در کنترل داعش قرار گرفت.

ارتش سوریه در 9 مارس 2017 با انجام عملیاتی، بازپس‌گیری این فرودگاه را در دستور کار قرار داد و بعد از دو ماه یعنی در 12 مه ‌2017 با کمک روسیه، کنترل آن را به دست گرفت.  فرودگاه الجراح تقریباً پس از یک دهه، اکنون با مشارکت روسیه دوباره فعال شده است.

احیای فرودگاه نظامی الجراح و افتتاح پایگاه هوایی روسیه رویداد مهمی است که برای دولت سوریه و متحدان این کشور از جمله روسیه دارای اهمیت راهبردی است:

یک؛ در وهله اول آنچه باعث اهمیت رویداد اخیر می‌شود، مربوط به مختصات جغرافیایی فرودگاه الجراح است؛ چرا که قرار گرفتن فرودگاه میان حومه شرقی حلب و مشرف بر شهرهای «دیرحافر» و «مسکنه» به عنوان دو شهر راهبردی و همچنین در مجاورت مرزهای شرقی سوریه، «موقعیت منحصربه‌فردی» به آن داده است.

روسیه اخیراً بازسازی فرودگاه‌های نظامی سوریه از «الطبقه» تا «الجراح» را آغاز کرده است که یک ویژگی مشترک دارند و آن مجاورت این فرودگاه‌ها با مرزهای شرقی و همچنین مناطق شمالی سوریه است.

دو؛ راه‌اندازی فرودگاه مذکور و استقرار تجهیزات نظامی روسیه در آن از جمله دو فروند بالگرد کاموف کا52، یک فروند بالگرد ام‌ای 8، سامانه‌های دفاع هوایی «بوک ام ۲ ای» و «پانتسیر اس۱» یک «پیام راهبردی» برای رژیم صهیونیستی دارد که در سال‌های اخیر از هر فرصتی برای نقض حریم هوایی سوریه و بمباران مناطق مختلف این کشور استفاده می‌کند.

به عنوان مثال، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در سال 2022 ده‌ها بار خاک سوریه را مورد هدف هوایی خود قرار داده است، اما با رخدادهایی که در هفته‌های اخیر در فرودگاه الجراح افتاده و زیرساخت‌های آن احیا و عملیاتی شده است، توان نظامی و عملیاتی سوریه به‌طور چشمگیری افزایش یافته و در نتیجه بر آمادگی ارتش این کشور برای مقابله با حملات هوایی رژیم صهیونیستی به‌طور‌قابل‌توجهی افزوده خواهد شد.

در همین حال استقرار سامانه‌های جدید روسی در این پایگاه نیز در کنار سایر تجهیزات روسی از جمله سامانه دفاع هوایی اس 300 که از مدت‌ها قبل در سوریه مستقر هستند، موجب ارتقاء سطح «بازدارندگی هوایی» ارتش سوریه در قبال تجاوزات رژیم صهیونیستی خواهد شد. این، علاوه‌بر افزایش قدرت مانور دولت و ارتش سوریه در مناطق شمالی است.

سه؛ با توجه به اینکه فرودگاه الجراح در «منبج» تحت کنترل مخالفان یعنی نیروهای دموکراتیک سوریه موسوم به «قسد» قرار دارد، دولت سوریه، خواهان بازگشت این مناطق به سوریه و پایان هرگونه مداخله خارجی در آن‌ها هستند.

بازسازی، احیا و افتتاح پایگاه هوایی روسیه در این فرودگاه، «پیام روشن» و قاطعی برای دولت ترکیه است که هرگونه حمله نظامی به شمال سوریه با هر عنوان، می‌تواند تبعاتی برای آنکارا داشته باشد.

شایان ذکر است، نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) که تحت حمایت ایالات متحده هستند و در حلب، حسکه و استان رقه پراکنده شده‌اند، روند «احیای کامل» تمامیت ارضی و حاکمیت ملی دولت سوریه بر این کشور را ناتمام گذاشته‌اند. ضمن اینکه فعالیت قسد در مناطق مذکور که با ترکیه هم مرز هستند، به بهانه‌ای برای ترکیه جهت فعالیت‌های میدانی و نظامی در خاک سوریه با اهداف مشخصی تبدیل شده است.

در پایان باید تأکید کرد افتتاح پایگاه هوایی روسیه در فرودگاه نظامی الجراح، «معادله جدیدی» در ابعاد میدانی و نظامی در مقابل آمریکا، ترکیه و رژیم صهیونیستی ایجاد خواهد کرد؛ سه بازیگری که همچنان اصرار دارند برخلاف اصول امنیت ملی و تمامیت ارضی سوریه و هر یک با اهداف مشخص، در این کشور مداخله کنند و از این طریق عبور کامل سوریه از جنگ داخلی و بحران امنیتی و فعالیت گروه‌های تروریستی را متوقف یا مختل کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *