جدیدترین مطالب

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

محمدمهدی مظاهری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: هر چند مقامات کشورمان پیش از این حمله اعلام کرده بودند در صورت عملیات تلافی جویانه رژیم اسرائیل به خاک ایران، سریع و سخت به آن پاسخ خواهند داد؛ اما حمله اسرائیل (البته اگر حمله نهایی همین باشد) به حدی کم اثر  بود که به نظر نمی رسد جمهوری اسلامی ایران قصد پاسخگویی به آن را داشته باشد. با این وجود رسیدن اوضاع منطقه به این شرایط و قرار گرفتن در لبه مرز جنگ منطقه ای حاوی برخی درس ها و نکات است که باید به آنها توجه کرد. 

قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: قدرت در دنیا در حال جابه جایی از تمدن غرب به شرق است، با افول تدریجی آمریکا و همین طور کشور‌های غربی و وضعیت موجود، قدرت در طول زمان جابه جا می‌شود.

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان مبنی بر تهدید به تحریم کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: این رویکرد یکجانبه را شدیداً محکوم می‌کنیم.

Loading

أحدث المقالات

رشد علمی و دستیابی به مرزهای دانش، گفتمان محوری انقلاب اسلامی است

تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پس از انقلاب اسلامی نگاه به علم و فناوری توسعه و گسترش یافت زیرا رشد علمی و دستیابی به مرزهای دانش دال مرکزی گفتمان انقلاب اسلامی است.

کرملین: شرکت مستقیم آمریکا در درگیری اوکراین نتیجه عملیات ویژه نظامی روسیه را تغییر نخواهد داد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه به خبرنگاران گفت که ایالات متحده مستقیماً در درگیری در اوکراین دخالت دارد، اما این نمی تواند نتیجه عملیات ویژه نظامی روسیه را تغییر دهد.

ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است

معاون وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه واشنگتن می‌خواهد با سفر بلینکن به چین «ارتباط مسکو و پکن» را تضعیف کند، گفت: محرومیت شهروندان روس از پروازهای ترکیه به مقصد کشورهای منطقه آمریکای لاتین با اعمال فشار آمریکا مربوط است.

واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»

بعد از فرود یک هواپیمای اتیوپیایی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری در بیروت که روی آن عبارت «تل‌آویو» حک شده بود، سازمان هواپیمایی لبنان فورا شرکت صاحب این هواپیما را مجبور کرد تا عبارت مذکور را پاک کند و دیگر چنین موضوعی تکرار نشود.

Loading

سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از شیوع جهانی کرونا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید بر اینکه رژیم صهیونیستی سعی می‌کند در شرایط شیوع کرونا حداکثر سوءاستفاده را با دروغ‌پراکنی و شایعه و شیوه‌های عملیات روانی داشته باشد، گفت: این رژیم با همین شیوه‌ها، در شرایط کنونی در حال آشکارسازی روابطش با برخی رژیم‌های عربی است.

سید رضا صدرالحسینی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از درگیری کشورها با بحران کرونا برای پیشبرد اهداف خود در منطقه، خاطرنشان کرد: نگاهی به روندهایی که پس از شیوع بیماری کووید-19 در نقاط مختلف دنیا به وجود آمد، نشان می‌دهد که کشورها و رژیم‌ها سیاست‌های مختلفی در این دوره اتخاذ کردند؛ برخی برخورد سوءاستفاده‌گرانه و برخی برخوردی منفعلانه و برخی دیگر برخورد ناظرانه داشتند. رژیم غاصب صهیونیستی از رژیم‌های سیاسی بود که در ارتباط با این موضوع با نگاهی سوء استفاده‌گرانه ورود کرد.

وی با اشاره به تلاش این رژیم برای الحاق کرانه باختری در این شرایط و همچنین ایجاد ناآرامی‌ها در برخی کشورها ازجمله لبنان، افزود: در ابتدا آمریکایی‌ها هم از همین راهبرد استفاده کردند و پس از برخورد با شیوع بالای کرونا در کشورشان و تلفات فراوان، مجبور به تغییر موضع شدند؛ اما رژیم صهیونیستی با توجه به تجربیاتی که در حوزه عملیات روانی دارد، تلاش کرده به سوءاستفاده‌های خود ادامه دهد.

 

تلاش رژیم صهیونیستی برای علنی‌سازی روابط پنهانی با برخی کشورهای عربی

این کارشناس مسائل غرب آسیا گسترش روابط با کشورهایی را که در طول یک دهه گذشته با رژیم صهیونیستی روابط پنهانی داشتند، یکی از این سوءاستفاده‌ها دانست و گفت: این رژیم در شرایط کنونی در حال آشکارسازی این روابط است. این رژیم برای افزایش مشروعیت داخلی خود تلاش می‌کند روابط خود را با کشورهای عربی – اسلامی افزایش دهد.

وی با اشاره به اظهارات سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل مبنی بر اینکه در آغاز شیوع کرونا یکی از کشورهای خلیج‌فارس به آن‌ها کمک‌رسانی کرده است، اظهار داشت: نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل این بحث را به‌عنوان عملیات پیش‌دستانه و اقدامی به‌منظور سوءاستفاده از شرایط کنونی مطرح کرده است؛ چراکه همه به‌خوبی آگاه هستند که هیچ‌یک از کشورهای عربی منطقه توان کمک‌رسانی در حوزه جلوگیری از شیوع و یا درمان بیماری کووید-19 را ندارند که بخواهند چیزی به این رژیم منتقل کنند.

صدرالحسینی تأکید کرد: این کشورها وابستگی شدیدی از جهت درمانی به کشورهای غربی دارند؛ بنابراین کاملاً مشخص است که این موضوع نوعی عملیات روانی برای اعلام این مسئله به تعداد معدودی از کشورها است که بگویند ما دیگر در انزوا نیستیم و با کشورهای عربی – اسلامی ارتباط داریم و اگر در این حوزه کشورهایی هم هستند که با ما رابطه ندارند، بعد از مدتی مجبور می‌شوند با توجه به در اقلیت بودن، ارتباط خود را با ما ایجاد کنند.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا گفت: تلاش رژیم صهیونیستی بر این است که مسئله «ایران هراسی» را در این فضا گسترش دهد و به کشورهای عربی – اسلامی اعلام کند که همه شما تعصباتی را که درگذشته نسبت به سرزمین فلسطین داشتید، کنار گذاشتید و فقط ایران است که این کار را نمی‌کند؛ بنابراین شما از ترس ایران باید به غرب و رژیم صهیونیستی نزدیک و برای مقابله با ایران به ما متصل شوید و از ما کمک بگیرید.

وی با تأکید بر اینکه رژیم صهیونیستی سعی می‌کند در فضای موجود حداکثر سوءاستفاده را با دروغ‌پراکنی و شایعه و شیوه‌های عملیات روانی داشته باشد، اضافه کرد: البته بخش قابل‌توجهی از اقدامات رژیم صهیونیستی پس از شیوع بیماری کووید-19 در فضای مجازی و با استفاده از عملیات روانی صورت می‌گیرد و سعی می‌کند با سوءاستفاده از این فضا اهداف خود را پیش ببرد؛ چراکه در داخل سرزمین‌های اشغالی میزان شیوع بیماری کرونا و تلفات آن بسیار بالا است؛ اما آمار و ارقامی در این رابطه از جانب دولت نتانیاهو اعلام نمی‌شود.

وی با اشاره به شکنندگی دولت نتانیاهو و متزلزل بودن آن به دلیل شکست انتخاباتی در سه مرحله گفت: این دولت اقتدار لازم برای اقدامات قابل‌توجه در حوزه داخلی و خارجی ندارد. همچنین کاهش کمک‌های آمریکا به رژیم صهیونیستی این رژیم را وادار کرده از شیوه‌های عملیات روانی استفاده کند و به سوءاستفاده‌های خود ادامه دهد.

صدرالحسینی با بیان اینکه سوءاستفاده‌هایی که به دلیل مشکلاتی که در برخی کشورهای عربی – اسلامی در پی شیوع کرونا ایجاد شده در فضای مجازی و میدانی صورت می‌گیرد، ادامه داد: این اقدامات را باید در قالب عملیات روانی و با در نظر گرفتن سستی بسیاری از حکام، پادشاهان و امرای رژیم‌های اسلامی و عربی در نظر گرفت و الا در شرایط کنونی در مقیاس قدرت این رژیم نسبت به قبل از کووید-19 هیچ‌گونه افزایش توان و قدرتی به وجود نیامده است و با توجه به شرایط داخلی ضعف بیشتری به این رژیم حاکم شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *