جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها؛ زمزمه فروپاشی توافق قره باغ و…

شورای راهبردی آنلاین: ادامه آتش پرانی نیروهای درگیر در قره باغ، تاکید ارمنستان بر تعیین سرنوشت قره‌باغ کوهستانی، تأکید روسیه بر توافق آذربایجان و ارمنستان برای آتش‌بس در قره‌باغ، گفتگوی تلفنی چاووش اوغلو و لاوروف، انتخاب نخست‌وزیر قرقیزستان ، برگزاری انتخابات در تاجیکستان، توافق بغداد - اربیل بر سر «سنجار»، واکنش‌ها به توافق درباره «سنجار» و سئوال‌برانگیز بودن استقبال سریع آمریکا از آن، تاکید تایوان بر خویشتنداری نظامی چین، اظهارات ریابکوف درباره  اختلافات روسیه و آمریکا، رونمایی از موشک قاره‌پیما و غول‌پیکر  کره شمالی، تظاهرات بی سابقه مخالفان نتانیاهو ، شیوع روزافزون کرونا جامعه اسرائیل، ورود سعد حریری به صف نخست وزیری لبنان و حمایت اتحادیه اروپا از برگزاری انتخابات در فلسطین از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

الکوثر فارسی: وزارت حوادث غیر مترقبه جمهوری آذربایجان اعلام کرد حملات موشکی بامداد امروز یکشنبه نیروهای ارمنی به شهر گنجه 5 کشته و 17 زخمی بر جا گذاشت. بر اساس بیانیه وزارت حوادث غیر مترقبه جمهوری آذربایجان بر اثر اصابت موشک به یکی از ساختمان مسکونی چند طبقه تاکنون پیکر 5 تن جان باخته از ساکنان و نیز 17 نفر زخمی از زیر آوار بیرون آورده شده است.گنجه دومین شهر بزرگ جمهوری آذربایجان است و در 368 کیلومتری باکو پایتخت این کشور قرار دارد.

خبرگزاری فارس: با گذشت از یک روز از آتش‌بس شکننده درگیری‌ها بر سر قره‌باغ کوهستانی بین باکو و ایروان، نخست‌وزیر ارمنستان از کشورهای جهان خواست حق حکومت منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی را برای «تعیین سرنوشت» خودش به رسمیت بشناسند. نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان در یک پیام فیسبوکی درباره درگیری‌ها بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی گفت که «جهان باید حق آرتساخ (منطقه قره‌باغ کوهستانی) برای تعیین سرنوشت خودش را به رسمیت بشناسد».

رادیو چین: وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد، جمهوری آذربایجان و ارمنستان آتش‌بس در قره‌باغ را توافق کرده اند و باید ادامه دهند. در پی برگزاری مذاکرات سه‌جانبه وزیران امور خارجه جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه در مسکو، سرگئی لاوروف اعلام کرد که باکو و ایروان توافق کرده‌اند که از دهم اکتبر در منطقه قره‌باغ آتش‌بس برقرار شود.

تی.آر.تی ترکیه: مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه دو بار پیرامون آتش‌بس موقت در قره‌باغ تلفنی گفتگو کرد. بنا به اعلام منابع دیپلماتیک در آنکارا٬ وزیر خارجه روسیه٬ چاووش‌اوغلو را در جریان جزئیات ‌توافق آتش‌بس موقت میان آذربایجان و ارمنستان قرار داده است.

آناتولی  ترکیه:  پارلمان قرقیزستان صدر جباروف را به عنوان نخست وزیر قرقیزستان انتخاب کرد. پارلمان قرقیزستان صدر جاپاراف، نماینده حزب اتا مکان (آتا وطن) پارلمان قرقیزستان صادیر جباروف را به عنوان نخست وزیری قرقیزستان انتخاب کرد.نمایندگان مجلس قرقیزستان با تجمع در اقامتگاه دولتی «آلا-آرچا» در بیشکک به اتفاق آرا جاپاراف و کابینه وی را تائید کردند. هواداران جاپاراف در اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی قرقیزستان در 4 اکتبر وی را از زندان فراری داده و او به عنوان «نخست‌وزیر موقت» اعلام شد.

خبرگزاری مهر: رأی گیری در انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان از ساعت ۶ صبح امروز (یکشنبه ۱۱ اکتبر) به وقت محلی در این کشور آغاز شده است.در سراسر تاجیکستان ۶۸ حوزه انتخاباتی و سه هزار و ۳۷۵ مرکز رأی دهی قرار است رای مردم را در این انتخابات اخذ کنند.

العالم فارسی:  سند توافق امضا شده میان بغداد و اربیل درباره شهرستان سنجار با سه محور اصلی اداری، امنیتی و بازسازی که طی دو روز اخیر، جنجال بسیاری به راه انداخته در رسانه‌های عراقی منتشر شد.جمعه پیش (نُهم اکتبر)، پس از نشست مقامات دولت مرکزی عراق و دولت منطقه کردستان در خصوص وضعیت اداره «سنجار» در استان نینوی (شمال عراق) که با حضور «مصطفی الکاظمی»نخست وزیر و «جنین پلاسخارت» نماینده سازمان ملل برگزار شد، توافق سنجار میان دو طرف امضا شد. عدم حضور نمایندگان ایزدی و ترکمن در این نشست موجب شد تا آنها، این توافق را نوعی معامله میان الکاظمی و بارزانی‌ها برای بازگشت پیشمرگه به سنجار توصیف کنند و به همین دلیل نیز جنجال جدیدی بر سر این توافق به راه افتاد.

خبرگزاری تسنیم: واکنش‌های گروه‌های مختلف عراقی به توافق مصطفی الکاظمی و اقلیم کردستان عراق درباره منطقه سنجار ادامه دارد. قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق از جمله شخصیت‌های عراقی است که این توافق را در راستای تشریفات سیاسی توصیف کرده است. هر چند توافق مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق و اقلیم کردستان درباره منطقه سنجار با استقبال فوری سفارت آمریکا در بغداد روبرو شده است، ولی منتقدانی هم در میان عراقی ها از جمله ایزدی ها داشته است.

 ان. اچ.کی ژاپن:  تسای اینگ-ون، رئیس جمهور تایوان، از دولت سرزمین اصلی چین خواسته است در رابطه با اقدامات نظامی تحریک آمیزش در قبال تایوان خویشتنداری به خرج دهد. تسای در خلال جشن روز ملی ۱۰ / ۱۰ (دهم اکتبر) که تایوان آن را روز استقلال خود می داند، سخنرانی کرد.

اسپوتنیک روسیه: معاون وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت که مسکو آماده دستیابی به توافق تسلیحاتی با واشنگتن است اما اختلافات دو کشور در این زمینه بسیار زیاد است.سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت که مسکو نقطه نظر ایالات متحده در مورد دستیابی زودهنگام به یک توافق نامه چارچوب‌دار با فدراسیون روسیه در زمینه کنترل تسلیحات را متوجه نمی‌شود؛ اختلافات جدی در مواضع، از جمله در مورد متوقف کردن زرادخانه‌ها، همچنان ادامه دارد و دیدار با فرستاده ویژه دونالد ترامپ در هلسینکی، وضعیت را تغییر نداده است.

یورونیوز: کره شمالی در جریان رژه نظامی به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس حزب کارگران کره از یکی از بزرگترین موشک های بالستیک جهان رونمایی کرد. یک کامیون ۱۱ چرخ این موشک قاره پیما را در جریان مراسم رژه نظامی در پیونگ یانگ حمل می کرد. موشک جدید کره شمالی از مدل قبلی موشک قاره پیمای این کشور بسیار بزرگتر به نظر می رسد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رسانه های رژیم صهیونیستی از تظاهرات شنبه شب علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در بیش از ۱۲۰۰ نقطه اراضی اشغالی و درگیری بین پلیس و تظاهرکنندگان در تل آویو خبر دادند.رسانه های عبری زبان گزارش دادند که برای دومین هفته متوالی ، اراضی اشغالی فلسطین شاهد اعتراضات ده ها هزار نفری علیه سیاست بنیامین نتانیاهو در بیش از ۱۲۰۰ نقطه بود.

دویچه وله: شیوع روزافزون کرونا جامعه اسرائیل را دو قطبی می‌کند. شمار مبتلایان به بیماری کرونا به شکلی روزافزون در اسرائیل بالا می‌رود. انتقادها بویژه متوجه یهودیان به شدت ارتدکس است که حاضر به رعایت قوانین بهداشتی نیستند. این وضع جامعه اسرائیل را بیش از پیش به انشقاق کشانده است.

خبرگزاری ایرنا: انتخاب گزینه نخست وزیری در لبنان وارد مرحله جدید شده و حالا “سعد حریری” نخست‌وزیر اسبق لبنان که پیشتر چندین نوبت به درخواست ها مبنی بر پذیرش این سمت پاسخ منفی داده و طفره رفته بود، اعلام کرده که به طور مشروط آمادگی دارد این منصب را دوباره به عهده بگیرد. در ماه های اخیر چند بار نام سعد حریری برای تصدی نخست وزیری لبنان مطرح شد، ولی وی هربار از آن طفره رفت و حتی یکبار به وضوح اعلام کرد که نه این سمت را می پذیرد و نه کسی را برای عهده گرفتن آن معرفی می کند.

خبرگزاری صدا و سیما:  بورگسدورف نماینده اتحادیه اروپا در فلسطین برحمایت این نهاد اروپایی از رویکرد فلسطینی‌ها برای برگزاری انتخابات در تمام اراضی فلسطین ازجمله قدس شرقی تاکید کرد. سفین بورگسدورف در دیدار با محمد اشتیه نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین با تاکید بر حمایت اتحادیه اروپا از اجرای انتخابات در تمام اراضی فلسطین، گفت: اتحادیه اروپا آمادگی دارد هیئتی را برای نظارت بر روند اجرای انتخابات فلسطین و حمایت از کار گروه برگزاری انتخابات اعزام کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *