جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

اولین تراکنش اروپا و ایران از طریق اینستکس و…

شورای راهبردی آنلاین: تمدید دو ماهه معافیت هسته ای ایران توسط آمریکا، باقی ماندن ائتلاف بین المللی موسوم به ضد داعش در عراق و سوریه، اولین معامله ایران و اروپا در چارچوب اینستکس، انفجار در مسیر صادرات گاز ایران به ترکیه، احتمال شیوع دوباره کرونا در آسیا، واکنش حشدالشعبی به استقرار سامانه موشکی پاتریوت آمریکا در عراق، گفتگوی تلفنی پوتین و ترامپ درباره کرونا و نفت، کمک 2500 هزار میلیارد دلاری سازمان ملل به کشورهای در حال توسعه، تلاش سناتورهای آمریکایی برای خروج عربستان از اوپک، همکاری ژاپن و سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با کرونا، واکنش حزب الله لبنان به تحرکات نظامی آمریکا در عراق، استقرار سامانه دفاعی موشکی پاتریوت در پایگاه های نظامی آمریکا در عراق و بازگشت دوباره داعش به عراق از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

الکوثر فارسی:سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، معافیت‌های هسته‌ای ایران را «چهار محدودیت» برنامه هسته‌ای ایران نامید که برای مدت 60 روز تمدید شده است. به گزارش روزنامه واشنگتن پست در این معافیت‌های تحریمی، به شرکت‌های روسی، اروپایی و چینی اجازه داده می‌شود تا بدون آن که مشمول مجازات‌های آمریکا شوند به کار خود در تاسیسات هسته‌ای غیرنظامی ایران ادامه دهند. اما مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا این تمدید معافیت را تداوم محدودیت‌های مربوط به فعالیت اتمی ایران توصیف کرد و از نظر این روزنامه، آمریکا هنوز بخش‌هایی از توافق هسته‌ای را فسخ نکرده است.

خبرگزاری فارس: سخنگوی ائتلاف بین المللی موسوم به ضد داعش می‌گوید که نیروهای ائتلاف قصد دارند فعلا در عراق و سوریه بمانند. «مایلز کاگینز» سخنگوی ائتلاف بین المللی ضد داعش درباره عقب نشینی نیروهای ائتلاف از چندین پایگاه نظامی در عراق گفت: «ائتلاف چند ماهی بود برای تحویل این پایگاه‌ها به نیروهای عراقی برنامه داشت و این قضیه ارتباطی با شیوع کرونا ندارد».

خبرگزاری مهر: وزارت خارجه آلمان با انتشار پیامی از ارسال اولین محموله به ایران در چارچوب اینستکس (سازوکار ویژه مالی اروپا برای تجارت با تهران) خبر داد. در پیام وزارت خارجه آلمان که در توئیتر منتشر شده آمده است: فرانسه، آلمان و انگلیس تأیید می‌کنند که اینستکس با موفقیت اولین تراکنش خود را انجام داد و صادرات محصولات پزشکی از اروپا به ایران را تسهیل نمود. اینستکس و همتای ایرانی آن برای انجام تراکنش‌های بیشتر و تقویت این مکانیسم همکاری خواهند کرد.

یورونیوز: وقوع انفجار در مسیر خط لوله گاز ایران، صادرات گاز به ترکیه را از صبح سه‌شنبه متوقف کرد. مهدی جمشیدی دانا، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با اعلام این خبر به ایرنا گفت:« پیش از این نیز چندین بار خط لوله گاز صادراتی ایران در خاک ترکیه منفجر شده بود که در اغلب موارد گروه پ.کا.کا اینکار را به دلیل اختلاف با دولت مرکزی این کشور انجام داده و در این نوبت نیز احتمال می رود گروه یاد شده این انفجار را انجام داده باشد.»

العالم فارسی: یک مقام سازمان بهداشت جهانی روز سه‌شنبه به کشورهای آسیا و اقیانوسیه به ویژه آنها که شاهد کاهش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا هستند، هشدار داد که این ویروس را دست کم نگیرند و همه چیز را تمام شده ندانند زیرا احتمال بازگشت و شیوع مجدد ویروس همه‌گیر جهانی در این کشورها بسیار زیاد است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): تشکیلات حشد شعبی عراق امروز (سه شنبه) در واکنش به استقرار سامانه موشکی پاتریوت آمریکا در عراق اعلام کرد، بغداد با این اقدام واشنگتن مخالف است. کمال الحسناوی، از فرماندهان تشکیلات حشد شعبی گفت: واشنگتن بدون اطلاع و موافقت دولت عراق به استقرار این سامانه مبادرت ورزیده است؛ در حالی که بغداد با استقرار چنین سامانه‌ای توسط نیروهای آمریکا مخالف بوده و به دنبال خارج کردن این نیروها از کشور است. وی گفت: استقرار سامانه موشکی پاتریوت توسط نیروهای آمریکایی نقض حاکمیت عراق و نیز گواهی بر این امر است که این نیروها اشغالگر هستند و باید به هر طرق و ابزار قانونی ممکن از کشور خارج شوند.

تی آر تی ترکیه: ولادیمیر پوتین رئیس دولت روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، آخرین وضعیت شیوع ویروس مرگبار کرونا و بازارهای جهانی نفت را مورد بررسی قرار دادند. در بیانیه منتشره از سوی کرملین آمده است، پوتین و ترامپ تلفنی گفتگو کردند. بر اساس این بیانیه، پوتین و ترامپ ضمن ابراز نگرانی شدید از وسیع بودن دامنه شیوع ویروس کرونا، یکدیگر را در خصوص تدابیر اتخاذ شده در برابر این ویروس در روسیه و آمریکا مطلع ساختند. در همین راستا فرصت های تعامل نزدیک تر دو کشور را مورد ارزیابی قرار داده شد. در جریان این دیدار پوتین و ترامپ، تحولات مربوط به بازارهای جهانی نفت را نیز مورد بحث و بررسی قرار داده و در خصوص تداوم رایزنی ها در این زمینه به توافق رسیدند.

رادیو چین: با توجه به آنکه بر اثر شیوع کرونا دو سوم جمعیت کشورهای در حال توسعه (جز جمعیت 1.4 میلیاردی چین) متحمل آسیب‌های اقتصادی بی‎سابقه شده‌اند، سازمان ملل 30 مارس/11 فروردین خواستار ارائه کمک 2500 هزار میلیارد دلاری به این کشورها شد. سازمان ملل با انتشار گزارشی خبر داد شیوع کووید-19 باعث شده است کشورهای در حال توسعه با مشکلاتی نظیر خروج سرمایه، کاهش ارزش پول و درآمد حاصل از صادرات روبه‎رو شوند که آسیب‎های اقتصادی عظیمی را به این کشورها وارد آورده‎ است.

خبرگزاری صدا و سیما: گروهی از سناتور‌های جمهوری خواه در نامه‌ای خطاب به مایک پمپئو وزیرخارجه آمریکا خواستار اقدام عملی آمریکا علیه عربستان سعودی به علت سیاست کنونی نفتی این کشور شدند و پیشنهاد خروج فوری عربستان را از اوپک مطرح کردند.

ان. اچ.کی ژاپن: ژاپن و سازمان جهانی بهداشت موافقت کردند که برای سرعت بخشیدن به توسعه و ساخت دارو و واکسن ویروس کرونا با هم همکاری کنند. آبه شینزو، نخست وزیر ژاپن، و تدروس آدانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، روز دوشنبه در یک تماس تلفنی تایید کردند که توسعه دارو و واکسن کلید اصلی مهار این همه گیری جهانی است.

پارس تودی: «محمد محیی» سخنگوی گردان‌های حزب‌الله عراق دوشنبه شب گفت، تحرکات آمریکایی‌ها در عراق اتفاقی نیست، بلکه با هدف استقرار دوباره نیرو و حضور نظامیان بیشتر است. سخنگوی حزب الله عراق تاکید کرد، گروه‌های مقاومت بویژه گردان‌های حزب‌الله توان و ظرفیت لازم برای رویارویی با نظامیان آمریکایی را دارند و از نقشه‌های آمریکا در داخل و خارج عراق برای حمله به گروه‌های مقاومت آگاه هستتد.

تسنیم: ارتش آمریکا دیروز دوشنبه سامانه دفاعی موشکی پاتریوت را در پایگاه «عین الاسد» واقع در غرب عراق که حدود سه ماه پیش هدف حملات موشکی سپاه پاسداران قرار گرفت، مستقر کرد. یک مقام نظامی آمریکا گفت که همزمان این کشور یک سامانه پدافندی دیگر پاتریوت را در پایگاه «حریر» در اربیل مرکز منطقه کردستان عراق مستقر کرد. مسئول آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، تاکید کرد که دو سامانه دیگر نیز در کویت قرار دارد که قرار است به عراق منتقل شود.

ایرنا: همزمان با تحرکات مشکوک نظامی آمریکا از یک سو و تمرکز دولت عراق به مبارزه با «ویروس کرونا» از طرف دیگر، گروه تروریستی «داعش» در برخی استان‌های شمالی بغداد دست به اقدامات جدیدی زده‌اند. گزارش امروز (سه شنبه) دستگاه‌های امنیتی عراق حاکی است که هسته‌های پراکنده داعش در استان‌های دیاله، صلاح‌الدین، نینوا، کرکوک و الانبار به طرز محسوسی در روزهای گذشته فعالیت تروریستی خود را از سرگرفته‌اند. این فعالیت‌ها با خروج نظامیان آمریکا از برخی پایگاه‌های نظامی عراق از جمله «التاجی» (شمال بغداد)، «بلد» (استان صلاح الدین)، «کی وان» کرکوک و «القیاره» (نینوا) و استقرار آنها در دو پایگاه بزرگ «عین الاسد» (غرب الانبار) و «حریر» (اربیل) همزمان شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *