جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تمرین رژه روز پیروزی بر آلمان نازی در مسکو

این گالری عکس اسپوتنیک به تمرین رژه روز پیروزی ارتش شوروی بر آلمان نازی در مسکو. این رژه در میدان سرخ مسکو در 9 ماه مه به مناسبت جشن 79 سالگی پیروزی در جنگ جهانی دوم برگزار می شود.

تمرین رژه روز پیروزی بر آلمان نازی در مسکو

این گالری عکس اسپوتنیک به تمرین رژه روز پیروزی ارتش شوروی بر آلمان نازی در مسکو. این رژه در میدان سرخ مسکو در 9 ماه مه به مناسبت جشن 79 سالگی پیروزی در جنگ جهانی دوم برگزار می شود.

کرملین: روابط مسکو و پکن ادامه می‌یابد

تهران- ایرنا- کرملین سفر وزیر امور خارجه آمریکا به چین را کم اهمیت دانست و گفت به رغم لابی واشنگتن، مسکو و پکن به گسترش روابط خود ادامه خواهند داد.

حزب‌الله: توقف نبرد جبهه مقاومت در گرو پایان جنگ غزه است

تهران-ایرنا- عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان با بیان اینکه تجاوز به غیرنظامیان در لبنان معادلات را تغییر نخواهد داد، تاکید کرد که جبهه‌های پشتیبانی در لبنان، عراق و یمن تنها با توقف تجاوزها به نوار غزه، متوقف خواهند شد.

Loading
یک موسسه آمریکایی مطرح کرد

اهداف عربستان از توسعه برنامه هسته ای نظامی

۱۳۹۶/۰۱/۱۳ | اندیشکده های جهان

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی هر چند از فوریت مساله توسعه قابلیت های هسته ای برای سعودی ها کاسته اما در برنامه آنها برای توسعه همه جانبه قابلیت های هسته ای تاثیری نداشته است.

یک موسسه آمریکایی در تازه ترین گزارش خود از تلاش دولت عربستان سعودی برای توسعه قابلیت های هسته ای و احتمال افزایش این تلاش ها به منظور دست یابی به فناوری هسته ای نظامی خبر داده است.

به گزارش وب سایت ” اکسپرس” بریتانیا، “موسسه علوم و امنیت بین الملل” (ISIS) مستقر در واشنگتن در تازه ترین گزارش خود از تشکیل یک تیم جدید تحقیقات هسته ای در عربستان سعودی برای توسعه قابلیت های هسته ای عربستان به منظور مقابله با برنامه هسته ای ایران خبر داده است.

بر اساس این گزارش مقامات دولت سعودی می خواهند با کسب دانش هسته ای با ایران موازنه برقرار کنند و در برابر آنچه که تهدیدهای ناشی از برنامه هسته ای ایران می خوانند، ایمن باشند.

بر اساس این گزارش تلاش های دولت عربستان سعودی برای کسب دانش هسته ای از زمان انعقاد موافقتنامه هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی در تابستان سال 2015 نه تنها کاهش نیافته بلکه در بخش هایی شاهد افزایش هم بوده است.

موسسه علوم و امنیت بین الملل که بر روند فعالیت های هسته ای کشورها نظارت دارد نسبت به تلاش های دولت عربستان هشدار داده و آن را در آینده نزدیک یک تهدید در حال رشد دانسته است.

بر اساس این گزارش دولت عربستان سعودی هم اکنون در مراحل اولیه توسعه قابلیت های هسته ای است و احتمال دارد در آینده نزدیک به دنبال توسعه قابلیت های هسته ای نظامی باشد.

دولت عربستان سعودی اعلام کرده که برنامه ساخت 16 راکتور هسته ای را در دستور کار خود دارد.

در گزارش موسسه علوم و امنیت بین الملل تاکید شده توافق هسته ای با ایران (برجام) باعث از میان رفتن تلاش ها و توجه دولت سعودی به کسب فناوری هسته ای نظامی نشده اما در عین حال فوریت این مساله را در کوتاه مدت کاهش داده است.

این گزارش تاکید دارد دولت سعودی به دلیل نگرانی ها از پایان یافتن دوره 10 ساله توافق هسته ای و یا احتمال بر هم خوردن این توافق پیش از این موعد، برنامه خود برای توسعه قابلیت های هسته ای نظامی خود را متوقف نکرده هر چند که ممکن است در کوتاه مدت از شدت آن کاسته باشد.

در حال حاضر دولت سعودی برنامه هسته ای غیر نظامی خود را با تلاش برای ساخت راکتورهای برنامه ریزی شده پیش می برد و در عین حال با کشورهایی چون روسیه، کره جنوبی و چین همکاری می کند.

همچنین بر اساس این گزارش دولت سعودی در حال تشکیل یک تیم کاری از مهندسان و دانشمندان هسته ای است که کار توسعه قابلیت های هسته ای این کشور را پیش ببرند.

منبع: عصر ایران

برای دسترسی به متن کامل گزارش اندیشکده علوم و امنیت بین الملل می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:
http://isis-online.org/uploads/isis-reports/documents/SaudiArabiaProliferationRisks_30Mar2017_Final.pdf

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *