جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

چرایی وحشت لابی صهیونیسم از جنبش دانشجویی آمریکا

یکی از تاثیرات زودهنگام جنگ غزه این بود که افکار عمومی جهان را از شر همه رویکردها و روایت‌های مسموم و جعلی که توسط حامیان صهیونیسم در دنیا نشر یافته بود آزاد و چشم هرکسی که به دنبال حقیقت است را باز کرد.

Loading

رویکرد ترامپ برای مهار چین

۱۳۹۸/۰۳/۱۴ | سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سیاست کلی آمریکا برای سده بیست و یکم، مهار چین است چه از نظر اقتصادی، چه سیاسی و چه نظامی.

اسماعیل بشری/ کارشناس مسائل چین

از زمانی که چین تبدیل به یک قدرت بزرگ اقتصادی شد، آمریکا بر آن شد تا قدرت این کشور را مهار کند. لذا مهار چین از زمان دونالد ترامپ آغاز نشده و به پیش از آن مربوط می‌شود. درواقع از زمانی که چین تبدیل به یک قدرت بزرگ اقتصادی شد تاجایی که توانست بر بازار آمریکا تاثیر بگذارد یا توازن بین صادرات و واردات آمریکا به چین را به نفع خود برهم زند آمریکا احساس کرد که به تدریج بازار مالی اش تحت سلطه سرمایه چین قرار می‌گیرد. چرا که چین اگر می‌خواست سپرده‌هایی که دارد را از آمریکا خارج کند ممکن بود این کشور تا مرز ورشکستگی پیش برود. بر این ساس سیاست‌های مالی و اقتصادی چین می‌تواند بر دلار تاثیر بگذارد. از این رو هم حزب جمهوریخواه و هم پیش از آن دموکرات‌ها به این نتیجه رسیده‌بودند که چین باید به نحوی مهار شود. آمریکایی‌ها می‌دانند که اگر این کشور را مهار نکنند، چین با این اقتصاد رو به رشد، جمعیت گسترده، نیروی کار زیاد، بزرگی کشور و قدرت نظامی که همگی از جمله عوامل قدرت هستند، می‌تواند به تدریج به سمت تبدیل شدن به یک ابرقدرت نظامی نیز پیش برود.

چین در حال حاضر در این مسیر نیز گام برداشته و شاهد هستیم که ناوهای هواپیمابر می‌سازد و در فضا فعالیت‌هایی دارد که این رویکرد چین نگرانی‌هایی را برای ایالات متحده آمریکا رقم زده است.

با این تفاسیر سیاست کلی آمریکا برای سده بیست و یکم، مهار چین است چه از نظر اقتصادی، چه سیاسی و چه نظامی. به همین خاطر آمریکا باوجودیکه در خاورمیانه حضور دارد ولی همچنان عمده‌ترین برنامه‌هایش به آسیاپاسیفیک و منطقه دریای جنوبی چین مربوط می‌شود. آمریکا می‌خواهد در این مناطق متحدان خود را تجهیز کند تا در نهایت چین و بلند‌پروازی‌های این کشور که اکنون تاحدودی شکل نظامی گرفته است را بتواند مهار کند.

در خصوص بحران بین چین و آمریکا و بحث توقف مذاکرات نیز باید به چند نکته توجه داشت. نخست آنکه چندی پیش(اواخر اردیبهشت ماه) شبکه آمریکایی سی ان بی سی در خبری اعلام کرد مذاکرات تجاری آمریکا و چین متوقف شده است. درواقع منابع آگاه اعلام کرده‌بودند که برنامه‌ریزی برای دور بعدی مذاکرات تجاری آمریکا و چین فعلاً متوقف شده است چرا که هنوز معلوم نیست آیا دو طرف مایل به مذاکره هستند یا نه.

همچنین در این مقطع نه چین مایل به تنش‌زایی بیشتر است و نه آمریکا می‌خواهد از این حد فراتر برود. به هر حال پکن و واشنگتن یک سری مذاکرات انجام خواهند داد و یک سری امتیازات بین طرفین ردوبدل خواهد شد. لذا چالش‌های بین طرفین فعلا بیشتر در حد دیپلماتیک است یعنی آمریکا تلاش دارد تعرفه‌های کالاهای چینی را بالا ببرد تا از این طریق بتواند سرمایه‌های چینی را در آمریکا مهار کند. حتی برنامه‌هایی برای سرمایه‌گذاری‌هایی که پیشتر توسط شرکت‌های آمریکایی در چین به دلیل کارگر ارزان چینی صورت می‌گرفت دارد و می‌خواهد اقداماتی انجام دهد تا قیمت کالاهای چینی گرانتر شود و تولید آن کالاها در آمریکا به صرفه شود. حتی آمریکا از ژاپن خواسته که در داخل آمریکا سرمایه‌گذاری کنند. لذا بین آمریکا و چین نوعی چالش اقتصادی در جریان است و تلاش دارند که آن را در حد چانه‌زنی نگه دارند تا تبدیل به یک بحران نشود.  به همین دلیل نیز آمریکا و چین هر از گاهی مذاکراتی ‌را آغاز و سپس متوقف می‌کنند و دوباره این چرخه تکرار می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *