جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

Loading
16بهمن ماه 1396

رسانه ها ؛ خروج تدریجی نظامیان آمریکایی از عراق و…

۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: آغاز روند خروج نظامیان آمریکایی از عراق، تاکید واشنگتن برحفظ معاهده کاهش تسلیحات استراتژیک با روسیه ، سفر تیلرسون به آمریکای لاتین، سفر نارندرا مودی به رام الله، حضور نیروهای ویژه آمریکایی در رزمایش دفاع ضد موشکی رژیم صهیونیستی، هشدار ترکیه به نیروهای آمریکایی مبدل به لباس تروریست ها در شمال سوریه، بازدید رییس پارلمان کره شمالی از دهکده المپیک زمستانی کره جنوبی، ابراز نگرانی کرملین از دسترسی تروریست‌ها به سلاح ضد هوایی در سوریه، انتقاد چین و روسیه از استراتژی اتمی جدید آمریکا و اعتراض ژاپن به پرچم مشترک دوکره‌ درالمپیک زمستانی ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری فارس:  سخنگوی دولت عراق، ساعاتی پس از انتشار خبر آسوشیتدپرس درباره آغاز روند خروج و عقب‌نشینی نظامیان آمریکایی از عراق، این خبر را تایید کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، سخنگوی دولت عراق خبر رسانه آمریکایی مبنی بر آغاز خروج نظامیان این کشور از عراق پس از شکست داعش را تایید کرد. پیمانکاران غربی تحت ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه داعش می‌گویند که ارتش آمریکا در پی شکست تکفیری‌های «داعش» در عراق، عقب‌نشینی از این کشور را آغاز کرده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  ناوئرت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، امروز (دوشنبه) اعلام کرد، واشنگتن همچنان به دنبال ادامه اجرای معاهده “کاهش تسلیحات استراتژیک” است که در سال 2010 از جانب آمریکا و روسیه به امضا رسید. به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اظهار کرد: آمریکا به دنبال ادامه اجرای معاهده کاهش تسلیحات استراتژیک با روسیه است. آمریکا و روسیه همانطور که طی هفت سال گذشته طبق این معاهده، سالانه دو بار اطلاعات زرادخانه‌های هسته‌ای استراتژیک خود را با یکدیگر مبادله کرده‌اند، طی ماه آینده، بار دیگر این کار را خواهند کرد.

 خبرگزاری مهر:   آمریکا که در دهه گذشته به مرور حیاط خلوت خود را از دست داده بود گام به گام به سوی فتح دوباره آن حرکت می کند. به گزارش خبرگزاری مهر، تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا در راستای همین هدف از روز پنجشنبه هفته گذشته سفر خود به آمریکای لاتین را آغاز کرده است. در دهه گذشته ظهور و قدرت گیری افرادی چون «هوگو چاوز» در ونزوئلا، «ایو مورالس» در بولیوی، «لولا داسیلوا» در برزیل، «کریستینا کرشنر» در آرژانتین موجب شد تا واشنگتن حیاط خلوت همیشگی خود یعنی آمریکای لاتین را از دست بدهد.این اولین ماموریت تیلرسون به چند کشور آمریکای لاتین است.

خبرگزاری ایرنا:  نارندرا مودی نخست وزیر هند 21بهمن ماه به رام الله  سفر می کند. ناظران معتقدند هدف اصلی این سفر ، ارائه چهره ای متعادل از سیاست خارجی هند در غرب آسیا است. به گزارش ایرنا به نقل از  رسانه های هند، مودی اولین نخست وزیر هند خواهد بود که از این منطقه دیدار خواهد کرد. البته وی سال گذشته نیز، نام خود را به عنوان اولین نخست وزیر هند که از سرزمین های اشغالی دیدار کرد در تاریخ روابط دوجانبه به ثبت رساند.

الکوثرفارسی: در حالی که میزان تنش ها در مرزهای شمالی و جنوبی فلسطین اشغالی شدید است، نیروهای آمریکایی در آنجا حضور دارند و سامانه های دفاع ضد موشکی این کشور پیش از برگزاری یک رزمایش نظامی مستقر شده اند.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه تایید کرد یک رزمایش گسترده پنج روزه برگزار می شود. در این رزمایش، یک حمله موشکی وسیع به مرزهای شمالی و جنوبی اسرائیل شبیه سازی می شود.این رزمایش نظامی، «جونیپِر کبرا» Juniper Cobra  نام دارد و آخرین بار، ژوئن 2016 با حضور بیش از سه هزار نفر از نیروهای آمریکایی برگزار شده بود.

العالم:  بکیر بوزداغ معاون نخست وزیر ترکیه گفت: اگر سربازان آمریکایی در منبج و شرق فرات با لباس تروریست ها به مقابله با ارتش ترکیه بپردازند، بی تردید مورد هدف سربازان ترک قرار خواهند گرفت.به گزارش  العالم،معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت ترکیه با حضور در یک برنامه تلویزیونی در شبکه سی ان ان ترک اظهار داشت: ترکیه پیش از عملیات سپر فرات و عفرین به آمریکایی ها هشدار داده بود که در صورت خروج تروریست ها از این مناطق، از انجام عملیات صرف نظر خواهد کرد و امروز نیز اگر ایالات متحده تروریست های حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) و نیروهای حزب اتحاد دموکراتیک سوریه (پ.ی.د) و یگان های مدافع خلق(ی.پ.گ) را از منبج خارج کند، ارتش ترکیه وارد شرق فرات و منبج نخواهد شد.

ان .اچ.کی ژاپن:  هیات عالی رتبه کره شمالی  به رهبری کیم یونگ نام، رییس هیات اجرایی مجمع عالی خلق کره شمالی به بازی های المپیک پیونگ چانگ اعزام شد.وزارت اتحاد کره جنوبی گفت که روز یکشنبه از طریق یک کانال دیپلماتیک در دهکده آتش بس پانمونجوم از این برنامه کره شمالی مطلع شده است.

رادیو چین: کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی روز دوشنبه 5 فوریه (16 بهمن) از هیأت کره شمالی به رهبری کیم یونگ‎نام، رییس کمیته دائمی مجلس خلق کره شمالی که در حاشیه برگزاری بازی‌های زمستانی المپیک پیونگ چانگ از کره جنوبی دیدار می‌کند، استقبال کرد. سخنگوی کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی در نشست خبری پس از این دیدار گفت: کیم جونگ‎نام، عالی‎ترین مقام کره شمالی است که تا کنون از کره جنوبی دیدار کرده است. این دیدار نشان‎دهنده‎‏ی امیدواری کره شمالی برای بهبود روابط خود با کره جنوبی و برگزاری موفق بازی‌های المپیمک پیونگ چانگ و صداقت این کشور است.

اسپوتنیک روسیه: معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد؛ بازبینی برجام به دلیل عدم اعتماد میان ایران و آمریکا غیر ممکن است.به گزارش اسپوتنیک، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه گفت: تغییر طرح جامع مشترک با توجه به عدم اعتماد میان تهران و واشنگتن غیر ممکن است. ریابکوف افزود: بازبینی و تغییر در توافقنامه برجام در شرایط کنونی غیرقابل ممکن است و حوادث اخیر بیش از پیش موجب بی اعتمادی میان ایران و آمریکا شده است.

تی .آر.تی ترکیه: دیدار دوجانبه رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه که جهت انجام دیدارهای رسمی به واتیکان سفر کرده است، با پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان آغاز شد.اردوغان طی یک مراسم رسمی در مقابل کاخ آپوستل مورد استقبال قرار گرفت.

خبرگزاری صداوسیما:  کرملین از دسترسی تروریست‌ها به سلاح های جدید ضد هوایی در سوریه ابراز نگرانی کرد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما ؛ کرملین افزود: حملات هوایی اخیر پاسخی به اقدام تروریست ها در سرنگون کردن هواپیمای روسی در سوریه است.

دویچه وله : استراتژی هسته‌ای جدید ایالات متحده واکنش‌های تند قدرت‌های اتمی روسیه و چین را به دنبال داشته است.وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون روز جمعه (۲ فوریه/ ۱۳ بهمن) با انتشار سندی ۷۵ صفحه‌ای استراتژی هسته‌ای جدید خود را معرفی کرده بود.وزارت دفاع چین با انتشار بیانیه‌ای آمریکا را فراخواند از بازگشت به “اندیشه جنگ سرد”خودداری کند.

پارس تودی :  توکیو به پرچم المپیکی وحدت دو کره که شامل برخی از جزایر مورد مناقشه ژاپن با کره جنوبی است، اعتراض کرد و این اقدام را «غیرقابل پذیرش» خواند. به گزارش پارس تودی، در پرچم وحدت دو کره که قرار است در مسابقات المپیک زمستانی پیونگ چانگ Pyeongchang استفاده شود؛ یک نقطه آبی رنگ وجود دارد که نشان‌دهنده جزایری در دریای ژاپن است که مورد مناقشه سئول و توکیو است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *