جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | جولان تانک پیشرفته آمریکایی در خیابان‌های روسیه

نظامیان روس در حال جابه‌جاییِ تانک آبرامز ساخت آمریکا از منطقهٔ عملیاتی به مسکو هستند و قرار است این تانک همراه با برخی غنائم جنگی در منطقه‌ای در مسکو به نمایش گذاشته شود. اوکراین به طور موقت تانک‌های آمریکایی آبرامز را به دلیل نگرانی از پهپادهای روسی از مقدم نبرد عقب کشیده است./فارس

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

با وجود آنکه ۱۵ روز از پاسخ موشکی و پهپادی ۲۶ فروردین‌ماه (۱۳ آوریل) ایران به اسرائیل که از آن به نام عملیات «وعده صادق» یاد می‌شود، گذشته اما هم‌چنان این اتفاق از جنبه‌های متفاوتی قابل ارزیابی است که یکی از آنها ناظر به احتمال تقویت جبهه عربی برای توازن با ایران است. آن‌گونه که برخی باور دارند زمانی که ایران در یک واکنش غیرقابل پیش‌بینی به حمله اسرائیل به سفارتش در دمشق، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد، عملا یک پوست‌اندازی در توازن‌بخشی کشورهای عربی بین تهران و تل‌آویو شکل گرفته است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

Loading
29بهمن ماه 1396

رسانه ها؛ توافق سه جانبه برای عفرین و…

۱۳۹۶/۱۱/۲۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: توافق آمریکا، روسیه و ترکیه درباره شهرهای عفرین و منبج، تظاهرات علیه کنفرانس امنیتی مونیخ، تکذیب ساخت پایگاه نظامی چین در افغانستان، تحرکات نظامی جدید عربستان و امارات در یمن، عراق در پی خرید سامانه موشکی S400‌ از روسیه، درخواست بریتانیا، آمریکا و فرانسه از شورای امنیت برای محکومیت دخالت ایران در یمن، ابراز تمایل وزیر خارجه ژاپن برای تماس با مقامات کره شمالى و ورود دومین ناوشکن آمریکا به دریای سیاه ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری صداو سیما:  منابع کردی از توافق بین آمریکا، روسیه و ترکیه درباره دو شهر منبج و عفرین سوریه خبر دادند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، منابع کردی از توافق هایی در بالاترین سطوح بین المللی و منطقه ای برای کاستن از تنش در منطقه مرزی بین سوریه و ترکیه خبر دادند.این توافق ها شامل تسلط آمریکا و ترکیه بر شهر منبج در برابر تسلط دولت سوریه و متحدانش بر شهر عفرین است. بر اساس این تفاهم ها (که تأیید نشده است)، رودخانه فرات خط ترسیم شده بین نیروهای ارتش سوریه با نیروهای کردی خواهد بود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  هزاران نفر  در تظاهراتی علیه کنفرانس امنیتی در آلمان شرکت کردند و شعارهای “نه به جنگ”، “ناتو را منحل کنید” و “جنگ برنده ندارد” سر دادند. به گزارش ایسنا، سازمان‌دهندگان این تظاهرات نظر بیش از ۱۰۰ گروه معترض از سراسر آلمان را جلب کردند. فعالان کرد هم در اعتراض به عملیات نظامی کنونی ترکیه در منطقه عفرین تحت کنترل کردها به این تجمع پیوستند.

 خبرگزاری مهر:   شورای امنیت ملی افغانستان بار دیگر گزارش ها مبنی بر ساخت پایگاه نظامی چین در ولایت «بدخشان» این کشور را رد کرد.  به گزارش خبرگزاری مهر ، شورای امنیت ملی افغانستان اعلام کرد که گزارش‌ها در مورد ایجاد پایگاه نظامی چین در افغانستان صحت ندارد و این موضوع هنوز میان سران دو کشور مطرح نشده است.

خبرگزاری ایرنا:  جان کری وزیر امور خارجه سابق آمریکا در واکنش به ادعاهای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ ، با دفاع از توافق هسته ای ایران (برجام) تصریح کرد: اظهارات نتانیاهو درباره رسیدن ایران به سلاح هسته ای و نیز برجام اساسا درست نیست.به گزارش ایرنا ، وزیر امور خارجه دولت باراک اوباما گفت : «من دوست اسرائیل هستم اما امروز او به شما گفت که ایران تا 10 سال آینده در مسیر رسیدن به زرادخانه هسته ای خواهد بود، این حرف درست نیست ؛ این حرف در ارتباط با برجام اساسا درست نیست.»

الکوثرفارسی: عملیات «الفیصل» ائتلاف عربستان و امارات در حضرموت یمن آغاز شد. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  منابع وابسته به ائتلاف تحت رهبری عربستان و امارات از عملیاتی موسوم به الفیصل در حضرموت یمن با هدف آنچه مبارزه با القاعده خوانده شده، خبر دادند. ائتلاف تحت رهبری عربستان و امارات عملیات موسوم به الفیصل را ضد القاعده در وادی المسینی در استان حضرموت یمن از سه محور اساسی و با حمایت هوایی آغاز کرده اند.

خبرگزاری فارس: یک روزنامه سعودی ادعا کرد که بغداد در تلاش است تا سامانه موشکی S400 را از روسیه بخرد.به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه سعودی «الوطن» افزود: عراق از حملات اسرائیل علیه مواضع برخی از گروه‌های الحشد الشعبی نگران است.

یورونیوز:  دیپلماتها گفته اند که این پیش نویس روز جمعه ۲۶ فوریه برای رای گیری در شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح خواهد شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، بریتانیا، آمریکا و فرانسه پیش نویس قطعنامه‌ای را تهیه کرده اند که ایران را در ارتباط با ارسال موشک برای حوثی های یمن، محکوم می کند.

ان .اچ.کی ژاپن: تارو کونو، وزیر امور خارجه ژاپن، مى گوید در صورتى که مقصود از برقرارى تماس با کره شمالى ارسال پیامى باشد دایر بر آن که این کشور باید غیر هسته اى شود تا بتوان مذاکرات را آغاز کرد، برقرارى چنین تماسى با مقامات کره شمالى را رد نمى کند. کونو در حال حاضر در آلمان به سر مى برد و در «کنفرانس امنیتى مونیخ» شرکت دارد.

اسپوتنیک روسیه:  ناوشکن « کارنی» نیروی دریایی آمریکا به دریای سیاه وارد شد. به گزارش اسپوتنیک، ناوگان ششم نیروی دریایی آمریکا در این خصوص اطلاع داد. پیشتر ناوشکن آمریکایی «رس» با حضور در دریای سیاه در تیراندازی به سمت پایگاه هوایی سوریه در سال ۲۰۱۷ شرکت کرده بود. بعدا مشخص شد که ناوشکن «کارنی» نیز به آن ملحق شده است.

آناتولی ترکیه: وزیر کشور آلمان با اشاره به اینکه ترکیه بیش از آلمان قربانی تروریسم شده است، ترکیه را شریک بسیار مهمی در ناتو اعلام کرد.توماس دی مایزیر، وزیر کشور آلمان در جلسه‌ای که در چارچوب پنجاه و چهارمین نشست امنیتی مونیخ در آلمان برگزار شد با تاکید بر اینکه ترکیه شریک بسیار مهمی در ناتو است گفت: “واقعیت این است که اظهارات امروز نخست‌وزیر را شنیدیم. ترکیه بیشتر از آلمان قربانی تروریسم شده است. ترکیه شریک بسیار مهمی در مبارزه با تروریسم است”.

دویچه وله :  امیر قطر از کشورهای خاورمیانه خواست اختلافات را کنار بگذارند. تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر در کنفرانس امنیتی مونیخ قطر از کشورهای خاورمیانه خواست به اختلافات سیاسی خود خاتمه داده و زمینه‌های شکل‌گیری یک پیمان امنیتی را فراهم آورند. به باور او، این اقدام می‌تواند منطقه را از سقوط به پرتگاه نجات دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *